Nedavno sam na Euro chainu dobio igru Dungeon Fighter i ajd idemo sinoć probati ali i nakon 2 videa s uputama i čitanja katastrofalno napisanih pravila (jako čudno da su FF to dopustili) neke stvari nisu jasne.
Pa bi molio ako ima koga da zna pravila da pojasni:
1) U jednim online uputama i videu kažu da je sredina mete 10 hit pointa, a ako okreneš bull eye onda ubijaš što god naiđe od čudovišta, pa čak i boss, dok o tome nigdje u mojim uputama koje sam dobio s igrom nema ni riječ o tome, pa čak ni da je sredina 10 (glupo je što to onda nisu napisali ako je tako)
2) Kad dobivamo one scar dijelove? U jednom objašnjenju na BGG forumu čovjek kaže da možeš više puta, ako se potroše tri osnovne kocke, raniti sve heroja i dobiti kocke nazad i opet pucati, i tako dok ne ubiješ čudovište, što mi je onda čudno, kako se onda dobiju scar oznake? Ja sam mislio da ako nakon što dva puta ne uspijemo ubiti čudovište onda dobijemo scar oznake. Ni to nije baš ne znam kako objašnjeno u pravilima. Samo piše nešto ako smo svi onesvješteni (faint) onda dobijemo scar. Kakvo sad onesvještanje, zašto?
3) Da li i s onim svim mogućim ludim bacanjima (s nosa, ispod noge i sl.) kocka i dalje mora prvo lupiti od stol prije nego na metu? (s nosa je to gotovo nemoguće izvesti :-/
Šteta, ekipa mi se jako razočarala, prvo, jer je jako teško pogoditi išta (valjda bi trebali odigrati par partija da bi išta mogli odraditi kako treba), a onda me razočaralo i to što puno toga nije uopće dobro objašnjeno ili ni spomenuto. Igra bi mogla biti fora party igra, ali je eto loša izvedba.
Također, nigdje nema za skinuti PDF s najnovijim pravilima, jer koliko sam skužio kruži 2 verzije na netu, a ovo što imam na papiru mi se čini najnovije i nema nigdje za skinuti u PDF verziji. Također postoji neki pdf file gdje je fino objašnjeno, ali neke stvari se uopće ne spominju u mojim uputama pa nisam ni siguran jel i to ispravno.