Igra slična Smallworldu
- sadistiko
- Reactions:
- Ima zahvala: 3732 puta
- pohvaljen: 3858 puta
- Kontakt:
Igra slična Smallworldu
Kad sam prošle godine tek počeo s svime ovime i počeo se informirati o igrama na ploči među prvim stvarima sam naletio na video o jednoj igri koja je dosta slična SmallWordlu ali nešto malo teža.
Da li bi netko htio nabacati naslove koji su slični ovoj igri?
Hvala unaprijed
Da li bi netko htio nabacati naslove koji su slični ovoj igri?
Hvala unaprijed
- miljenko
- Reactions:
- Ima zahvala: 981 put
- pohvaljen: 336 puta
- Kontakt:
Re: Igra slična Smallworldu
Vinci je igra koja je gotovo identična smallworldu...
History of the World je sličan po tome da kontroliraš više civilizacija (rasa u SM), i sa svakom želiš maksimizirati VP.
To je to šta mi pada na pamet za sada...
History of the World je sličan po tome da kontroliraš više civilizacija (rasa u SM), i sa svakom želiš maksimizirati VP.
To je to šta mi pada na pamet za sada...
-
- Reactions:
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 25 puta
- Kontakt:
Terra mystica mi pada na pamet. Small World je prakticki remake Vincia. Vinci je malo kompliciraniji po pitanju bonusa kod combata, ali skoro su identicni.
- sadistiko
- Reactions:
- Kontakt:
Bojim se da nije niti jedna od ovih, Vinci mi sliči toj igri, ali niti Vinci niti History of the World nemaju video, a ja se sjećam da sam gledao upute kako se igra na filmiću.
Terra Mystica ima više nekakvih ploča pa si mislim da nije ni ta.
EDIT: ono što mi je ostalo u glavi kaže da je glavna razlika između te dvije igre što u ovoj igri ne možeš imati vojsku u razdvojenim državama (ako ti je neprijatelj ušao na teritorij koji spaja tvoja dva, pa se valjda onda mora odbaciti jedna od te dvije vojske.
Terra Mystica ima više nekakvih ploča pa si mislim da nije ni ta.
EDIT: ono što mi je ostalo u glavi kaže da je glavna razlika između te dvije igre što u ovoj igri ne možeš imati vojsku u razdvojenim državama (ako ti je neprijatelj ušao na teritorij koji spaja tvoja dva, pa se valjda onda mora odbaciti jedna od te dvije vojske.
- sadistiko
- Reactions:
- Kontakt:
Vrlo zanimljiva igra! Ali nije ni ta 
Hvala vam svima na trudu!
Možda se još netko sjeti te igre

Hvala vam svima na trudu!
Možda se još netko sjeti te igre
- sadistiko
- Reactions:
- Kontakt:
Nažalost nije ni ta 
A da nije možda neka od onih samostalnih Expanzija od Small Worlda?
Da one možda nemaju drugačija pravila, jer sam baš zapamtio taj detalj da svi teritoriji od igrača moraju biti spojeni da bi mogao unutra imati vojsku

A da nije možda neka od onih samostalnih Expanzija od Small Worlda?
Da one možda nemaju drugačija pravila, jer sam baš zapamtio taj detalj da svi teritoriji od igrača moraju biti spojeni da bi mogao unutra imati vojsku
- Valsim
- Reactions:
- Ima zahvala: 2404 puta
- pohvaljen: 2606 puta
- Kontakt:
Da nije riječ o Age of Gods - http://boardgamegeek.com/boardgame/13071/age-of-gods
"U ovoj igri igrači su drevni bogovi koji pomažu svojim odabranim plemenima da se razviju i osvoje zemlju. Obrat je u tome da bogovi/igrači ne znaju koja su sve plemena njihova na početku igre, već im se dodijeljuju svaki drugi krug igre.
Postoje 24 različita plemena podijeljena u četiri nivoa.
Najvažniji dio igre su bitke između plemena, a zabava leži i u tome da igrači nisu ograničeni na svoja plemena, već mogu na borbu natjerati i druga plemena."
"U ovoj igri igrači su drevni bogovi koji pomažu svojim odabranim plemenima da se razviju i osvoje zemlju. Obrat je u tome da bogovi/igrači ne znaju koja su sve plemena njihova na početku igre, već im se dodijeljuju svaki drugi krug igre.
Postoje 24 različita plemena podijeljena u četiri nivoa.
Najvažniji dio igre su bitke između plemena, a zabava leži i u tome da igrači nisu ograničeni na svoja plemena, već mogu na borbu natjerati i druga plemena."
Možete otkriti više o osobi u sat vremena igre, nego u godinu dana razgovora. - Platon
- sadistiko
- Reactions:
- Kontakt:
Ajoj, već sam bio siguran da je to, ali ipak nije 
Ako ništa drugo saznao sam za dosta igara koje su mi sad zanimljive i vjerojatno će barem jedna od njih završiti na mojoj polici

Ako ništa drugo saznao sam za dosta igara koje su mi sad zanimljive i vjerojatno će barem jedna od njih završiti na mojoj polici