Blagdani koji su se nadovezivali na prethodni vikend bili su idealni dani za puno igranja.
Na prvom mjestu je, naravno, Terraforming Mars, između žene i mene, sa svim uključenim ekspanzijama. Napete partije i još uvijek balavimo nad tom igrom kao i prvi put kad smo je igrali, zbog ove igre naša kolekcija definitivno stagnira, a vjerojatno će doći i do smanjivanja za odrešene naslove. Žena me doduše moli ako nađem nekad povoljnu priliku da nabavim Quadropolis, ali izuzev te igre, naša wishlista je na nuli, tko bi rekao (što je uostalom dobro i za novčanik

)
Za Badnjak smo imali veliko obiteljsko okupljanje, pa smo mi "zrele dobi" (34-40 godina), nas 6 zaigrali Dixit Odyssey (s time da imamo ukupno 4 seta kartica), dvoje ih je igralo prvi put, imalo je odličan prijem, puno duhovitih trenutaka, u jednoj partiji nisam ni stigao davati asocijacije jer su se ovi friški potrgali da prvi daju asocijaciju. Sve partije koje smo igrali, bile su vrlo tijesne, zadnji su recimo znali zaostajati i za 10 bodova, da bi pred kraj izbili u vodstvo. Zanimljivo da su recimo partneri davali bodove jedni drugima, primjerice moja žena se najčešće kladila na moju karticu, bratova žena na bratovu itd, i time ne mislim da su te karte bile točne.
Za Božić smo pod jelom dobili sljedeće igre: Icecool 2 za moje najmlađe dijete, ali nažalost kako je taman pred vikend dobila vodene kozice, od čega je stalno bila iscrpljena, nije bila za previše igranja ovih dana, pa nismo stigli nijednom odigrati, ali obećali smo joj da ćemo probati kada se vratim doma.
Za ženu i mene je stigla Auztralia, kada smo je otvorili, oduševili smo se kako je lijepa igra, nažalost zbog nedostatka vremena (obiteljska okupljanja, briga za kozičavo dijete itd.) stigli smo samo pročitati pravila ali nadamo se već ovaj vikend isprobati igru.
Najveće razočaranje mi je bila digitalna verzija Through the Ages, nadao sam se da ćemo žena i ja to kupiti i instalirati na mobitel, pa se igrati na daljinu, tako da sam ja prvi kupio preko Steama, ali očito sam krivo shvatio čovjeka koji me upozorio na popust, jer ne mogu nikako instalirati na mobitel. Isprobali smo igru na kompu, i ono, ok je, definitivno ima prednosti što strašno ubrzava igru, odmah znaš što smiješ i ne smiješ napraviti, često te upozorava da si nešto zaboravio, itd., samo se trebalo naviknuti na samo sučelje, ali ne pali nas hotseat igranje, a često nam nije prikladno ni da se igramo za računalima. Ali nema veze, bit će bolje

Edit: već riješeno!