Hobit 2 je fulo na svim frontovima meni, ja opce ne gledam filmove u 3d, 4dfx, frps tehnikama u kinu zbog toga, gledo sam ga u good old fashioned 2d-u di se najvise i raspoznaju mane priče i scenarija
Mana je meni d aje režiser totalno negledljivo mi posložio film, tempo je bio puno bolji u prvom dijelu kao i kadrovi i prelazak iz jedne u drugu scenu/kadar
A bljuvanje od promjena kao uvodenje ljubavne price Kate iz Lost-a koja vilenjak i patuljka cije ime nitko nebud ezapamtio iz prvog dijela ali sad bude jer ga ubacili u ljubavni trokut s Leoglasom mi je gadljiva, isto kao razdvajanje druzine patuljaka nasuprot knjige i fight s zmajem u rudnicima. Zmaj koji pobio cijelu populaciju patuljaka da nemre njih 5,6 smazat, zmajevi koji su u rangu s Balrogom u Meduzemlju po snazi, d ane velim karakterizacija Thorina koji je po meni u knjizi zasluzio sta ga ide jer je bio pohlepno govno a ovdje ga zele prikazati ko nekoga heroja, Thorin nije heroj. Ogroman thumbs down
+
Citat jednog fana o zmajevima, ujedno minusu filma
Tolkinovi zmajevi su kompleksna, inteligentna, intrigantna i vrlo zlobna bića (bilo je i izuzetaka!) koja imaju vrlo interesantnu istoriju i krajnje značajnu ulogu u svim dešavanjima u Tolkinovom svijetu, jedino ih u LOTR nema. Film koji se zove Desolation of Smaug je trebao da bude savršena prilika da se pokaže dio istorije zmajeva, da se bar malo zagrebe njihova osobenost, njihov značaj i uloga u svemu. Nažalost, izgleda da je prilika propuštena.
Smaug u ovom filmu nije nista od knjiskoga predloska: "I am the fire. I am death" Ma molim te lijepo

PA JESAM LI JA JEDINI LUĐAK OVDJE KOJI JE SPREMAN TE SOTONE NAZVATI PRAVIM IMENOM??