Popis igara po tipovima

Prijedlozi, komentari i kritike vezane uz web stranice i forum
sadistiko
Reactions:
Ima zahvala: 3732 puta
 pohvaljen: 3858 puta
Kontakt:

Re: Popis igara po tipovima

Post Postao/la sadistiko »

Ima toga još u prijašnjim postovima kad sam i ja naletavao, ali isto tako, treba malo pogledati i naše prijevode. Nekad mi je lakše skužiti englesku riječ nego naš prijevod. Po meni bi idealno bilo da u zagradi bude i engleski pojam), ali to bi onda vjerojatno bilo predugačko.
slika
grof
Redovni član udruge
Reactions:
Ima zahvala: 1622 puta
 pohvaljen: 2452 puta
Kontakt:

Post Postao/la grof »

Bilo bi, da. Ali mozete engleski termin staviti u opis kategorije.
Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
sadistiko
Reactions:
Kontakt:

Samo ako se ne varam taj opis se nigdje ne vidi osim ako ideš editirati kategoriju
slika
grof
Redovni član udruge
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la grof »

sadistiko je napisao/la:Samo ako se ne varam taj opis se nigdje ne vidi osim ako ideš editirati kategoriju
Jest, istina, ali meni je užasno glupo da na hrvatskoj web stranici imamo engleski naziv za kategoriju/mehaniku. A obojezično će biti predugo.

BTW, počeh programirati i ono čega sam se bojao da neću uspjeti, već sam uspio. Usput, osim podešavanja novih tipova/kategorija i mehanika igara, trebati će vidjeti hoćemo li zadržati tagove ili ćemo možda dodati i još jednu kategorizaciju za opis teksta u igri. ;) Ja bih najradije posebnu kategoriju za to...
Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
sadistiko
Reactions:
Kontakt:

grof je napisao/la: Jest, istina, ali meni je užasno glupo da na hrvatskoj web stranici imamo engleski naziv za kategoriju/mehaniku. A obojezično će biti predugo.
Nisam mislio da je obavezno da se vidi vani na web stranici, nego dok se dodaju kategorije, mada mislim da je to gotovo nemoguće da se s admin strane vidi, a s user ne
slika
grof
Redovni član udruge
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la grof »

Da, znam. Možda postoji kakav plugin za ovo, pa da omogući pojavu opisa kategorije u tooltipu kad se miš zadrži nad kategorijom ali sumnjam.
Dakle. imam još dva prijedloga u vezi ovih kategorija:
Da se doda i klasifikacija igara po količini teksta i da se u tipove igara doda i "Proširenje igre", to bi omogućilo kasnije bolje filtriranje igara i njihovih proširenja...
Ovi su korisnici zahvalili autoru grof za post:
Dread24
buraz
Reactions:
Ima zahvala: 403 puta
 pohvaljen: 114 puta
Kontakt:

Post Postao/la buraz »

grof je napisao/la: Dakle. imam još dva prijedloga u vezi ovih kategorija:
Da se doda i klasifikacija igara po količini teksta i da se u tipove igara doda i "Proširenje igre", to bi omogućilo kasnije bolje filtriranje igara i njihovih proširenja...

da, to je super ideja. obje :)

bgg količinu teksta isto dijeli:
  • No necessary in-game text
    Some necessary text - easily memorized or small crib sheet
    Moderate in-game text - needs crib sheet or paste ups
    Extensive use of text - massive conversion needed to be playable
    Unplayable in another language
Ovi su korisnici zahvalili autoru buraz za post:
Dread24
slika
grof
Redovni član udruge
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la grof »

OK, onda vam dodajem i tu kategorizaciju i proširenje igre kao tip igre.
Također preporučam da ne prepisujete svih 80 kategorija igara i 50 mehanika s BGG-a, već onako kako će vam trebati tijekom prepravke i dopune podataka o igrama.
Hoćete da stavim kao u BBG-u: Jezična ovisnost ili Ovisnost o tekstu ili Tekst u igri?

I još jedna olakotna stvar:
Ne morate ulaziti u svaku igru kako bidopunili podatke o tipu/kategoriji/mehanici/tekstu.
Imate brzo uređivanje, pa takve stvari sredite direktno u listi igara ovako. Ja sam isključio tipove i kategorije za igre, tako da imate samo ove nove kategorizacije:

slika
grof
Redovni član udruge
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la grof »

Dodao sama i jezične ovisnosti, pa možete i to klikati.
Uzgred, već sam dobar dio toga preprogramirao, tako da će platforma za novu preraspodjelu biti skoro gotova (ako mi negdje nešto baš ne zapne). :)
grof
Redovni član udruge
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la grof »

Proširenje osnovne igre je KATEGORIJA igre na BGG-u, a ne tip (subdomena), pa sam stoga to i kod nas tako stavio. ;)
Odgovori

Natrag na “Web stranice i forum”