Na tragu toga živo me zanima jeste li Team Polar ili Team Garmin?

Počinjem od sebe, neću računati neke random fitness trackere koji su bili samo akcelerometri zapakirani u svjetlucava kućišta (imao sam Misfitov Shine

(Nažalost?) moram reći da sam postao ovisan o tim brojkama koje dobijem nakon workouta i ako ne pratim vježbu na neki način kao da se i nije dogodila. Ta tehnologija nije bez svojih mušica tako da se znalo događati da uređaji daju čudna očitanja ili da popizde posve što mi je znalo zagorčati workout i natjerati me nekad da posve prestanem. Pogotovo je bilo izraženo sa H10 koji bi nekad znao davati tako niske otkucaje srca da nije bilo realno ili pak obrnuto sa satom

Motiviraju me te brojke, imam nešto "opipljivo" za reportirati kasnije kad me pitaju "kako je bilo", vidim i po tim brojkama, kroz vrijeme, napredak ili stagnaciju...
Nažalost, M430 je doživio svoju programiranu smrt taman otprilike u drugoj godini života, plus baterija mu je ishlapila toliko da nisam mogao odraditi ni jednosatnu vježbu pa sam si nabavio novi. Polar Vantage M. Ostao sam u istom ekosustavu jer mi se nije dalo mijenjati tim

Vantage M je puno napredniji od M430, povećali su broj LEDica i dodali i crvene da offsetiraju čudna očitanja kod različitih tonova kože i sl. Baterija mu je jača, opcija ima više i sl. Sat nosim 24/7 jer pruža super statistiku spavanja, savjete kako poboljšati recovery, a ima i nekoliko opcija za vježbanje koje ti ponudi direkt na satu temeljeno na oporavku tijekom noći. Npr danas mi je recovery "poor" pa mi savjetuje laganije vježbe ili čak samo neke mobility stvari.
I dalje ga parim sa H10 po potrebi jer elektrode su uvijek superiornije u odnosu na optičke senzore. I dalje ima svojih mušica (najizraženija je kada mi govori da prilikom obične šetnje - a pratim i šetnje jer su obično od 5k i volim imati te zapise kasnije - srce lupa 170 u minuti što je naravno netočno), mislim da mu najviše smetaju dlake i hladno vrijeme i pogubi se prilikom mjerenja

Kakvi ste vi po tom pitanju? Imate li gadgeta, koliko ste ovisni o njima, pratite li svoj trud nekim konkretnim brojkama ili imate sreću da niste ovisni o tome i možete, za razliku od mene, samo izaći vani i odraditi nešto, a ne živcirati se što je baterija prazna ili ne lovi Bluetooth