Trenutno stanje iz Google Docs tablice; to je publish u HTML:
https://docs.google.com/spreadsheet/pub ... utput=html
Dakle javili su se još i Schism i thegrey, dodao sam ih u proračun (šaljem vam link na Google Doc tablicu kroz pm). Molim provjerite da li sam dobro upisao vaše želje za narudžbu.
Ukupno (zasad): 33 paketa, 81.25 USD.
Problem je mogućnost carine tj. dodatni trošak na ovu brojku. Ja srećom nisam do sada još dobio carinu na svoje pošiljke, ali vrijedi spomenuti da sam uglavnom naručivao za dosta manje iznose. Koliko znam u pošti je 160 kn granica do koje se ne carini, sve iznad toga je lutrija. A pošto je ovo 80-ak USD tj. nekih 500 kn, lako moguće da nas pogodi...
Koliko sam informiran i prema onome što sam tu pročitao, može nas zadesiti 25% PDV-a na ukupni iznos i nekih 100 kn fiksno za intervenciju carinika (<- nije sigurno, molim napišite ako znate bolje!). Ako dođe do tog dodatnog troška, moj prijedlog je:
- - da to podijelimo prema udjelu u narudžbi tj. svatko plati PDV (i eventualno neku carinu ili što već dodatno) samo za svoju robu
- "intervenciju carinika" tj. taj neki fiksni trošak podijelimo ravnomjerno - ako je to 100 kn, i ima nas 7, dakle oko 14 kn po osobi
Zaključak svega ovoga:
- - ako imamo sreće i ne lupi nas carina, u tablici imate "iznos" ispod svog imena/nicka i to je to
- ako nemamo sreće, svako plati još dodatni trošak prema udjelu u narudžbi, plus sudjeluje ravnomjerno u fisknom dijelu za intervenciju carinika (izračunajte si sami koliko to može biti, i da li vam je prihvatljivo. Nikad nisam imao carinu na svoju pošiljku, dakle ako znate koliko to može ispasti molim javite!)
- ako mislimo ići dalje sa narudžbom, vrlo je važno da unaprijed svi pristanemo na ovo (eventualno smislite nešto bolje, ili ukažite ako imam grešku u logici)
- obavezno provjerite tablicu za sebe, i što naručujete i brojke (mislim da sve štima, ali naravno moguće da sam negdje pogriješio, pomnožio dvije krive ćelije ili što već)
- bilo je predloženo da, ako bi uspjeli skupiti dovoljno ljudi i paketa, razdvojimo ovo na dvije narudžbe. Ta ideja se meni osobno jako sviđa, jer bi smanjila cijenu narudžbe a time vjerujem i vjerojatnost carinjenja. Ja bi imao još paketa za naručiti ako dođe do toga...