Kickstarter - boardgameovi

Diskusije vezane uz igre s raznih crowdfunding platformi (Kickstarter, Indiegogo...)

Moderator/ica: sadistiko

Pravila foruma
Za svaku novu crowdfunding igru otvarajte novu temu radi preglednosti!
U prvi post samo kopirajte poveznicu na kampanju bez BBCodeova. Tako će forum automatski postaviti widget na kampanju.
Burt Macklin
Reactions:
Ima zahvala: 74 puta
 pohvaljen: 37 puta
Kontakt:

Re: Kickstarter - boardgameovi

Post Postao/la Burt Macklin »

kockica je napisao/la: 19 lis 2017, 10:55
Btw, nemojte misliti da vam moraliziram, ali vidim da svi vi pušite priče o "neponovljivoj prilici" da se "jeftino" dođe do neke igre koje imaju "neponovljivo igraće iskustvo". Stvarno? To su jedine igre koje postoje na tržištu? I koje će ikad biti izdane?

Nije da moraliziraš, ali eto - tek gledaš s visoka i etiketiraš naivnim budalama ljude koje uopće ne znaš.
Čemu komentari tog tipa, kakvo "pušenje priča"? Nije ti palo na pamet da netko tko si ovo (i slične stvari) može priuštiti ima i dovoljno financijskih sredstava da ne mora ovisiti o fotosintezi i ostalim banalnim problemima koji muče prosječnog Hrvata?
Nadalje, zašto trošenje novaca na jednu ovakvu igru automatski isključuje sve ostale? Tko je to uopće rekao?

Naravno da postoje i drugi naslovi, međutim ovdje je u pitanju ekskluzivnost u smislu da ju naprosto ne možeš kupiti kad god ti padne na pamet. Koliko je cijena opravdana/napuhana u odnosu na ono što dobiješ - to ne mogu reći, jer je zasad nisam igrao.

Ocjenu prepuštam onima koji jesu, umjesto pametovanja o njihovoj sposobnosti odlučivanja o trošenju njihovih novaca.
kockica
Reactions:
Ima zahvala: 2069 puta
 pohvaljen: 1353 puta
Kontakt:

Post Postao/la kockica »

Nisam ni sumnjao kako će se netko naći uvrijeđenim :-) Ja konkretno sam rekao zašto sam nažalost odustao od 7th continent. Pritom sam pozitivno zavidan ljudima koji će doći u dodir s tom igrom i drago mi je zbog njih. Nemam apsolutno nikakvih problema s time da svatko troši svoj novac kako hoće i na što hoće. Neke igre su mi cool, neke su mi skroz bedaste, ali opet imamo različite profile što nam se sviđa.

Ali mi zato ide na živce sljedeće kada se raspravlja o nekim određenim igrama, koje su inače daleko jeftinije od aktualnih kickstarter projekata, koje su samim time daleko dostupnije pa samim time i igranije, i ima više dostupnijih iskustava o tim igrama, ali svejedno će se naći određene osobe (pritom ne mislim na tebe), koje će popovati drugima kako su te igre preskupe, ali ih, da stvar bude bolja, nikad nisu ni igrali, a a onda bez problema pljusnu pare na neviđeno. Dopuštam da se nekome ne sviđa tema, mehanika, umjetnost i sl., ali takav pristup, sorry, mi je licemjerje, i na to sam zapravo reagirao.
Antomon
Reactions:
Ima zahvala: 1240 puta
 pohvaljen: 933 puta
Kontakt:

Post Postao/la Antomon »

Ja sam se najviše odlučio za 7th continent jer je to igra koju bi volio odigrati a smatram da je nitko drugi iz moje okoline neće nabaviti. Naprotiv, već imam 2 ekipe koje su zainteresirane za posuditi igru od mene (kada dođe) i ja ću im drage volje ustupiti.
Da li sam mogao uzeti samo base game ? Jesam. Da li je all in gameplay bundle dobar deal ? Nije uopće. Pitam se koliko su isplative pojedine ekspanzije. Ali s obzirom na broj dostupnih curseva, smatram da će i te male varijacije putem mini ekpanzija biti dobrodošle.

I nadam se ću ih uspijeti posuditi/prodati nekome tko bude imao samo basegame ili sl.
kockica
Reactions:
Ima zahvala: 2069 puta
 pohvaljen: 1353 puta
Kontakt:

Post Postao/la kockica »

Ljudi, pa nemojte krivo shvatiti da vam serem sto kupujete ovu igru. I ja bih da mogu pa sam samoironizirao. Antomon, ti si jedan od ljudi cije misljenje uvazavam, i ako kazes da je neka igra dobra, to mi je samo poguranac, pa jedva cekam da odigras 7th i das komentar. Doduse, necu je kupiti, razlog je samo cijena i necu traziti opravdanja da ni na koji drugi nacin igra ne valja. ;-)
icarusST
Reactions:
Ima zahvala: 164 puta
 pohvaljen: 48 puta

Post Postao/la icarusST »

kad smo kod KS igara ... jel znate oce li Rising Sun ic u retail
ronin
Reactions:
Ima zahvala: 78 puta
 pohvaljen: 109 puta
Kontakt:

Post Postao/la ronin »

Trebao bi.
Imaš neku drugu informaciju?
Antomon
Reactions:
Ima zahvala: 1240 puta
 pohvaljen: 933 puta
Kontakt:

Post Postao/la Antomon »

kockica je napisao/la: 19 lis 2017, 13:03 Ljudi, pa nemojte krivo shvatiti da vam serem sto kupujete ovu igru. I ja bih da mogu pa sam samoironizirao. Antomon, ti si jedan od ljudi cije misljenje uvazavam, i ako kazes da je neka igra dobra, to mi je samo poguranac, pa jedva cekam da odigras 7th i das komentar. Doduse, necu je kupiti, razlog je samo cijena i necu traziti opravdanja da ni na koji drugi nacin igra ne valja. ;-)
Ne brini, nisam se osjetio prozvanim, samo sam htio doprinjeti raspravi.
Naprotiv, nadam se će biti prilika pa ćeš posuditi od mene ;)
Ovi su korisnici zahvalili autoru Antomon za post:
kockica
smurfORnot
Reactions:
Ima zahvala: 437 puta
 pohvaljen: 796 puta

Post Postao/la smurfORnot »

icarusST je napisao/la: 19 lis 2017, 13:15 kad smo kod KS igara ... jel znate oce li Rising Sun ic u retail
Ako se ne varam, u retail ce prije nego sto ks dostave. Bilo je takve price. Dapace neki su vec na genconu ugrabili retail kopije.
Ovi su korisnici zahvalili autoru smurfORnot za post:
icarusST
ronin
Reactions:
Ima zahvala: 78 puta
 pohvaljen: 109 puta
Kontakt:

Post Postao/la ronin »

I ks će biti prije nego kaj su planirali, al sumnjam da će u retail prije toga.

Na genconu su podjelili 50ak kopija..
Burt Macklin
Reactions:
Ima zahvala: 74 puta
 pohvaljen: 37 puta
Kontakt:

Post Postao/la Burt Macklin »

kockica je napisao/la: 19 lis 2017, 11:57 Nisam ni sumnjao kako će se netko naći uvrijeđenim :-) Ja konkretno sam rekao zašto sam nažalost odustao od 7th continent. Pritom sam pozitivno zavidan ljudima koji će doći u dodir s tom igrom i drago mi je zbog njih. Nemam apsolutno nikakvih problema s time da svatko troši svoj novac kako hoće i na što hoće. Neke igre su mi cool, neke su mi skroz bedaste, ali opet imamo različite profile što nam se sviđa.

Ali mi zato ide na živce sljedeće kada se raspravlja o nekim određenim igrama, koje su inače daleko jeftinije od aktualnih kickstarter projekata, koje su samim time daleko dostupnije pa samim time i igranije, i ima više dostupnijih iskustava o tim igrama, ali svejedno će se naći određene osobe (pritom ne mislim na tebe), koje će popovati drugima kako su te igre preskupe, ali ih, da stvar bude bolja, nikad nisu ni igrali, a a onda bez problema pljusnu pare na neviđeno. Dopuštam da se nekome ne sviđa tema, mehanika, umjetnost i sl., ali takav pristup, sorry, mi je licemjerje, i na to sam zapravo reagirao.

To si mogao odmah napisati ili komentar drugačije sročiti, jer nije tako zvučalo.

Nemam običaj svađati se na netu, ali mi reakcije tog tipa, iznimno česte na ovim prostorima (otprilike, "ja nešto, iz određenog razloga, ne mogu/neću kupiti --> tko ne razmišlja tako, glup je i razbacuje se novcima"), toliko idu na živce da ponekad ne uspijem ništa ne napisati - zbog čega uglavnom i pratim isključivo strane forume; nije da i tamo toga nema, ali u većini slučajeva ljudima (kao direktna posljedica višeg standarda i samim time neopterećenosti izrazito banalnim stvarima, kao što su npr. režije i uobičajeni mjesečni troškovi) nije bitno što koliko košta (jer ne moraju nužno birati između spomenutog mjesečnog preživljavanja i nekog hobija), već se bez problema razgovara o samoj igri/čemu već.
Na kraju krajeva, ovo mjesto (budimo realni - niša hobi, za domaće uvjete) je zadnje na kojemu bih očekivao popovanje u "pušenje fora" stilu.

Što se drugog dijela citata tiče:
ako mi se igra čini dobrom, nije mi bitno koliko košta tj. nemam problema s davanjem neke veće cifre, ako je u datom trenutku to izvedivo, i (najbitnije) procijenim da ima smisla. Isto tako, nije mi ispod časti ni gledati smiješno jeftine igre.

Ako mi igra nije zanimljiva, iz nekih mojih razloga .. a što sad, ima milijun drugih.
Preskačem, gledam dalje, i ne diram one koji u njoj uživaju.
Zaključano

Natrag na “Crowdfunding igre”