[DISKUSIJA] Kupovina igara izvana vs u lokalnim trgovinama

Teme vezane uz igre, igranje, druženje, obitelj i psihologiju igranja
Igor
Reactions:
Ima zahvala: 196 puta
 pohvaljen: 402 puta
Kontakt:

Re: [DISKUSIJA] Kupovina igara izvana vs u lokalnim trgovina

Post Postao/la Igor »

Samo kratki osvrt na jednu stavku kolege Vatanena - personalizirani pristup kao zastarjeli.
Nakon kolovoza 2008 i kreditne krize uspostavljena je nova paradigma,ajmo je tako nazvati, da prodaje se samo povjerenje (partner a ne kupac),kao logičan odgovor na ponašanje potrošača slijedom krize.
Personalizirani pristup je pod moranje,ali tu leži zamka,osoba koja može shvatiti taj koncept te imati relaciju i razumjevanje prema svakoj novoj situaciji vrlo je malo,oni koji su svjesni ovih kvaliteta ne rade za 4000-4500 kn i tu počinje beskrajna zavrzlama u kojoj jedna strana zbog nepoznavanja poslovanja (dok meni je dobro) nije spremna platiti više....
Ovi su korisnici zahvalili autoru Igor za post:
Vatanen
17.47 C. KAMIKAZES ATTACK ALONE....
Igor
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la Igor »

grof je napisao/la:Zapravo, meni u stvari nije jasno zašto CM već sada nije isključivo web-shop.
Ljudi koji u 90% slučajeva dolaze nešto kupiti i tako se prije toga informiraju na internetu što bi kupili, pa im ne treba obilaženje fizičkog dućana kako bi vidjeli - kutije igara/maketa/boja. Tim više što dućan niti nije na nekoj vidljivoj i dobro posjećenoj lokaciji iz koje bi zalazili i novi, znatiželjni kupci.

CM bi s time imao manje trškove, pa bi im i marža mogla biti manja.
Ne vjerujem da bi u tom slučaju CM bio jeftiniji,ili bi se zvao drugačije,jer gotovo sam siguran da postoje repovi dugovanja a koji bi se prelamali u vidu jednake cijene na web shopu.Ovdje ne mislim na nepodmirivanje dugovanja sa namjerom već prosto porezno/finac. sustav takav je kakav je.
Tu se uvijek povuče priča da nisu svi spremni i sigurni kupovati preko interneta,s druge strane meni je to kao grincajg u konzumu ali ja uvijek provjerim OIB firme na sudskom registru zemlje gdje trgovina locirana...pomaže mirno spavati a ne čekati da li umjesto igre bu došla kila krompira.
grof
Redovni član udruge
Reactions:
Ima zahvala: 1622 puta
 pohvaljen: 2452 puta
Kontakt:

Post Postao/la grof »

Igor je napisao/la:
grof je napisao/la: Tu se uvijek povuče priča da nisu svi spremni i sigurni kupovati preko interneta,s druge strane meni je to kao grincajg u konzumu ali ja uvijek provjerim OIB firme na sudskom registru zemlje gdje trgovina locirana...pomaže mirno spavati a ne čekati da li umjesto igre bu došla kila krompira.
OIB firme bi i dalje postojao jer bi firma i dalje postajala kao pravna osoba, bez obzira što svoje poslovanje vrši sikjlučivo preko interneta. ;)
Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
Igor
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la Igor »

grof je napisao/la:
Igor je napisao/la:
grof je napisao/la: Tu se uvijek povuče priča da nisu svi spremni i sigurni kupovati preko interneta,s druge strane meni je to kao grincajg u konzumu ali ja uvijek provjerim OIB firme na sudskom registru zemlje gdje trgovina locirana...pomaže mirno spavati a ne čekati da li umjesto igre bu došla kila krompira.
OIB firme bi i dalje postojao jer bi firma i dalje postajala kao pravna osoba, bez obzira što svoje poslovanje vrši sikjlučivo preko interneta. ;)
Točno,ali i kao takva mora imati adresu,u primjeru Agorajeux-a to je stan na nekom katu stambene zgrade.Jasno to i dalje ništa nebi značilo bez postojanja OIB-a i tu moram priznati svu ljepotu EU zakona...
Vatanen
Reactions:
Ima zahvala: 257 puta
 pohvaljen: 436 puta

Post Postao/la Vatanen »

Igor je napisao/la:Samo kratki osvrt na jednu stavku kolege Vatanena - personalizirani pristup kao zastarjeli.
Nakon kolovoza 2008 i kreditne krize uspostavljena je nova paradigma,ajmo je tako nazvati, da prodaje se samo povjerenje (partner a ne kupac),kao logičan odgovor na ponašanje potrošača slijedom krize.
Personalizirani pristup je pod moranje,....

Slažem se - malo sam nespretno formulirao tu struju svijesti. Nije se odnosilo na zastarjelost personaliziranog pristupa generalno (što bi bilo potpuno pogrešno jer upravo jedino on ima smisla), nego mi je na pameti bio konkretno sistem "rezervirat ćemo vam igru kada dođe" pa to bude za godinu dana. Dakle: "bez obzira na brzo zastarijevanje nekih oblika personaliziranog pristupa".

Da si u pravu pokazuje da čak i neki online shopovi nastoje fingirati personalizaciju slanjem custom made sniženja, promocija itd. kupcima, a s obzirom na njihova pretraživanja + naravno sva druga PR nastojanja svih shopova zbog kojih na većini i postoji institucija osobnog profila.
Boardgames are power fantasies.
Maciej Janik et al.
Igor
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la Igor »

Čitam na preskok,ima dosta toga,ali evo grofe spomenuo si lokaciju kao moguće lošu.
"Second Chance Games" trgovina koja preko 20god. posluje i prepoznata je i preko bare,komentari na BGG su pozitivni ,nalazi se u nekakvom predgrađu;lokaciji koja izgleda kao copy-paste 90% ulica u Rotterdamu
Second Chance Games
Cijene nikako ne spadaju u povoljnije,ponuda je raznovrsna ali birana,imao sam priliku razgovarati sa vlasnikom koji vrlo brzo uspostavlja prije spomenutu relaciju (partner a ne kupac) van klišeja "izvol'te mogu'l vam kako pomoć' ",spominjući da je ljetovao u Šibeniku...itd. razgovor je trajao,kupnja je obavljena.
To i ne bi bilo toliko interesantno da većina kompanija,privatnih obrta, od kojih neke posluju u HR,imaju urede i trgovine u ovakim ulicama;stvar je brendiranja koje bi preraslo u tradiciju.To nisu nova saznanja,ono što stoji na putu prije je navedeno dodavanje ulja na trend koji traje dokle traje,kratkoročni cilj i "Lokacija je sve!" mantra otkrivaju te smjerove,iz gotovo svih vrsta trgovanja izbačen je dio utjecaja na kulturu i formiranje nove kao posljedice trgovine,iskreno i ne trebaš je radi trenda.
Satarash
Reactions:
Ima zahvala: 199 puta
 pohvaljen: 237 puta
Kontakt:

Post Postao/la Satarash »

grof je napisao/la:
Ron_Swanson je napisao/la:Nije to tolko do ducana kolko je do "nas". Muller u austriji ima puno bolju ponudu boardgameova nego tu.

Mozda je zdrava konkurencija CM ono sto tu fali, da se stvari malo poprave.
Opet mislim da su i Austrijanci bolji gejmeri nego Hrvati. Kod nas se na kraju sve svede na ČNLJ, Monopoly i Belu. I nedajBože naučiti/saznati nešto novo. :(
Muller vani ima sve slabiju ponudu "ozbiljnijih" BG-ova i čini mi se da se i oni sve više okreću komercijalnijim hasbro/mattel/ravensburger naslovima.
Pratim njihovu ponudu već duže vrijeme i prije godinu dana je bio kud i kamo veći izbor igara negoli je danas.

A ovo je istina da se kod nas sve svodi na ČNLJ, monopoly i eventualno rizik. Nedavno sam imao upit jedne prije koju igru da kupi klincu (4. osnovne) za Božić, pošto zna da sam ja u tome. Naravno, popljuvao sam odmah monopoly i rizik i preporučio joj Carcassonne, Catan, Camel up i sl., čak joj objasnio gdje da kupi.
Nakon par dana ju pitam što mu je kupila - kaže monopoly. szbunjen :facepalm

A što se tiče domaće vs strano...sorry CM, ali ipak je pretjerano.
Ok, uz popust je ok cijena, ali ne stignem prevoditi. Dok je bez popusta ipak too, too much.
MoschuS
Reactions:
Ima zahvala: 6 puta
 pohvaljen: 15 puta

Post Postao/la MoschuS »

Ti bonovi za popust su super ideja ali, realno, ti njima radis uslugu a ne oni tebi. CM dobije besplatan prijevod (i to dobar a ne ono fotokopirano s*anje kakvo najcesce dobijes u Mulleru) za igre koje prodaju u svom ducanu a ipak ima jos dosta ljudi koji preferiraju nase upute. Ti ustedis 100-150kn i sretan si zbog toga a potrosio si vjerojatno dan-dva na to pa ti satnica ispadne kao kod prosjecnog kineza. Znam ja da bi ljudi radili prijevode i da ih se nista ne placa ali svejedno ne treba na to gledati kao na neku veliku uslugu koju CM radi nama igracima nego obratno ;)
grof
Redovni član udruge
Reactions:
Ima zahvala: 1622 puta
 pohvaljen: 2452 puta
Kontakt:

Post Postao/la grof »

MoschuS je napisao/la:Ti bonovi za popust su super ideja ali, realno, ti njima radis uslugu a ne oni tebi.
Mislim da se tu više radi o win-win-win ili semi win-win-win (CM-udruga-pojedinac) kombinaciji jer, da CM dobije besplatni prijevod kojeg mogu dilati uz igre, iako u stvarnosti, koliko znam to ne rade na fizičkom nivou, nego kupce preusmjeravaju na našu web stranicu čime se opet potiče svijest o nama kao udruzi i našim ciljevima, te se ekipa polako uvlači u igranje društvenih igara. To je spor proces, ali pomalo ipak daje rezultate (inače ne bi rastao broj lajkova na FB-u niti broj ljudi na forumu). Prevoditelj dobije 30% popusta do 1.000 kn po kuponu, pa ima kakvu-takvu satisfakciju.

Dakle, više jedni drugima dajemo kakve takve podrške i međusobno si pomažemo. Teško je tu govoriti o nekom iskorištavanju tipa "mali Kinez" jer cijela ova branša kod nas nema korporativni efekt gdje je isključiva zarada u prvom planu. jednostavno je premalo tržište da bi se netko bogatio na prodaji društvenih igara.
Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
mado
Reactions:
Ima zahvala: 1191 put
 pohvaljen: 1200 puta
Kontakt:

Post Postao/la mado »

Evo win-win budućnosti za sve: http://www.bgg.cc/blogpost/49015/starti ... ee-north-a

Asmodee/FFG & CO. gase on-line prodaju svima :thumbs Ako svi izdavači krenu njihovim stopama, piše nam se jako crno :facepalm
Odgovori

Natrag na “Općenito o igrama i igranju”