Udruga Tactica (iz Zagorja)

Teme vezane uz igre, igranje, druženje, obitelj i psihologiju igranja
ray
Ima zahvala: 53 puta
 pohvaljen: 333 puta

Udruga Tactica (iz Zagorja)

Post Postao/la ray »

Udruga za promicanje društvenih igara „Tactica“ iz Krapinsko-zagorske županije

Gdje: Ulica Mladih 2, 49210, Zabok, u zgradi Inkubatora u sklopu centra urbane kulture Regenerator
Kada: Svakog petka od 19h (do kad ima interesa/ljudi)
Ulaz: Besplatan

Ključne stavke:
  • Veliki izbor (300+) društvenih igri
  • Organiziranje D&D sesija, te pogodno za igrače kartaških igri (tcg,ccg-a,...)
  • Dostupna mala kuhinja, sanitarni čvor, te u sklopu iste se nalazi i kafić (iz kojeg možeš uzeti piće), te ostali kulturni sadržaj poput kina, koncertne dvorane, itd.
  • Možeš donijet svoje igre, piće, grickalice
  • Mogući dogovor za igranje u prostoru i u ostalim danima vikenda
Udruga Tactica je službeno započela sa radom ove jeseni u Zaboku.
Na raspolaganju nam je otvoren prostor te učionica sa pametnom pločom i projektorom.
Cilj nam je skupiti što više ljudi zainteresiranih za učenje i igranje društvenih igara pa nam se možda jednog dana neki od njih i pridruže u radu.
Za sad već imamo neku stalnu ekipu koja nas posjećuje i u prosjeku nas je 10-15 svaki petak, te nam stalno dolaze novih ljudi što je jako pohvalno.
Netko od nas će uvijek biti spreman pokazati ili naučiti vas neku od naših igara, a slobodno ponesete i svoje. Ono što tražimo od vas je da prostor ostavite onakvim kakvim ste ga i našli, od stolova do wca i kuhinje te skupite svo potencijalno smeće i čaše za vama. Čuvanje igara se podrazumijeva.

Dodatna trivia:
Iz Zagreba do Zaboka ima 40-45min vožnje autom.
Blizu lokacije (max. 10 min pješke) je i željeznički kolodvor.
Uskoro se otvara McDonald's blizu lokacije (prvi u Zagorju) :o

Za više detalja, infoa i aktualnih novosti:
Instagram: https://www.instagram.com/udruga_tactica/ iliti udruga_tactica
Discord kanal: https://discord.gg/uQeYTfJQ

slika
slika
slika
slika
slika
slika
Ovi su korisnici zahvalili autoru ray za post (ukupno 11):
ValsimdadoZorzysadistikosismisZokiShichmadoOfficer BarbradyTeehee(R) i još jedan korisnik
mado
Ima zahvala: 1198 puta
 pohvaljen: 1203 puta
Kontakt:

Re: Udruga Tactica (iz Zagorja)

Post Postao/la mado »

Kad će neki DDI? Vikend igranja kao nadolazeći u Siraču za 2 tjedna ili kao za 3 kralja u Petrinji? 😀
Valsim
Ima zahvala: 2427 puta
 pohvaljen: 2668 puta
Kontakt:

Post Postao/la Valsim »

Čuj ga. Ljudi tek krenuli a ovaj bi odmah neka megadogađanja :D .
Ovi su korisnici zahvalili autoru Valsim za post:
sadistiko
Možete otkriti više o osobi u sat vremena igre, nego u godinu dana razgovora. - Platon
Lourdin
Ima zahvala: 224 puta
 pohvaljen: 88 puta

Post Postao/la Lourdin »

Treba odmah žestoko! Podržavam incijativu! :D
sadistiko
Ima zahvala: 3791 put
 pohvaljen: 3866 puta
Kontakt:

Post Postao/la sadistiko »

Valsim je napisao/la: 30 lis 2025, 09:59 Čuj ga. Ljudi tek krenuli a ovaj bi odmah neka megadogađanja :D .
On spominje 3 Kralja, a sam još nije bio kod nas :bleh
slika
mado
Ima zahvala: 1198 puta
 pohvaljen: 1203 puta
Kontakt:

Post Postao/la mado »

sadistiko je napisao/la: 30 lis 2025, 12:00
Valsim je napisao/la: 30 lis 2025, 09:59 Čuj ga. Ljudi tek krenuli a ovaj bi odmah neka megadogađanja :D .
On spominje 3 Kralja, a sam još nije bio kod nas :bleh
Ti nisi nikad bio kod nas :bleh
Svako igranje si bilježim na BGG, a BGG kaže da sam 6.1.2019. igrao u Petrinji Clash of Cultures u 3 igrača pa TI4 u 6 igrača :kava
A ove godine ću u Sirač po prvi put. Tak da bi došao u Zabok na igranje. Još da nam spoje s kakvim kupanjem u Tuheljskim ili Krapinskim toplicama ili planinarenjem na Strahinjčicu, gdje bi na bio kraj :ljubav
sadistiko
Ima zahvala: 3791 put
 pohvaljen: 3866 puta
Kontakt:

Post Postao/la sadistiko »

Pa ja ni ne znam da je bio kakav DDI kod vas. Najdalje prema tebi sam bio u Nedelišću i to dva puta za redom.
slika
ray
Ima zahvala: 53 puta
 pohvaljen: 333 puta

Post Postao/la ray »

Za početak hoću probati organizirati jedan dan za vikend (subota/nedjelja) u drugoj polovici 11.mj. u prostoru -> 6-player Dune (OG; ne imperium/uprising) https://boardgamegeek.com/boardgame/283355/dune (ovaj pretvarač linka iz bgga vam se potrgao)
Trenutno nas je 4, tj. 2 fale. Pa ak ima tko interesa, nek mi se javi ili otiđe na discord (link u prvom postu) pod "rasprava o igrama". Datum je još nepoznat jer se prvo žele skupiti igrači i da se zajedno dogovori kad svima paše.

haha, lijepo da ima interesa :D za DDI, a to ću ostaviti glavnom šefu @departed21 da se izjasni. Kaj se mene tiče mogo bi se nekakav "bare bones" iliti samo igranje izorganizirati.
I btw. iznad prostora gdje igramo ima i hostel za prespavat!

@mado
Ovi su korisnici zahvalili autoru ray za post:
sadistiko
Valsim
Ima zahvala: 2427 puta
 pohvaljen: 2668 puta
Kontakt:

Post Postao/la Valsim »

mado je napisao/la: 30 lis 2025, 12:37 A ove godine ću u Sirač po prvi put. Tak da bi došao u Zabok na igranje. Još da nam spoje s kakvim kupanjem u Tuheljskim ili Krapinskim toplicama ili planinarenjem na Strahinjčicu, gdje bi na bio kraj :ljubav
Najveći neostvareni fetiš mi je zaigrati neku igru u samom bazenu, dok mi vodeni masažer ravna leđa. Plastificiraš karte i igraće ploče, tokene se umetne u one numizmatičke kapsule za kovanice, i lijepo to sve držimo na plastičnim pločama koje plutaju na vodi. Neka mi nitko ne kaže da su snovi nemogući :ljubav .
Možete otkriti više o osobi u sat vremena igre, nego u godinu dana razgovora. - Platon
departed21
Ima zahvala: 1 put
 pohvaljen: 1 put

Post Postao/la departed21 »

Pokazalo se još jednom da nisam forumaš, pa čak ni lurker makar se i mojim projektima priča. Možda uskoro napravim i post na upoznavanju sa kratkom pričom. Fala puno Danielu, odnosno rayu, na postu i promociji pa makar i sa osobnim interesom :D

Kaj se DDI-a tiče, osobno mislim, s obzirom na mrežu ljudi koja je nastala, da bi to bil najmanji problem, skupili bi se..ali ne još. U planu je druge godine, ali nemam još ni približno ideju kad. Prije toga bude neki dan otvorenih vrata za lokalnu zajednicu, makar i na to su pozvani i svi koji dolaze na DDI, a da se proba okupiti što više ljudi iz Zaboka i okolice.

Hostel koji je u sklopu centra za sad radi po dogovoru, ali u planu je uskoro službeno početi sa radom, staviti hostel na booking itd. Do DDI-a valjda bude. Ak ne imamo i drugu opciju hostela u Zaboku pa probamo dogovoriti neki popust.

Od nekih suradnja imamo dogovore za TCG turnire sa novom prodavaonicom društvenih igara iz Krapine, priča se o Unmatchedu, a na Krakonu budemo u 6. mjesecu držali dio sa društvenim igrama Cilj je održati prezentaciju po par srednjih škola pa probati privuci mlađu populaciju od kojih onda kasnije možda i ostane netko u udruzi, a i općenito je cilj da se od ljudi koji budu pohađali termine udruge, netko nađe u nastavku same promidžbe ovog ili sličnih projekata.

Generalno za sve vam je najbolje popratiti discord kanal. Trudim se biti aktivniji
Ovi su korisnici zahvalili autoru departed21 za post:
mado
Odgovori

Natrag na “Općenito o igrama i igranju”