Friday[ctable: picture=https://lh5.googleusercontent.com/-KQQM ... Friday.png, link=http://igranje.org/Igre/friday]OPIS IGRE
Brodolomom je Robinson Crusoe završio na napuštenom otoku prepunom divljih životinja i opasnih kanibala. Otok je velik, pa će Robinzonu trebati pomoć oko istraživanja nepoznatih prostranstva kao i pretraživanja olupine broda u nadi da će naći neke korisne predmete za preživljavanje. Igrač preuzima ulogu Petka (Friday) koji pomaže Robinzonu u potrazi za hranom, raznom opremom, u dobivanju raznih vještinja preživljavanja u divljini. Robinzonu je potrebno mnogo pomoći, jer je često gladan, lako izgubi pažnju, često se ponaša glupo, kao pravi moron, a može čak postati očajan i suicidalan. Kako vrijeme prolazi, tako su opasnosti sve pogibeljnije, a na kraju se Robinzon mora sukobiti sa dva piratska broda. Ako ih uspije poraziti, uspijet će se spasiti sa otoka, a igrač pobijediti u igri.
[/ctable]
Friday
- mado
- Reactions:
- Ima zahvala: 1191 put
- pohvaljen: 1200 puta
- Kontakt:
Re: Friday
Prvi dojmovi nakon 3 igranja:
2x sam izgubio, a treći put pobijedio. Vizualno je igra ok, simpatično nacrtana, djeluje kao strip. Ima nekih duhotivih sitnica na kartama (npr. Robinson može učiti iz knjige Islands for Dummies
). Samo igranje je dosta mehaničko. Ima tu nekih odluka, riskirati ili ne s dodatnom kartom, iskoristiti poraz u bitki da se riješiš loših karata ili ne, probati poraziti kartu u ovoj fazi jer će u slijedećoj biti još teža, ali opet treba paziti na broj preostalih života.
Dojam igranja je kao obrnuti Dominion
Početni deck je velik, ali su samo 3-4 karte korisne, većina su smeće, a neke odmažu. Tokom igre dobijete sve jače odmažujuće karte (aging cards), a ove koje pokušavate staviti u svoj deck (hazard cards) postaju sve teže za pobijediti.
Zamislite Dominion u kojem vam je 80% početnog decka karte koje vrijede 0 ili -1 novaca, tokom igre dobivate nove karte koje vam smanjuju novac, a one koje pokušavate kupiti su sve skuplje
I još svako malo gubite živote koje je teško vratiti natrag. Zanimljiv deck-builder svakako.
I ono kaj me iznenadilo, igrač nema svoj hand. Ne može planirati unaprijed, tj. može donekle jer mu neke karte daju mogućnost namještanja prve 3 karte ili stavljanje karte na dno decka.
Igra ima 4 nivoa težine, a razlikuju se po sve težim početnim uvjetima. Samo igranje je isto.
Na kraju igre se zbrajaju osvojeni bodovi i kao cilj bi trebao biti 80 bodova ili više. To znači da bi tokom cijele igre morao paziti na detalje koji ti donose ili odnose bodove. Nisam pobornik toga, tj. ne volim u coopima takve detalje. U LOTR:LCG nisam nikada na kraju išao zbrajati bodove. Bitno mi je jesam li pobijedio ili ne. LOTR:LCG je više tematskija igra, pa se ne može možda direktno usporediti. Probat ću ovu igru pobijediti na sva 4 nivoa težine, pa onda vidjeti koliko mi je stalo do tih bodova. Moguće da će me baš biti briga, a time mi igra gubi na reigrivosti. Za sad očekujem desetak igranja. Budem opet napisao dojmove nakon toliko igranja.
2x sam izgubio, a treći put pobijedio. Vizualno je igra ok, simpatično nacrtana, djeluje kao strip. Ima nekih duhotivih sitnica na kartama (npr. Robinson može učiti iz knjige Islands for Dummies

Dojam igranja je kao obrnuti Dominion

Zamislite Dominion u kojem vam je 80% početnog decka karte koje vrijede 0 ili -1 novaca, tokom igre dobivate nove karte koje vam smanjuju novac, a one koje pokušavate kupiti su sve skuplje

I ono kaj me iznenadilo, igrač nema svoj hand. Ne može planirati unaprijed, tj. može donekle jer mu neke karte daju mogućnost namještanja prve 3 karte ili stavljanje karte na dno decka.
Igra ima 4 nivoa težine, a razlikuju se po sve težim početnim uvjetima. Samo igranje je isto.
Na kraju igre se zbrajaju osvojeni bodovi i kao cilj bi trebao biti 80 bodova ili više. To znači da bi tokom cijele igre morao paziti na detalje koji ti donose ili odnose bodove. Nisam pobornik toga, tj. ne volim u coopima takve detalje. U LOTR:LCG nisam nikada na kraju išao zbrajati bodove. Bitno mi je jesam li pobijedio ili ne. LOTR:LCG je više tematskija igra, pa se ne može možda direktno usporediti. Probat ću ovu igru pobijediti na sva 4 nivoa težine, pa onda vidjeti koliko mi je stalo do tih bodova. Moguće da će me baš biti briga, a time mi igra gubi na reigrivosti. Za sad očekujem desetak igranja. Budem opet napisao dojmove nakon toliko igranja.