Antomon je napisao/la: 12 stu 2022, 23:09
Mene na prvu podsjeća na kartaške igre koje sam igrao kao klinac, one kamo su bile podaci o automobilima, avionima ili sl., na karti su bila 4 podataka npr. najveća brzina, težina vozila, ubrzanje pa si rekao jednu od statistika sa karte i tko ima već broj taj uzmi obje karte dok jedan igrač ne ostane bez karata u svom špilu.
Koliko je to različito od te igre ?
Zapravo je vrlo slično, frend kojem sam pokazao Fish Clash je odmah rekao da je isti kao ta dječja igra s autima.
Osnovna varijanta Fish Clasha se igra tako da se špil podijeli na jednake dijelove igračima, i svaki igrač dobije svoj špil (koji stoji ispred njega na stolu - igrači ne dobiju karte u ruku). Igrač koji je na redu uzme kartu s vrha špila, i jedina odluka koju donosi je da odabere jednu od karakteristika ribe. Ostali igrači sad pokazuju prvu kartu s vrha svog špila (dakle, ne donose nikakvu odluku), i čija riba je jača u odabranoj karakteristici, taj osvaja sve odigrane karte. Zatim sljedeći igrač bira karakteristiku, i igra se nastavlja sve dok se ne potroše špilovi. Pobjednik je onaj koji prikupi najviše karata tj. osvoji najviše rundi.
Postoji i naprednija varijanta i tu sam vidio neki element modernih igara. Neke karte imaju dodatne ikone koji nose "supermoći". Jedna supermoć ti daje da zamijeniš kartu s protivnikom, druga da promijeniš karakteristiku u kojoj se natječete, treća da izvučeš dvije karte s vrha špila i odabereš bolju, i četvrta da ti budeš prvi igrač u sljedećem krugu.
Te moći malo dižu igru, ali nažalost ne dovoljno za prolaznu ocjenu. Mislim da bi igra bila bolja kad bi igrači imali više karata u ruci, pa bi mogli birati koju kartu žele odigrati, koju eventualno žrtvovati i slično.
Drago mi je da domaći izdavači i autori izdaju igre, igra stvarno lijepo izgleda i odlična je ideja, ali volio bih da je bolja.