Preporuke za božićne poklone 2013.

Teme vezane uz igre, igranje, druženje, obitelj i psihologiju igranja

Koje igre preporučujete kao idealne božićne poklone za "novačenje"?

Anketa je završila: 18 pro 2013, 19:40.

Hanabi - 60 kn
9
12%
Carcassonne - 100-270 kn
7
9%
Jungle Speed - 160 kn
4
5%
Dixit - 160-300 kn
19
25%
Bang - 250-270 kn
3
4%
Alhambra - 270 kn
6
8%
Settlers of Catan - 300 kn
5
6%
Pandemic - 320 kn
6
8%
King of Tokyo - 320 kn
7
9%
Ticket to Ride - 300-400 kn
11
14%

Ukupno glasova: 77
Shich
Redovni član udruge
Reactions:
Ima zahvala: 1157 puta
 pohvaljen: 1607 puta
Kontakt:

Preporuke za božićne poklone 2013.

Post Postao/la Shich »

Božić nam je pred vratima i kod mnogih počinju muke zbog izbora prikladnih poklona za najbliže. Posljednjih godina muke su još veće zbog ekonomske situacije u kojoj se nalazi Hrvatska i njezini građani. Tu uskačemo mi, igrači, koji znamo da je Božić idealna prilika za upoznavanje ljudi sa društvenim igrama. :)

Budući da su cijene društvenih igara na našem tržištu velike, uz svaku od 10 navedenih početničkih igara nalazi se trenutna cijena u hrvatskim dućanima (Muller i Carta Magica). Od vas se traži da glasate za najbolje igre uzimajući u obzir omjer kvalitete i cijene. Ako smatrate da imate još neku dobru početničku igru za preporučiti, slobodno ju navedite u komentarima (zajedno sa cijenom) uz dva uvjeta: cijena ispod 400 kn i trenutna dostupnost u hrvatskim dućanima. Mislim da nije potrebno obrazlagati uvjete.

Rezultate ćemo staviti na Facebook stranicu kako bismo što većem broju ljudi,ako ništa drugo, dali ideju za neki originalan poklon koji bi njihovim najbližima mogao promijeniti život. Zbog toga promislite prije glasanja (iako su sve navedene igre po mom mišljenju dobar odabir).

Game on! :D
Ovi su korisnici zahvalili autoru Shich za post:
Vicko
sadistiko
Reactions:
Ima zahvala: 3732 puta
 pohvaljen: 3858 puta
Kontakt:

Re: Preporuke za božićne poklone 2013.

Post Postao/la sadistiko »

Village je bio 160kn u Mulleru, možda i nije najbolji za početnike, ali je cijena više nego povoljna. Samo ne znam do kada traje ta akcija.
slika
buraz
Reactions:
Ima zahvala: 403 puta
 pohvaljen: 114 puta
Kontakt:

Post Postao/la buraz »

vidio sam i da je mondo 159kn na akciji u Mulleru. A i na nekoj web stranici isto.
slika
Valsim
Reactions:
Ima zahvala: 2404 puta
 pohvaljen: 2606 puta
Kontakt:

Post Postao/la Valsim »

Za mene je to nedvojbeno Dixit. Mislim dobre su i ostale igre s popisa, al Dixit ima ono nešto. A to nešto se zove mašta. Dixit je po meni jedna od najboljih igara out there gdje se samo sjedne s prijateljima u ugodnom prijateljskom ambijentu i samo se prepusti mašti na volju. Nijedna osoba neće na isti način gledati jednu od kartica. Za nekoga će neka kartica predstavljat jedan pojam, pjesmu, citat iz filma, ulomak iz knjige il nešto deseto; za nekoga drugoga će ta ista kartica predstavljati neki sasvim drugi pojam. A čar pokušaja ulaska u glavu i maštu igrača koji je odabrao pojam kako bi se pogodilo koja je kartica njegova je nešto neopisivo fantastično u ovoj igri. Kroz ovu igru se preko odabira pojmova mogu saznati neke stvari koje se o nekome dotad uopće nisu znale. Reigrivost ovo igre je doslovno beskonačna, a zabava i smijeh zagarantirani. Kada se tome pridodaju laka i brza za naučit pravila, ovo je igra koju bih svakome preporučio da kupi nekome za Božić :) .
Možete otkriti više o osobi u sat vremena igre, nego u godinu dana razgovora. - Platon
marge
Reactions:
Ima zahvala: 285 puta
 pohvaljen: 775 puta
Kontakt:

Post Postao/la marge »

Settlers of Catan definitivno je igra koja je mnoge generacije uvukla u svijet društvenih igara i može ju igrat svatko s obzirom da je vrlo jednostavna a opet strašno igriva.. No kako je 300 kn ipak puno, zasad je bolje uzeti HR verziju..
HR verzija Naseljenici otoka Catan bila nekad davno u Mercatoru na rasprodaji po sedamdesetak kuna, nedavno je bila na predblagdanskoj akciji u Interšparu za nekih 129 kn mislim (možda ta akcija i još traje), a trenutno se može kupiti i na kupime.hr za 112 kn preko mastera ili maestra..
Shich
Redovni član udruge
Reactions:
Ima zahvala: 1157 puta
 pohvaljen: 1607 puta
Kontakt:

Post Postao/la Shich »

Ajde ljudi, glasajte. :) Nije teško kliknuti na par kvadrata. Jednom ste i vi bili početnici...
grof
Redovni član udruge
Reactions:
Ima zahvala: 1622 puta
 pohvaljen: 2452 puta
Kontakt:

Post Postao/la grof »

Vidim da Bang loše stoji, međutim već smo u par navrata moj sinček i ja s Bangom dobili klinaca i klinaca na ove igre.
Klinci Bang! prihvaćaju s oduševljenjem! :)
Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
Vicko
Reactions:
Ima zahvala: 312 puta
 pohvaljen: 73 puta
Kontakt:

Post Postao/la Vicko »

Očekivani rezultati. ;)
buraz
Reactions:
Ima zahvala: 403 puta
 pohvaljen: 114 puta
Kontakt:

Post Postao/la buraz »

ja bih, obzirom na popuste u trgovina naveo Village (169kn Muller) i Catan (150kn En ten tini)
slika
grof
Redovni član udruge
Reactions:
Ima zahvala: 1622 puta
 pohvaljen: 2452 puta
Kontakt:

Post Postao/la grof »

Catan? Di to ima Catana za 150 kn?
Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
Odgovori

Natrag na “Općenito o igrama i igranju”