na proslom info-gameru nabasah na info o ovom sajtu, ona sekcija sajma za board gaming mi je bila bas fora pa reko aj da vidimo sta tu ima. Jer nakon 30ak godina igranja na računalima zamor je uzeo svoje, dosta više.
Te uđoh u zečju rupu i odonda padam, padam, padam, a kraj se niti ne nazire....
Obavio osnovnu lektiru, BGG, Rahdo, SuSD itd. preuzeli mjesto osnovnih bookmarxa i sad na njima korisno provodim previše vremena. I stalno se pojavi nova igra koju baš moram igrati/probati/imati/baciti lovu!
Par frendova sam neočekivano lako zarazio s novim hobijem i tako to krenulo.
Kolekciju sam skupio prema savjetima sa weba, sa idejom da obuhvatim od svega pomalo. Nekidan novopridošli Scythe je tako postao novi br.1, Pandemic Legacy se ponosno povlači na drugo mjesto.
Eldritch Horor sam uzeo za solo igranje, a nakon što su me pravilnici i web tutoriali potpuno slomili, ukazala se sasvim korektna i zanimljiva igra. Mage Knight čeka da skupim dovoljno ludila za još jedno takvo učenje.
Sve igre učim sam, a lijepo kažu da samouk ima budalu za učitelja
My first Carcassone, Stone Age Junior i King of Tokyo s razlogom nisu na fotki, da ne ispadne da si klince isto pokušavam navući na ovaj hobi.
A neke igre iz kolekcije još nisam ni počeo učiti, bude to polako.
Reklame iz brojnih reviewa mi jasno kažu da moooram obavezno probati Star Wars: Rebellion i Mechs vs Minions, srećom da ih nemam.
Narednih dana planiram doći do igraonice na razgovor ugodni a i da konačno odigram nešto što nisam sam morao učiti