kockica je napisao/la: 19 lis 2017, 11:57
Nisam ni sumnjao kako će se netko naći uvrijeđenim

Ja konkretno sam rekao zašto sam nažalost odustao od 7th continent. Pritom sam pozitivno zavidan ljudima koji će doći u dodir s tom igrom i drago mi je zbog njih. Nemam apsolutno nikakvih problema s time da svatko troši svoj novac kako hoće i na što hoće. Neke igre su mi cool, neke su mi skroz bedaste, ali opet imamo različite profile što nam se sviđa.
Ali mi zato ide na živce sljedeće kada se raspravlja o nekim određenim igrama, koje su inače daleko jeftinije od aktualnih kickstarter projekata, koje su samim time daleko dostupnije pa samim time i igranije, i ima više dostupnijih iskustava o tim igrama, ali svejedno će se naći određene osobe (pritom ne mislim na tebe), koje će popovati drugima kako su te igre preskupe, ali ih, da stvar bude bolja, nikad nisu ni igrali, a a onda bez problema pljusnu pare na neviđeno. Dopuštam da se nekome ne sviđa tema, mehanika, umjetnost i sl., ali takav pristup, sorry, mi je licemjerje, i na to sam zapravo reagirao.
To si mogao odmah napisati ili komentar drugačije sročiti, jer nije tako zvučalo.
Nemam običaj svađati se na netu, ali mi reakcije tog tipa, iznimno česte na ovim prostorima (otprilike, "ja nešto, iz određenog razloga, ne mogu/neću kupiti --> tko ne razmišlja tako, glup je i razbacuje se novcima"), toliko idu na živce da ponekad ne uspijem ništa ne napisati - zbog čega uglavnom i pratim isključivo strane forume; nije da i tamo toga nema, ali u većini slučajeva ljudima (kao direktna posljedica višeg standarda i samim time neopterećenosti izrazito
banalnim stvarima, kao što su npr. režije i uobičajeni mjesečni troškovi) nije bitno što koliko košta (jer ne moraju nužno
birati između spomenutog mjesečnog preživljavanja i nekog hobija), već se bez problema razgovara o samoj igri/čemu već.
Na kraju krajeva, ovo mjesto (budimo realni - niša hobi, za domaće uvjete) je zadnje na kojemu bih očekivao popovanje u "pušenje fora" stilu.
Što se drugog dijela citata tiče:
ako mi se igra čini dobrom, nije mi bitno koliko košta tj. nemam problema s davanjem neke veće cifre, ako je u datom trenutku to izvedivo, i (najbitnije) procijenim da ima smisla. Isto tako, nije mi ispod časti ni gledati smiješno jeftine igre.
Ako mi igra nije zanimljiva, iz nekih mojih razloga .. a što sad, ima milijun drugih.
Preskačem, gledam dalje, i ne diram one koji u njoj uživaju.