Organizirano igranje po gradovima

Teme vezane uz igre, igranje, druženje, obitelj i psihologiju igranja
Odgovori
heathendome
Reactions:
Ima zahvala: 5 puta
 pohvaljen: 4 puta
Kontakt:

Organizirano igranje po gradovima

Post Postao/la heathendome »

Da,dobro je to,neka se razvija..iako meni osobno uopce nije jasno zasto su BG i realno jos uvijek slabo popularni....Kada bi se jos u Rijeci otvorila podruznica kao sto je imate u Zgu ehhhh ...ovdje se igranje svodi na dvoje troje ljudi oko mene i to je to :cry:
grof
Redovni član udruge
Reactions:
Ima zahvala: 1622 puta
 pohvaljen: 2452 puta
Kontakt:

Re: Kupovina,prodaja i zamjena Bg-a ovdje na forumu...

Post Postao/la grof »

heathendome je napisao/la:Da,dobro je to,neka se razvija..iako meni osobno uopce nije jasno zasto su BG i realno jos uvijek slabo popularni....Kada bi se jos u Rijeci otvorila podruznica kao sto je imate u Zgu ehhhh ...ovdje se igranje svodi na dvoje troje ljudi oko mene i to je to :cry:
Ovak, sve ovo što poduzimamo putem ovih stranica, facebooka, foruma, a njviše putem pokaznih demonstracija i igranja na Danima društvenih igara ide polako. Ljudi se priključuju i uglavnom sve koji probaju BG-ove ne ostavlja ravnodušnima i većina ih ostaje prilično oduševljena.

Najviše što se može napraviti po širenju kulture igranja jesu same manifestacije (Kon-ovi). A da bi Konovi uspjeli treba biti dovoljno zainteresiranih ljudi koji žele širiti kulturu na ostale.

Mi, iako još nismo udruga djelujemo vrlo aktivno i sami smo sve pokrenuli i pokrećemo. Ekipi se ovdje nije bed pokrenuti i volontirati. Sami pišemo i dogovaramo sastanke s kulturnim centrima, sami smo si obezbjedili nekakav trenutni prostor. Igre se kupuju i dobivaju izvana temeljem osobnih angažmana ljudi.

Stoga, kao zaključak bi bio: Pronađite dovoljno ljudi koji su željni i voljni dugoročno volontirati i raditi na razvoju kulture igranja društvenih igara. Igranje.org rado će otvoriti sve potrebne kanale komunikacije preko svojih stranica, foruma i sličnog za centraliziranije okupljanje igrača i onih željnih organiziranja igranja po gradovima, a sve zato da bi bili kao zajednica sve veći i glasniji. Mi smo kao buduća Udruga (koja, kada se više registrira) otvoreni prema podizanju podružnica po gradovima, a kako bi se lakše koristili svi kanali prema medijima, firmama i ostalima koje smo do sada već stvorili i koji funkcioniraju. Teško može ekipa iz Zagreba doći samo tako u Rijeku i poticati Riječane na igranje. Mudrije bi bilo i bolje da to učine sami riječani.

Kužiš? Mi možemo kao uprava udruge poslati službene e-mailove kulturnim centrima u Rijeci koji imaju adekvatan prostor i zainteresirani su za takav program, ali onda netko od vas mora to tamo i pokazati i izvolontirati.

Stoga, ako misliš da bi se nešto u RIjeci moglo pokrenuti s mrtve točke, okupite se vas nekoliko, osmislite i izložite plan rada za Rijeku, pošaljite nam to na e-mail (info (at) igranje (dot) org, možeš i meni na PP), pa ćemo detaljnije porazgovarati i rado nastupiti u RIjeci kao ogranak Igranje.org-a, a tvoja će ekipa zastupati Igranje.org u Rijeci. Ali, velim trebati će dosta dobre volje, slobodnog vremena i strpljenja. Ovo važi i za sve ostale gradove u Hrvatskoj. ;)
Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
mado
Reactions:
Ima zahvala: 1191 put
 pohvaljen: 1200 puta
Kontakt:

Re: Organizirano igranje po gradovima

Post Postao/la mado »

Slažem se s Grofom. Većina nas koji smo aktivni na portalu, forumu i igraonici smo relativno novi u svemu ovome. Moderne društvene igre smo otkrili u zadnjih godinu-dvije-tri. Povezali smo se preko foruma. Nekako slučajno i spontano je krenula igraonica, kao i ovi dani igranja. Poanta je da netko mora započeti u svakom od gradova. Potporu svi lako dobijete tu na portalu i forumu. Ali na licu mjesta vas se mora barem nekoliko organizirati i započeti tjedna ili barem mjesečna igranja. Svaki veći grad ima fakultete i dobro bi bilo započeti sa studentima, jer su oni najotvoreniji za društvene igre. Zatim školarci raznih dobnih skupina, razni Centri za kulturu, Kulturna društva, Knjižnice i slični su dobro mjesto za početi. Treba samo nekoliko dobrih igara za početak i igranje može početi. S vremenom nabavite nove igre, privučete nove ljude i u relativnom kratkom roku vas ima već puno :)
Prošle godine u Zagrebu je bilo malo toga. U 2012. smo uspjeli održati Dan Društvenih Igara u travnju, pa manje opupljanje na Velesajmu, igraonicu u kojoj već pola godine 3x tjedno okupimo 10-20 ljudi, a kroz nju je prošno nekoliko desetina različitih igrača do sad (možda i sto), od kojih su većina novi igrači. U pripremi su razni novi projekti, širenja, novi Dani igranja itd.
Portal sve više raste. Uskoro ćemo imati 300 opisa igara i 100 prijevoda pravila na hrvatskom jeziku. Svi ste pozvati sudjelovati u svemu ovome. Barem dati svoju ocjenu za igre koje ste odigrali, napisati koji komentar o njima itd. :thumbs
heathendome
Reactions:
Kontakt:

Ajde bas cu malo popricati ovdje s ljudima,iako jedino sebe mogu istaknuti kao zaljubljenika u drustvene igre koji je dovoljno lud da kupuje svako malo nesto novo....ne kazem da sam jedini,ali nismo nikako povezani...i ovdje sam stavljao vec obavjest ko zeli igrati da se javi,ali niti jedan reply nije stigao :?
Sto je najbolje od svega, mislim da se cak i prostor moze organizirati,moram malo pitati..uglavnom ako se ovdje nesto pokrene znati cete ;)

I hvala na podrsci,javim se ako bude kakvih pomaka na bolje....

Sto se tice recenzija,na njih zaboravim ,posto sam ovdje najcesce samo na forumu,pa se niti ne sjetim da postoji komplet stranica :facepalm

Iskreno,,ocjene mi se cine malo previsoke,ja bi ubacio malo kriticnije tekstove posto je po meni najbitnije da se navede nekakav nedostatak ako ga igra ima,naravno...i za jednu stvar moram protestirati...arkham horror je dobio 8,0?? Dok su pillarsi,pandemic,shadowsover camelot dobili vise? Ne,znam,ukus isu razliciti,ali meni je doticni koplje iznad svih ovih naslova.......pozzz!!!
grof
Redovni član udruge
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la grof »

heathendome je napisao/la:Ajde bas cu malo popricati ovdje s ljudima,iako jedino sebe mogu istaknuti kao zaljubljenika u drustvene igre koji je dovoljno lud da kupuje svako malo nesto novo....ne kazem da sam jedini,ali nismo nikako povezani...i ovdje sam stavljao vec obavjest ko zeli igrati da se javi,ali niti jedan reply nije stigao :?
Sto je najbolje od svega, mislim da se cak i prostor moze organizirati,moram malo pitati..uglavnom ako se ovdje nesto pokrene znati cete ;)
Eto! Pokušajte se organizirati, vjerujem da bi u Rijeci bilo dovoljno zainteresiranih (znam i neke svoje Linuxaše iz Rijeke koji me pitaju zašto u Rijeci nema ovakvog igranja, pa vas i povežem ako treba). Okupite se, donesite dugoročne odluke o ovakvom sudjelovanju i javite nam se.
heathendome je napisao/la: Iskreno,,ocjene mi se cine malo previsoke,ja bi ubacio malo kriticnije tekstove posto je po meni najbitnije da se navede nekakav nedostatak ako ga igra ima,naravno...i za jednu stvar moram protestirati...arkham horror je dobio 8,0?? Dok su pillarsi,pandemic,shadowsover camelot dobili vise? Ne,znam,ukus isu razliciti,ali meni je doticni koplje iznad svih ovih naslova.......pozzz!!!
Eh, ovo je posebna hrvatska priča i ocjene zapravo pokazuju igre koje se Hrvatima sviđaju. Naravno, u odnosu na objektivno razmišljanje globalnog BGG-a gdje se okuplja sva sila igrača iz cijelog svijeta, naše domaće ocjene su projekcija onoga što prosječni Hrvat igra. Kako je domaćih hard-core igrača malo u odnosu na sve one koji su ove igre prvi puta vidjeli, jasno je zašto su ocjene takve kakve jesu.

Zapravo ocjene na Igranje.org-u su korektne i korisne upravo novim igračima (čemu uostalom Igranje.org stranice najviše i služe). Svaki napredniji i osvješteniji igrač, objektivniju informaciju o igri potražiti će na BGG-u i Igranje.org tome ne želi i ne može konkurirati. Zato i svaki opis igre ima i poveznicu igre na BGG servisu.
Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
joezg
Reactions:
Ima zahvala: 24 puta
 pohvaljen: 201 put
Kontakt:

Post Postao/la joezg »

heathendome je napisao/la: Iskreno,,ocjene mi se cine malo previsoke,ja bi ubacio malo kriticnije tekstove posto je po meni najbitnije da se navede nekakav nedostatak ako ga igra ima,naravno...i za jednu stvar moram protestirati...arkham horror je dobio 8,0?? Dok su pillarsi,pandemic,shadowsover camelot dobili vise? Ne,znam,ukus isu razliciti,ali meni je doticni koplje iznad svih ovih naslova.......pozzz!!!
Ocjene na recenzijama su, vjerojatno, prevelike zato sto recenzenti rade recenzije za igre koje im se svidjaju. Tako su i moje ocjene iznad 7, ali uvijek se trudim u tekstu napisati i potencijalne lose strane.
A o ukusima ne valja raspravljati. Ja bas ne volim Arkham horror i to mi je bas primjer igre za koju bih napravio negativnu recenziju. Jasno mi je, medjutim, zasto je u vrhu na BGG-u. Najveca joj je vrijednost u storytellingu, a americka (igraca) kultura je jako naslonjena na storytellingu (RPG, stand up comedy, improvisation shows). U hrvatskoj, kao i u europi, ljudi u prosijeku vise vole krace igre, elegantnije mehanike.
grof
Redovni član udruge
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la grof »

Mislio sam da se pod ocjenama misli na općenite ocjene koje daju ljudi. Ocjene u recenzijama UVIJEK su subjektivne ocjene onoga tko piše recenziju. No, ama baš nitko ne brani da svatko napiše svoju recenziju za onu igra koja već ima recenziju od nekog drugog. Dapače! Stoga, ljudi, pišite svoje recenzije i dajte u tim recenzijama svoje ocjene za koje smatrate da bi bile realne. ;)
grof
Redovni član udruge
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la grof »

heathendome je napisao/la:Ajde bas cu malo popricati ovdje s ljudima,iako jedino sebe mogu istaknuti kao zaljubljenika u drustvene igre koji je dovoljno lud da kupuje svako malo nesto novo....ne kazem da sam jedini,ali nismo nikako povezani...i ovdje sam stavljao vec obavjest ko zeli igrati da se javi,ali niti jedan reply nije stigao :?

Čuj, dobivam informaciju da se u Rijeci igra u Klubu mladih, praktički na Korzu.
Tamo se igra MtG i YgO, a od nove godine će se prodavati i igre. Tamo je kafić i prostor za igru.
Imaš li možda o tome kakvih informacija?
heathendome
Reactions:
Kontakt:

Imam,za taj klub sam i mislio da bi mogao biti pogodan za igru..dole je trenutno citadels i catan,jednom sam dole igrao...ja cu ovih dana do dole skociti,pa da malo popricam s gazdom....i probati organizirati termin da se igra za pocetak barem jednom u tjedan dana....uglavno hvala na odgovorima i trudui....cujemo se :thumbs
grof
Redovni član udruge
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la grof »

Ma, dapače! Baš me zanima bude li se to malo pokrenulo, pa lako vidimo za dalje
Odgovori

Natrag na “Općenito o igrama i igranju”