High Frontier

Pitanja vezana uz društvene igre
Vatanen
Reactions:
Ima zahvala: 257 puta
 pohvaljen: 436 puta

High Frontier

Post Postao/la Vatanen »

Upravo mi je iz Španjolske stigao primjerak High Frontiera, drugo izdanje, uz ekspanziju Colonization. Riječ je o kompleksnoj igri istraživanja sunčevog sustava američkog dizajnera (s njemačkom adresom) Phila Eklunda, osnivača Sierra Madre Gamesa.

Radujem se kao raspomamljena šiparica ovom biseru o kojemu sam proučio valjda sve dostupno na netu. Ploča je upravo predivna, iako na prvi pogled zastrašujuća, ostale komponente sasvim solidne kvalitete, izrazito "tematične". Nakon par solo igranja i partija s najdražom planiram napisati osvrt ovdje na forumu (ne recenziju - za to je potrebno više iskustva s igrom). U osnovi je riječ o pick up and deliver mehanizmu, ali i, koliko se ja kužim u igre (slabije) i SF (nešto više) jedinoj hard SF igri mlađoj od dvadeset godina. Onako zdravoseljački bi rekao - Merchant of Venus za ozbiljnu publiku (u smislu: zainteresiranu za ekstrapolacije stvarne astrofizike i srodnih znanosti).

Igra je out of print, prema Eklundovim riječima za narednih par godina - ovi Španjolci jedini su koje sam našao da je još imaju na lageru i to po bagatelnoj cijeni (naročito uzevši u obzir da se na boardgamegeek marketplaceu već trži za preko 100 dolara). Cijena šipinga je, pak, puno manje bagatelna, ali bar nema carine :thumbs

Eklund mi ju je i osobno htio prodati, ali u dijelovima i ne kompletnu, za pristojnu cijenu, no odlučio sam se ipak za ispod čekića, i radi mogućeg dobitka na vrijednosti kroz godine.... proračunato priznajem. No sada je najvažnije baciti se na igranje :ljubav
Ovi su korisnici zahvalili autoru Vatanen za post (ukupno 5):
Igorigor1970madosadistikoburaz
Boardgames are power fantasies.
Maciej Janik et al.
sadistiko
Reactions:
Ima zahvala: 3732 puta
 pohvaljen: 3858 puta
Kontakt:

Koju ste igru nedavno kupili?

Post Postao/la sadistiko »

Daj onda digni pokoju sliku na BGG pošto ono što ima nije baš nešto reprezentativno
Ovi su korisnici zahvalili autoru sadistiko za post:
Vatanen
slika
Vatanen
Reactions:

Re: Koju ste igru nedavno kupili?

Post Postao/la Vatanen »

Čim uhvatim vremena, no nemam profi opremu i ne interesiram se naročito fotografijom, pa sumnjam da će bit neki spektakl. U međuvremenu, ovdje su poprilično dobre da dobiješ dojam o komponentama:

http://firebroadside.blogspot.com/2013/ ... ation.html
Ovi su korisnici zahvalili autoru Vatanen za post:
Shich
Maciej Janik et al.
Igor
Reactions:
Ima zahvala: 196 puta
 pohvaljen: 402 puta
Kontakt:

Post Postao/la Igor »

Zadnjih 2 sata gledam gameplay,jako dobro i tema koja mi se dopada....bacio si mi magiju sa ovom igrom a za kupiti jedva ili nigdje.Jedino iz amerike naručiti.
Ovi su korisnici zahvalili autoru Igor za post:
Vatanen
17.47 C. KAMIKAZES ATTACK ALONE....
Vatanen
Reactions:

Post Postao/la Vatanen »

Ja noćas proučio pravila (iako sam već čitao i s neta Live and Complete varijantu). Ustvari mi je basic gameplay najbolje objasnio ovaj:
http://www.youtube.com/watch?v=vM7ZmSaJ8IU

iako je na momente malo iritantan. Nego gdje si je vidio u Americi? Ja sam uspio naći samo ovdje: http://www.masqueoca.com/tienda/buscardo.asp

Naravno da možemo dogovoriti neko igranje, pa da je vidiš i uživo...
Maciej Janik et al.
Vatanen
Reactions:

Post Postao/la Vatanen »

A što se tiče magije, samo sam ti je proslijedio - imao sam novogodišnju odluku da ne kupujem više igre, no za ovo mi je čak i cura dala dozvolu da je prekršim
:-D
Ovi su korisnici zahvalili autoru Vatanen za post (ukupno 2):
igor1970Igor
Maciej Janik et al.
Igor
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la Igor »

Kud baš sada si kanalizirao magiju na mene......u siječnju pada zabrana od cure nakon kupnje dominiona "kvota za ovu godinu ti je ispunjena!".....veljača i dodatne četiri kupljene igre i skupine za odvikavanje od board gaminga ti dođes sa ovim....plač i škrgut zubi...

rahdu sam i gledao ubrzan je i totalno isto priča kao jedan poznanik,onda sam tražio i našao za već od 220$ sa shipping-om i pdv-om.Rado bih je odigrao a svakako bi htio je u kolekciji,ja sam u ZG pa kada ti odgovara.Da li ti je primjerak koji si naručio na španjolskom jeziku?Naručio bih i ja ali jezik ne poznam a nisam vidio da isporučuju u ostale zemlje EU.
Ova kupnja ide bez odobrenja,slučajno zalutali paket :facepalm
Ovi su korisnici zahvalili autoru Igor za post:
Vatanen
Vatanen
Reactions:

Post Postao/la Vatanen »

Kaj god 220 dolara-ameri je trze po toj cijeni jer je vise nemaju na kontinentu.Ovi Spanjolci koje sam ti poslao-igra je na engleskom,dostavljaju u hrvatsku,samo im se javi na mail.Cijena je koju vidis plus shipping 32 eura.Mene je izaslo 92 eura ihra i ekspanzija (koja je must),carina free si jer je eu i stiglo je za tjedan i pol.A s obzirom da vidis kakve cijene lupaju ameri i uzevsi u obzir da phil tvrdi kako reprint nece tako skoro mislim da je dobro ulaganje cak i ako ti ne legne.Alternativno,meni ju je eklund nudio za 75 eura sa shipanjem iz njemacke pa ako hoces mogu mu se javiti i pitati jel jos vrijedi pa napravimo transakciju,s time da on daje bez nekih kockica-genericke pa ih je lako zamijeniti i rocket diagrama koji se mogu isprintati-posaljem detalje ako te ta varijanta zanim
Maciej Janik et al.
Igor
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la Igor »

Da cijena će imati tendenciju do neba da ide, 220$ za sada.Autor je dao izjavu da sljedećih par godina neće biti dostupna.Po dobroj cijeni si je uzeo,napisao sam mail španjolcima,zanima me ukoliko bude moguće uzeti preko autora Eklunda koji dijelovi nedostaju točno,plastični i drveni nisu problem samo karte da su na broju.Zanima me varijanta,rocket diagram nije problem kako kažeš isprintati.
buraz
Reactions:
Ima zahvala: 403 puta
 pohvaljen: 114 puta
Kontakt:

Re: High Frontier

Post Postao/la buraz »

Pošto je krenula rasprava, bacio sam sve u zasebnu temu ;)
Ovi su korisnici zahvalili autoru buraz za post:
Vatanen
slika
Odgovori

Natrag na “Društvene igre”