Koju ste igru nedavno kupili?

Teme vezane uz igre, igranje, druženje, obitelj i psihologiju igranja
ronin
Reactions:
Ima zahvala: 78 puta
 pohvaljen: 109 puta
Kontakt:

Re: Koju ste igru nedavno kupili?

Post Postao/la ronin »

slika

mali dodatak odličnoj igri :mrgreen:
dado
Reactions:
Ima zahvala: 3644 puta
 pohvaljen: 2351 put
Kontakt:

Post Postao/la dado »

Jučer dođem doma s puta i vidim paket.
S osmjehom na licu ga otvaram jer znam što je unutra:

slika

Otvorim Pandemic, odlično sve izgleda, sve 5.
Otvaram Istanbul, gledam komponente i nešto ne štima.
Fali figurica krijumčara (crna), a crveni trgovac je oštećen.

slikaslika

E moj Pegasuse, bolje se koncentrirajte na isporučivanje igre sa svim komponentama, a ne na zabranjivanje prijevoda pravila.

Poslao sam im mail, valjda će poslat zamjenske komponente.
slika
grof
Redovni član udruge
Reactions:
Ima zahvala: 1622 puta
 pohvaljen: 2452 puta
Kontakt:

Post Postao/la grof »

Ha, a ja sam u Pandemicu dobio oštećene kockice. Eto, a nije Pegasus nego Z-Man.
Doduše, oni se pak prave blesavi i nikako da nam odgovore na opetovane mejlove u vezi odobrenja za prijevode. :D
Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
Vatanen
Reactions:
Ima zahvala: 257 puta
 pohvaljen: 436 puta

Post Postao/la Vatanen »

Danas stigli Navegador (hvala još jednom DarkDefenderu na posredovanju sa zupijem :bravo ) i Neptun (120 kuna sa šipingom), dakle pjesma dana je "Kud plovi ovaj brod" u izvedbi Radojke Šverko :)

Mac Gerdts je moj omiljeni euro dizajner tako da ne sumnjam da je i ova iteracija rondela pun pogodak, a Neptun sam uzeo isključivo temeljem plovidbene mehanike koja mislim da je jedinstvena - jel' netko zna ima li još koja igra u kojoj plovidba ovisi o promjenjivom vjetru?... dobro i malo u inat idiotima s BGG-ja koji igru ili ignoriraju ili pišu da je broken sim i broken tam - ugl. za te novce ako je baš tako loša (Vaselu je very solid) mogu je i raspačati u dijelove po drugim kutijama.

Doduše, Bog zna kad ću uhvatiti vremena igrati... ali neka njih na polici - obje kutije su tak lepe da mogu i na zid.

Što me, logikom putovanja, sjetilo da ustvari ne postoji ni dobra avio-igra (manite me s ovim "Ticket to Ride" style slagalicama-ulančanicama).
Boardgames are power fantasies.
Maciej Janik et al.
frle
Reactions:
Ima zahvala: 29 puta
 pohvaljen: 262 puta
Kontakt:

Post Postao/la frle »

Konačno sam nabavio igru koju već dulje vrijeme želim: Imperial Assault :) tko želi može ju doći probati u ponedjeljak na Star Wars Game Day u Carti Magici ;)
sadistiko
Reactions:
Ima zahvala: 3732 puta
 pohvaljen: 3858 puta
Kontakt:

Post Postao/la sadistiko »

frle je napisao/la:Konačno sam nabavio igru koju već dulje vrijeme želim: Imperial Assault :) tko želi može ju doći probati u ponedjeljak na Star Wars Game Day u Carti Magici ;)
Ja ja!
Smo nažalost sin i ja stižemo tek oko 19 sati. Možda uletim u šemu do 21 :facepalm
slika
Valsim
Reactions:
Ima zahvala: 2403 puta
 pohvaljen: 2606 puta
Kontakt:

Post Postao/la Valsim »

Vatanen je napisao/la:Danas stigli Navegador (hvala još jednom DarkDefenderu na posredovanju sa zupijem :bravo ) i Neptun (120 kuna sa šipingom), dakle pjesma dana je "Kud plovi ovaj brod" u izvedbi Radojke Šverko :)

Mac Gerdts je moj omiljeni euro dizajner tako da ne sumnjam da je i ova iteracija rondela pun pogodak, a Neptun sam uzeo isključivo temeljem plovidbene mehanike koja mislim da je jedinstvena - jel' netko zna ima li još koja igra u kojoj plovidba ovisi o promjenjivom vjetru?... dobro i malo u inat idiotima s BGG-ja koji igru ili ignoriraju ili pišu da je broken sim i broken tam - ugl. za te novce ako je baš tako loša (Vaselu je very solid) mogu je i raspačati u dijelove po drugim kutijama.
Kada ćeš sljedeći put nešto kupovati preporučujem ti da kupiš od Mac Gerdtsa - Concordiu - https://boardgamegeek.com/boardgame/124361/concordia

Otkad sam probao, usudio bih se reći da mi je i bolji od Navegadora. Igra se s kartama na mapi. Jedna igraće ploče je za 2-3 igrača (mapa Italije), dok je druga strana za 4-5 igrača (mapa Europe). Mapa je podijeljena na različite teritorijalne jedinice. Na početku svi igrači počinju sa svojim kolonistima na poziciji Rima. Tijekom igre proširit će se po cijeloj mapi, zavisi gdje će tko htjeti ići. Svi igrači na početku igre počinju s istim kartama u rukama, no tijekom igre moguće je kupiti jače i bolje karte. Svaki igrač na svojem potezu odigrava jednu kartu iz ruke i razrješava njezinu akciju. Akcije su različite, od naseljavanja teritorija kolonistima, micanja kolonista, aktiviranja pojedinih regija, skupljanja poreza, skupljanja specifičnih resursa, trgovine pojedinim resursima itd. Sve karte koje se odigravaju idu na vrh odbačenih karata. Jedna karta omogućava vračanje svih iskorištenih karata iz kupa odbačenih karata natrag u ruku. Od resursa tu su cigla, vino, odjeća, hrana, alat i naravno novac. Kraj igre se aktivira u trenutku kada jedan igrač kupi zadnju karticu ili u trenutku kada jedan igrač postavi svoje zadnje naselje na mapi. U tom trenutku kreće zbrajanje bodova u ovisnosti kojim rimskim bogovima ste udovoljili (Jupiter, Saturn, Merkur, Minerva, Vesta). Svaki bog donosi bodove iz određenog područja. Neki iz određenih resursa, neki iz broja kolonista kojih imate, neki iz broja naselja koje ste izgradili, neki iz broja različitih teritorija koji kontrolirate itd.
Ovi su korisnici zahvalili autoru Valsim za post (ukupno 2):
Vatanendgalesic2000
Možete otkriti više o osobi u sat vremena igre, nego u godinu dana razgovora. - Platon
Vatanen
Reactions:
Ima zahvala: 257 puta
 pohvaljen: 436 puta

Post Postao/la Vatanen »

Hvala Valsime,

Concordia je već neko vrijeme na wishlisti - nedavno mi je skliznula niz prste već u košarici jer bedaci iz jednog njemačkog shopa ne dostavljaju u Hrvatsku sbatine

Čak sam razmišljao da je uzmem u combu s Navegadorom od zupija, ali rekoh moram se malo primiriti, stvarno je kolekcija sada već problematična... da ne velim da realno jedva stignem baciti koji Star Realms ili Rftg s dragom, a ozbiljan wargejming je samo davno sjećanje... no bez brige, dopast će mi i ona šaka... uskoro nadam se.
Boardgames are power fantasies.
Maciej Janik et al.
Marijan
Reactions:
Ima zahvala: 84 puta
 pohvaljen: 49 puta

Post Postao/la Marijan »

Uzeo sam Dominant Species, Star Realms i Chaos in the Old World od zupija danas. Stvarno mislim da ću se smiriti na neko vrijeme jer kupovanje igara postaje problem za moj studentski budžet ^_^
Nuuq
Reactions:
Ima zahvala: 689 puta
 pohvaljen: 895 puta
Kontakt:

Post Postao/la Nuuq »

joj da mi je taj Zupi, ali ga nema kod mene u kraju :( :)
slika
Odgovori

Natrag na “Općenito o igrama i igranju”