The Settlers of Catan: Dice Game[ctable: picture=https://lh6.googleusercontent.com/-oQKt ... 20Dice.jpg, link=http://igranje.org/Igre/the-settlers-of-catan-dice-game]OPIS IGRE
Catan u malom, na bazi poznate i popularne igre Jamb.
Igra se na već zacrtanom otoku, samo što dobivene kombinacije za cestu, naselje, grad i razvoj upisujete na taj, već zacrtani plan (odnosno, ne možemo graditi potpuno svojevoljno kao u 'velikom' Catanu.
Za razliku od Jamba, čije partije dugo traju, (gotovo) je nemoguće dobiti svih pet jednakih simbola, osvježenje ove igre je što postoje „džoker sirovine“ koje su od velike pomoći kada nam nedostaje neka sirovina da nešto sagradimo (cestu, grad, naselje ili viteza), a i to što za razliku od Jamba, igramo sa 6 kockica.
Na svakoj se kockici nalazi po jedan simbol sirovina: drvo, glina, žito, vuna, ruda i zlato.
Igra sadrži:
6 kockica
1 blok sa 60 obostranih papira s planom otoka
Pravila igre
[/ctable]
The Settlers of Catan: Dice Game
- grof
- Redovni član udruge
- Reactions:
- Ima zahvala: 1622 puta
- pohvaljen: 2452 puta
- Kontakt:
Re: The Settlers of Catan: Dice Game
Jel ova igra bar malo odražava duh koji vlada u punokrvnoj verziji? ili u prijevodu, vrijedi li ista štogod? 

Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
- Dread24
- Reactions:
- Ima zahvala: 56 puta
- pohvaljen: 40 puta
- Kontakt:
Re: The Settlers of Catan: Dice Game
Kao glavna karakteristika Catana je trgovanje sirovinama s drugim igračima. Ovdje toga nema.
Ali, po meni, opet je dobra stvar što se može ponešto sagraditi jer džokeri stvarno pomažu.
A sa drugačijim sheetovima igre, koji se mogu naći na BBG-u (fanovi su ih smislili), puno više podsjeća na pravu verziju.
Ipak, dosta je individualno, meni je ova igra draža od Jamba, ali mi je puno draži pravi Catan. Nekima je Jamb puno draži od ove, a neki ne mogu smislit ovo jer nema interakcije među igračima kao u pravom Catanu. Tako da.....

A sa drugačijim sheetovima igre, koji se mogu naći na BBG-u (fanovi su ih smislili), puno više podsjeća na pravu verziju.
Ipak, dosta je individualno, meni je ova igra draža od Jamba, ali mi je puno draži pravi Catan. Nekima je Jamb puno draži od ove, a neki ne mogu smislit ovo jer nema interakcije među igračima kao u pravom Catanu. Tako da.....
Bolje izdati knjigu nego prijatelja!