Moji komentari po kartama:
Whizzard: Interesantan, pogotovo u sadašnjoj meti koja se podosta vrti oko adonisa. Jedna od lošijih stvari je konzistentnost-ne znaš igra li protivnik (vjerovatno igra no nikada nisi siguran) karte koje je potrebno thrashati. Preferiram Noiza iz sljedećeg razloga. On u sebi ima ability sneakdoor bete, odnosno čini korporaciju ugroženom na još jednoj lokaciji te joj samim time omekšava obranu. Takvo nešto mi je puno bolje od eksplozivnog thrashanja.
Spinal modem: Opet komparacija. To ili Grimoire. Dok je grimoire jeftiniji, nosi više memorije i ubrzava viruse (još bolje sada sa impom) modem omogućava veći pritisak i dok grimoire malčice ovisi o kartama modem će uvijek snažno raditi. Meni je osobno veoma drag grimoire no modem jednostavno daje jako veliku agresivnost. Njegova loša strana (brain dmg) čini ju dosta nestabilnom. Ima par deckova koji podosta tracaju i u tom slučaju modem će postati veoma neugodna karta. Prvi brain dmg nije strašan no ako pretrpiš još jedan problemi se počinju gomilati. Ne želiš da ti vlastita karta prijeti. Osobno, grimoire jer mi se čini da je anarchima memorija od iznimne važnosti (paraziti,datascuker,medium i sada imp).
Imp:Karta je jako lijepa. Prvo virus je što je važno noizu. Drugo, te dvije karte (ili tri sa grim) mogu biti baš bilo koje. Možeš uništiti ice kojeg ne možeš strgati kada ga vidiš na R&Du ili hedgu fund ako korporaciji treba novaca. Karta koja se može sasvim lijepo iskoristiti. No ima svoje probleme. Zauzima memoriju. To je stvar koja zna biti jako problematična, pogotovo anarchima koji žele imati datasuckere, praznu memoriju za parazita i sl.
Morning star: Ova krajnje muževna karta je sirovi power. Za pišljivi jedan trga većinu barriera (osim dvije). To osim dvije je jako važno i problematično. Platiti 5 za yog i prolaziti većinu codeova. OK. Ali platiti 8 i prolazit većinu bariera? Zasad ne. Pogotovo zato jer već imaju corrodera koji je najbolji program za barriere a i najbolji uopće. Jednostavno zabiti glavu tako duboko u jednom smjeru (protiv barriera) najčešće nije pametno. Time will tell.
Cortez chip: Karta je čista bully karta. Ako držiš korporaciju pod jakim pritiskom ova karta će ti u tome pomoći. Posebno dobra sa Forged Activation Orders. Dosta je situacijska i nesigurna tako da ne bi pohrlio i ubacio ju u svakog criminalca. No i dalje ok.
Peacock: Sve što treba reći je da za 4 prolazi tollbooth. I da za 2/4 prolazi enigmu (nemojte plačati 4 to nije zdravo. neka vam to bude zadnja akcija.). Stvar i i više nego igriva. Dapače, čisto gledajući criminalce kao faction: ovo im je bilo neophodno.
Key Master: Krajnje simpa, no gordian blade je i dalje efikasniji. Barem shaperima nije teško instalirati skuplje programe (kate plus modded besplatno spušta blade)
Helpful AI: Ova je karta napravljena za anarhiste i svi to znamo. Link: ok. Ali da dignem za 2 strength kada mi treba? Može biti krucijalno. I dalje je efikasnije skidati snagu zidovima putem datascukera no ovu kartu treba imati na umu.
Nastavak slijedi kada se navečer vratim sa koncerta