https://boardgamegeek.com/boardgame/366 ... edal-metal
Nisam neki fan Flamme Rougea iz dva razloga. Sam osjecaj utrkivanja je vise proracunat i taktican nego zabavan. Samo iskustvo mi je bilo dosadnjikavo, a cak i preokreti u vodstvu nisu nesto uzbudljivi s obzirom da vec na iducem drawu sve moze poci po zlu ili potvrditi prethodno.
E sad s obzirom na ovo Heat me zanimao, jer nudi neke inovativnosti i zbog toga nesto kompleksniji gameplay. Igrali smo advanced verziju. Nazalost ne znam razliku u odnosu na basic.
Po stazi postoje razliciti uvjeti koji olaksavaju ili otezavaju kretanje bolida. Logicno, u zavojima treba biti nesto vise taktike, a na ravnini smo imali pozitivan bonus (random tokeni)
Mijenjanje brzina je dobra fora, jer odredjuje koliko karata cete igrati. Heat karte se stavljaju u pricuvu i obicno se koriste u zavojima kako bi se u punom gasu prosli. Naime, ako zavoj definira brzinu 3, za svaku brzinu iznad toga treba platiti jedan heat iz pricuve. Ako ne mozes platit ne prelazis zavoj i dobijes kartu koja vise/manje zasicuje deck. Osim toga tu je i draft tri special karte na pocetku koje bolide cine unikatnima, tijekom igre ima i defaultni booster ako si zadnji ili predzadnji, automatska pomicanja ako si iza ili pored nekog bolida nakon odigranih karata i tu su karte koje dozvoljavaju dodatni draw nakon odigranih karata.
Sve ovo zvuci uzbudljivo i zabavno, ali meni je i dalje isti dozivljaj kao i u Flamme Rougeu. Nekako mi i dalje nedostaje osjecaj brzine kretanja, ne samo bolida na stazi nego i zadovoljstva odabiranja karata. Sam taj core igre mi je isprazan. Odigram dvije tri karte, pomaknem se, opet dvije tri karte i tako u krug, doslovno. Meni osobno nedostaje adrenalina, mozda i vise randomnesa, eventova, uvjeta na stazi... nekakvih uzbudjenja. Da, ovo sta ja ocekujem je vise fast&furious nego dosada profesionalnog utrkivanja, al eto, mozda nekom ovaj prvoloptaski osvrt pomogne u procijeni je li Heat bitno drukciji od Flamme Rougea.