Warhammer quest

Pitanja vezana uz društvene igre
Odgovori
sismis
Reactions:
Ima zahvala: 73 puta
 pohvaljen: 67 puta
Kontakt:

Warhammer quest

Post Postao/la sismis »

Hehe..hehehhehehe... sretno

i jos u dobrom stanju.. hehehehhehe.. stvarno ti želim sreću :D
artakserkso
Reactions:
Ima zahvala: 5 puta
 pohvaljen: 2 puta
Kontakt:

Re: (K) Warhammer quest

Post Postao/la artakserkso »

Mislim da bi vise bila nesreca. Igra ima prilicno bezvezan combat sistem,
zato je TheGelatinousCube na BGGu uzeo "80% Descenta, 20% WQa",
kako kaze, i napravio Descent Quest. Od WQa je uzet jedini njegov dobar
dio, a to je random generiranje tamnica. Combat je Descentov.

http://boardgamegeek.com/thread/419643/ ... cent-quest

Disclaimer: nisam igrao WQ, ali mislim da TotalBiscuitov review direktne
racunalne implementacije daje dobar dojam o pravilima.

https://www.youtube.com/watch?v=u98rei64tJ0
sismis
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la sismis »

WHQ je sveti gral dungeon crawlera, nesto najbolje sto postoji u poznatom svemiru. Ne znam za racunalnu implementaciju ali to nikad ne moze biti isto kao original (programer sam pa znam :), ako nista drugo onda za par houseruleova. Combat je dobar: svaki karakter ima 10 levela... ranged, close, magic, skillovi, spelovi, hrpetine i hrpetine magic itema. Kao D&D, samo jednostavnije. Prilicno tesko, i nerijetko smo bjezali iz dungeona. Kalkulacije kod pozicioniranja su neizbjezne, jer npr imas Shamana, njegovog bodyguarda, archere i u prvom redu footmene.. ma joj..prezakon.

Htio bih igrati te HeroQueste cisto da imam first hand usporedbu. WHQ mogu usporediti jedino sa full D&Dom i dosta su slicni u smislu taktickih smicalica (govorim o kampanjama i dodatnim, nesto kompliciranijim herojima)

Mislim generiranje tamnica, nes ti sistema, random izvlacenje boarda. U biti sve je prilicno jednostavno, ali je sve skupa izuzetno zabavno i napeto..
Ovi su korisnici zahvalili autoru sismis za post (ukupno 2):
miljenkoartakserkso
artakserkso
Reactions:
Ima zahvala: 5 puta
 pohvaljen: 2 puta
Kontakt:

Post Postao/la artakserkso »

Ne znam jesi li gore mislio na Descent Quest varijantu ili stvarno na HeroQuest,
ali HeroQuest (obicni, bez ekspanzija) imam. To mi je vise igra za malu djecu, ipak
koristi roll-and-move za kretanje. Mozda je Advanced HQ nesto zanimljiviji, nemam
pojma.

Ali bez brige, nagovorio si me---ako mi netko jednom ponudi odigrati WHQ, gotovo
sigurno cu prihvatiti. ;)
Ovi su korisnici zahvalili autoru artakserkso za post:
Epic
Swedish
Reactions:
Ima zahvala: 2 puta
 pohvaljen: 11 puta

Post Postao/la Swedish »

Probaj Shadows of Brimstone ako ti ne smeta Weird West tematika. Zabavno je i ima hrpu fan-made contenta.

Inace, mozda da pricekas Manticov Dungeon Quest ako volis fantasy
sismis
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la sismis »

WHQ je vrlo razrađen - kampanja, dungeon, monsteri, artefakti i itemi, postcombat (put do grada) i leveliranje. Ima savršen omjer dubine i jednostavnosti, dakle uz pivicu se možeš sa ekipom opustiti a opet daje taman dozu imerzije i gušta. Npr, fajteru je na prvim levelima ultimate weapon Blade of Leaping Gold jer daje dodatna tri attacka. Međutim kasnije monsterima raste Toughness i Armor (damage = roll + strength - toughness - armor) i onda želiš drugi weapon, koji ignorira T ili A, i ovaj blade postaje višemanje beskoristan. Dakle cijelo vrijeme tijekom kampanje, koji god level bio, ti imaš nekakav cilj i osjećaj napredovanja, konstantne promjene. Ne kažem da ne mogu postojati bolje igre, ali ova daje vrhunski hack&slash dungeon fix, uz osjećaj vezivanja uz likove koji vrlo lagano mogu izginuti..
Odgovori

Natrag na “Društvene igre”