Dungeon Fighter

Pitanja vezana uz društvene igre
Odgovori
sadistiko
Reactions:
Ima zahvala: 3732 puta
 pohvaljen: 3858 puta
Kontakt:

Dungeon Fighter

Post Postao/la sadistiko »

slika

Nedavno sam na Euro chainu dobio igru Dungeon Fighter i ajd idemo sinoć probati ali i nakon 2 videa s uputama i čitanja katastrofalno napisanih pravila (jako čudno da su FF to dopustili) neke stvari nisu jasne.
Pa bi molio ako ima koga da zna pravila da pojasni:

1) U jednim online uputama i videu kažu da je sredina mete 10 hit pointa, a ako okreneš bull eye onda ubijaš što god naiđe od čudovišta, pa čak i boss, dok o tome nigdje u mojim uputama koje sam dobio s igrom nema ni riječ o tome, pa čak ni da je sredina 10 (glupo je što to onda nisu napisali ako je tako)

2) Kad dobivamo one scar dijelove? U jednom objašnjenju na BGG forumu čovjek kaže da možeš više puta, ako se potroše tri osnovne kocke, raniti sve heroja i dobiti kocke nazad i opet pucati, i tako dok ne ubiješ čudovište, što mi je onda čudno, kako se onda dobiju scar oznake? Ja sam mislio da ako nakon što dva puta ne uspijemo ubiti čudovište onda dobijemo scar oznake. Ni to nije baš ne znam kako objašnjeno u pravilima. Samo piše nešto ako smo svi onesvješteni (faint) onda dobijemo scar. Kakvo sad onesvještanje, zašto?

3) Da li i s onim svim mogućim ludim bacanjima (s nosa, ispod noge i sl.) kocka i dalje mora prvo lupiti od stol prije nego na metu? (s nosa je to gotovo nemoguće izvesti :-/

Šteta, ekipa mi se jako razočarala, prvo, jer je jako teško pogoditi išta (valjda bi trebali odigrati par partija da bi išta mogli odraditi kako treba), a onda me razočaralo i to što puno toga nije uopće dobro objašnjeno ili ni spomenuto. Igra bi mogla biti fora party igra, ali je eto loša izvedba.
Također, nigdje nema za skinuti PDF s najnovijim pravilima, jer koliko sam skužio kruži 2 verzije na netu, a ovo što imam na papiru mi se čini najnovije i nema nigdje za skinuti u PDF verziji. Također postoji neki pdf file gdje je fino objašnjeno, ali neke stvari se uopće ne spominju u mojim uputama pa nisam ni siguran jel i to ispravno. szbunjen
slika
buraz
Reactions:
Ima zahvala: 403 puta
 pohvaljen: 114 puta
Kontakt:

Re: Dungeon Fighter

Post Postao/la buraz »

Koliko ste pića popili prije i za vrijeme igre?

:mrgreen:
slika
sadistiko
Reactions:
Kontakt:

Ništa više nego obično :-P
slika
Krscho
Reactions:
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 15 puta
Kontakt:

Post Postao/la Krscho »

Mogu ti samo rec da i u ludim bacanjima mora uvjek pogoditi kockica stol pa metu.

Preporucam kad naide ludo bacanje i slicno par trening bacanja da se dobije feeling pa onda za prav, mi obicno si dajemo 3 trening bacanja. Pomaze i def je moguce pogoditi stvari :)
PA JESAM LI JA JEDINI LUĐAK OVDJE KOJI JE SPREMAN TE SOTONE NAZVATI PRAVIM IMENOM??
sadistiko
Reactions:
Kontakt:

Da, mogli bi to uvesti. Hvala na preporuci
slika
Vicko
Reactions:
Ima zahvala: 312 puta
 pohvaljen: 73 puta
Kontakt:

Post Postao/la Vicko »

I ja sam imao dosta nedoumica. Uistinu, pravila nisu baš najbolje napisana i ima dosta nejasnoća. Istražujući po netu, čitajući pravila nekoliko puta te po iskustvu mogu ti reći sljedeće:

1.) Čim pogodiš sredinu, to ti je 10 bodova, a ako kocka padne na simbol, onda je to instant-kill. Bilo koga, pa čak i BOSS-a.

2.) Scar-ovi
Dakle, počevši sa prvim igračem, bacate 3 Hero kockice (one u boji). kada ih istrošite (nakon 3 bacanja) onda niste uspjeli defeatati čudoviše i okrećete onu krunu na "potrganu" stranu. Sada možete odabrati:
- hoćete li pokušavati ubiti čudovište sa svojim bijelim kockicama (koje vam se neće vratiti nakon bitke) ili ćete prihvatiti defeat čime ćete dopustiti da vas čudovište mlatne za onoliko damagea koji je Level čudovišta. Ako vas čudovište udari, vraćate si Hero kocke i ulazite u sljedeći krug. Tako sve dok ga ne ubijete ili se svi faintate. xD
E, sada, neki igrači mogu postati faintani u bitci dok ostali igrači uspiju ubit čudovište. Onda se faintani igrači "probude", no dobe ožiljak, tj. scar.
Ako ste svi faintani u bitci - izgubili ste. Čudovište vas takve odnese u svoju jazbinu i oblači vas u kopletiće dok se igra s vama. A sad kako se igra, to ovisi o čudovištu. ;)

3.) Da, kocka UVIJEK mora prvo pasti na stol.
Ma daj, s nosa je još ok, ima puno gorih situacija. xD
Smiješ ti i čučnut pa tak bacat. Na tak neke načine si smiješ olakšta. Ipak je to party igra. xD

Baš je šteta što se ekipa razočara, a nema se zašto razočarat. Pa nas su prvu partiju (na easy settingu) razguzili ko mlade majmune. xD Nismo stigli ni prvu sobu proći. :D
Ali da, imaš pravo, kada igraš prvi put onda ti može izgledati teško. No, s praksom će ići bolje. ;) Osim toga, ne možeš očekivati da ćeš to odmah znati/moći. ;)
Ovi su korisnici zahvalili autoru Vicko za post:
sadistiko
sadistiko
Reactions:
Kontakt:

Puno hvala na pojašnjenjima.
slika
Odgovori