Igrao sam ga dva puta, oba solo pa nemrem baš dati neki review. Pogotovo jer je ipak na karte, pa nije to to ako znaš kaj 'onaj drugi' ima.
Ono što sam ipak pobrao.
ful atmosferični engine builder. Pa nije neki bauk, dalo bi ga se usporediti sa Race for the Galaxy. Ha čak i sa Terraforming Marsom, u tome što ne stavljaš samo kartice, nego još na kartice stavljaš i kockice. Kockice su tvoje jedinice, utjecaj, votever. Čak bi se dalo usporediti s Twilight Strugglom, samo kojem solo stvaraš mapu: staviš karticu na stol i sad je ona kao bitna. Pa se borite sa kockicama tko će na njoj imati supremaciju. Kako se igra širi sve je više lokacija bitno. A isto, razlika je stavljaš li jedinice u svoj tabelau/engine ili ih pak šalješ na kartu da malo izvrše 'kinetički' utjecaj. Ma skroz fora. Ha dalo bi se tu nać i Manhattan Projecta, kad razmislim...
S tim da i na bgg revieweri govore kako je ovo jedan od onih naslova koji moraš par puta odigrati da bi znao kaj se dešava. S time da, obrnuto od onog kaj mi se se sviđa u Rootu (ali ovdje skroz prikladno), nema šanse da znaš kaj će od kartica doći. Manje se kartica potroši u partiji neg kaj ih ima u igri. Tak da se treba fokusirati na jednice a na kartice treba odreagirati, rekao bih.
Naravno, slijedeća partija me možda skroz opovrgne