Jednostavno se želim dobro potruditi oko ispravnog prijevoda. Igra je to zaslužila
[ZAVRŠENO] Race for the Galaxy
Moderator/ica: sadistiko
Pravila foruma
Teme otvarajte po imenima igara koje prevodite, kako bi se lakše diskutiralo o pojedinom prijevodu igre.
U otvorenoj temi obavještavajte u kakvom je statusu prijevod. Početak, kraj, problemi i nedoumice...
Također, provjerite svoje tekstove pomoću provjere pravopisa u programima za pisanje teksta ili web browserima, jer je ružno vidjeti kada se podkradu tipične pravopisne greške (posebno Č i Ć, te JE i IJE). Prije početka rada obavezno pročitajte Priručnik za prevoditelje!
Priručnik za prevoditelje
Rječnik igraćih pojmova
Teme otvarajte po imenima igara koje prevodite, kako bi se lakše diskutiralo o pojedinom prijevodu igre.
U otvorenoj temi obavještavajte u kakvom je statusu prijevod. Početak, kraj, problemi i nedoumice...
Također, provjerite svoje tekstove pomoću provjere pravopisa u programima za pisanje teksta ili web browserima, jer je ružno vidjeti kada se podkradu tipične pravopisne greške (posebno Č i Ć, te JE i IJE). Prije početka rada obavezno pročitajte Priručnik za prevoditelje!
Priručnik za prevoditelje
Rječnik igraćih pojmova
- grof
- Redovni član udruge
- Ima zahvala: 1632 puta
- pohvaljen: 2483 puta
- Kontakt:
Re: Race for the Galaxy
hah... moguće je i to. Budem skinuo i njemački prijevod igre (ako ga uopće negdje ima), pa ću vidjeti kako su oni to preveli.
Jednostavno se želim dobro potruditi oko ispravnog prijevoda. Igra je to zaslužila
Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
- mado
- Ima zahvala: 1198 puta
- pohvaljen: 1208 puta
- Kontakt:
Tu imaš njemačka pravila: http://www.abacusspiele.de/?m=spiele&catid=4&id=86
Oni kažu militärische Stärke.
Oni kažu militärische Stärke.
- grof
- Redovni član udruge
- Kontakt:
upravo gledam.
Po tome je to Vojna snaga! Onda ostaje "vojna snaga" jer je to službeno tako.
I Militärische Welten - dakle vojni svjetovi. Neka tako onda i ostane i u našem prijevodu (možda ako vojnu snagu zamjenim s oružanim snagama, ali mislim da neću)
BTW, Novelty je njima Luksuzna roba, a naš stari prijevod kaže Pomodna dobra (meni se to dopada više nego novotarije, noviteti)
Po tome je to Vojna snaga! Onda ostaje "vojna snaga" jer je to službeno tako.
I Militärische Welten - dakle vojni svjetovi. Neka tako onda i ostane i u našem prijevodu (možda ako vojnu snagu zamjenim s oružanim snagama, ali mislim da neću)
BTW, Novelty je njima Luksuzna roba, a naš stari prijevod kaže Pomodna dobra (meni se to dopada više nego novotarije, noviteti)
Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
- grof
- Redovni član udruge
- Kontakt:
Evo, pravila su gotova. Nisu još javna, ali ih možete ovdje preuzeti i pregledati.
Trenutno radim na onim Summary Sheetovima, pa kad i to zgotovim, sve ide u jedan PDF
Trenutno radim na onim Summary Sheetovima, pa kad i to zgotovim, sve ide u jedan PDF
- grof
- Redovni član udruge
- Kontakt:
Re: [ZAVRŠENO] Race for the Galaxy
Gotovo i zamijenjeno s prethodnim pravilima.
- mado
- Ima zahvala: 1198 puta
- pohvaljen: 1208 puta
- Kontakt:
Bravo. Odlično izgledaju
Ako ti se igra svidi i kasnije kupiš proširenja, predbilježujem te da i njih prevedeš 
- grof
- Redovni član udruge
- Kontakt:
Može! 
Drago mi je da se tebi, velikom Race fanu sviđa.
Drago mi je da se tebi, velikom Race fanu sviđa.