Caverna - Cave Farmers

Teme vezane uz igre, igranje, druženje, obitelj i psihologiju igranja
Odgovori
mado
Reactions:
Ima zahvala: 1191 put
 pohvaljen: 1200 puta
Kontakt:

Caverna - Cave Farmers

Post Postao/la mado »

Opa Caverna :)
Daj napiši dojmove i usporedi ju s Agricolom. Neki kažu da je Caverna toliko bolja od Agricole da više nikada neće igrati potonju. Na BGG-u su ocjene Caverne visoke i strelovito napreduje prema top 10.
marge
Reactions:
Ima zahvala: 285 puta
 pohvaljen: 775 puta
Kontakt:

Re: Koju ste igru nedavno kupili?

Post Postao/la marge »

prvi dojam je duplo teža kutija ;-)
Schism
Reactions:
Ima zahvala: 11 puta
 pohvaljen: 26 puta
Kontakt:

Re: Koju ste igru nedavno kupili?

Post Postao/la Schism »

Nakon 1 odigrane partije Caverne, mogu reci da sam ocekival vise. Ali da je dobra igra, je. Vjerojatno bi mi bila puno bolja da nije tolko hypeana, pa ne bi imal tolko velika ocekivanja.

Ovo da neces igrati Agricolu vise jednom nakon sto si odigral Cavernu, sto se mene tice stoji. Razlog za to nije zato sto je Caverna puno bolja igra, nego zato sto je dinamika razvoja u Caverni puno veca. Npr da bi napravil food engine iz zivotinja u Agricoli trebao si prvo skupit drvo (1 akcija), pa napravit tor (2. akcija), pa pokupit zivotinje (3. akcija), uzet resurse i kupit pec (4. i 5. akcija) i tek onda mozes pojest zivotinju. U Caverni mozes istu stvar napravit u duplo manje akcija. Razlika je u tome sto ti za pretvrobu hrane opce ne treba pec, i to sto je velik broj akcija ima dvostruku efekt npr. kao plow & sow koji je postojal i u Agricoli. Na taj nacin smanjen je pritisak na igrace zbog hranjenja, posto se do hrane moze doci brze, a istovremeno je igracima dato da puno vise opcija za optimizirati svoj points engine, sto je meni super. Nadalje, vise nema kartica, nego su sve "kartice" ("furnishings" u Caverni) na stolu, raspolozive svim igracima. Ima par novih mehanika koje opet daju veliku sirinu izbora strategije itd.

Ovih dana nadam se da cu odigrat jos pokoju partiju pa ako stignem napisem jos koju rijec.
Ovi su korisnici zahvalili autoru Schism za post (ukupno 4):
miljenkoburazmadomadcow1982
Odgovori

Natrag na “Općenito o igrama i igranju”