Ghost stories

Pitanja vezana uz društvene igre
Odgovori
kockica
Reactions:
Ima zahvala: 2069 puta
 pohvaljen: 1353 puta
Kontakt:

Ghost stories

Post Postao/la kockica »

iliti, "Shich, pomagaj!" :D

Dakle za Shicha,
uspoređujući tvoj prijevod i originalni pravilnik iz igre našao sam jednu diskrepancu. U originalu piše da igrači gube kada 3. ploča postaje ukleta, dok je u tvom prijevodu 4. Greška u prijevodu ili naknadno promijenjena pravila od tvog prijevoda?

Isto tako diskrepanca je i u pripremi igre. U prijevodu se spominje da svaki igrač uzima Tao token u svojoj boji, dok u originalu se spominje i crni token?
Shich
Redovni član udruge
Reactions:
Ima zahvala: 1157 puta
 pohvaljen: 1607 puta
Kontakt:

Re: Ghost stories

Post Postao/la Shich »

Ovisi o tezini igre. Pogledaj tablicu pa ces vidjeti da na inicijacijskoj razini treba 4 plocice hauntati,a pocinjes sa tao tokenom svoje boje plus crni. Na normalnoj tezini su 3 plocice i samo tao token tvog taoista.

Fora je u tome da si sam mozes prilagoditi tezinu tako da bude cak i izmedju dvije sluzbene.
kockica
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la kockica »

Shich, iskreno da ti velim, nisam to vidio, ali vjerovat ću ti na riječ :D Inače, jesam li početnički u krivu, ali moći crvene ploče su skroz bezveze naspram drugih. szbunjen

I da, evo nakon prve odigrane prave partije (inicijalna razina), baš sam bio sam sebi super kako napredujem, samo da izdržim do Wu-fenga, a onda hop i odjednom sam brutalno zgažen :facepalm

Inače, za druge koji si razmišljaju o toj igri, igra je vrlo lijepa i uvukla mi se pod kožu. Imam doduše primjedbe na pravila jer su mogla biti jednostavnije napisana, ali zato imam Shicha :D

Simboli na kockama, kartama i pločicama, prvo sam pomislio Isusek, tko će to pamtiti, ali jednom kada se provale ( i to relativno brzo), na kraju su mi skroz logični.
sadistiko
Reactions:
Ima zahvala: 3732 puta
 pohvaljen: 3858 puta
Kontakt:

Post Postao/la sadistiko »

E upravo radi pravila (kako su napisana) se ni meni nije svidjela. Odigrali par partija, izgubili i to je to. Iako mi se ispočetka jako svidio, nekako je euforija brzo splasnula.
slika
kockica
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la kockica »

A najbezveznije je što su pravila u biti vrlo jednostavna. :nee
Zato trenutno i soliram da sam prođem kroz frustracije dešifriranja da isto prištedim budućim suigračima :lol:
Killa
Reactions:
Ima zahvala: 703 puta
 pohvaljen: 324 puta

Post Postao/la Killa »

Ja imam skroz obratni razlog zašto mi igra nije sjela - supruga i ja igrali 3 puta i svaki puta bez većih problema dobili na normalnoj težini. A i supruzi tematika nije nešto.
Vratili se Pandemicu koji je sa ekspanzijama uvijek nova igra.
kockica
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la kockica »

Pandemic je posebna priča. Meni je super, posebno sa On the Brink ekspanzijom (doduše još nije isproban bioterorist) i to me navuklo da pribavim i ostale ekspanzije (i inače sam odlučio stati na nekoliko naslova i samo šibati ekspanzije), ali iz nekog razloga mojoj ženi nije nešto.

Pretpostavljam da nije to toliko do igre, koliko do igranja. Naime, žena i ja super funkcioniramo udvoje :ljubav , zajedno razmišljamo i sve se lijepo dogovaramo bez nametanja vodstva, ali kada smo igrali sa par ljudi u različitim sesijama, čak i kad im je bila prva partija odmah su počeli nametati vodstvo, kada bi došlo do neke krize, onda fore " e jesam vam rekao" itd. Onaj tip ljudi gdje u kompetitivnim igrama nema veze ako vi osobno izgubite, ali samo neka i oni izgube sbatine

A sa ovom igrom sam namjerno pribavio i Black Secret baš zato da bismo žena i ja mogli igrati 1:1. Evo odigrao sam još jednu solo partiju ( to mi se recimo sviđa što mogu solirati dok mi u Pandemicu ne funkcionira tako dobro) i za sljedeći put dižem razinu pa ćemo vidjeti.
buraz
Reactions:
Ima zahvala: 403 puta
 pohvaljen: 114 puta
Kontakt:

Post Postao/la buraz »

Ja sam sinoć odigrao partiju nakon duuuugo vremena.
U biti, bilo nas je troje.
Odigrali smo dvije igre, i oba puta su nas samljeli. Ploče su se napunile sa duhovima ko od šale, i nismo ih se mogli riješiti..
Imam osjećaj da kada se igra u manje od 4 igrača da je puno teže jer se na 4. ploči stvaraju duhovi, a nema 4. igrača da malo olakša to sve.
NE želim ni pomisliti onda kako je u 2 igrača :-/

Sljedeći puta igramo tako da će netko igrati umjesto 4. igrača, radije tako nego da ga nema..
slika
kockica
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la kockica »

Najčešće igram solo ili sa ženom, ali uvijek upravljamo svim pločama. Imamo nekakvu oznaku da možemo pratiti koja ploča je na redu.
Odgovori

Natrag na “Društvene igre”