Šta ste zadnje igrali?

Teme vezane uz igre, igranje, druženje, obitelj i psihologiju igranja
smurfORnot
Reactions:
Ima zahvala: 437 puta
 pohvaljen: 796 puta

Re: Šta ste zadnje igrali?

Post Postao/la smurfORnot »

slika

Odigrali Arnak s ekspanzijom, topla preporuka! Novi explore track je bio skroz fora, cini mi se teži nego ovi prije, taman malo promjeni stvari. Novi itemi i lokacije dodaju taman malo raznolikosti među onim što ste vidjeli. A likovi taman, uvedu svakom malo drugaciji gameplay stil, bez da sam vidio bar na prvu da bi mi se netko cinio OP u odnosu na druge. Ne vidim potrebu više ikad igrati bez njih,sad treba probati svakoga :).I dalje nam je game gušt za igrati, meni osobno bolji od Dune Imperiuma, kojeg sam se rješio. Doduše setup malo potraje uz gro vrecica i tokena posvuda...i dalje mi je super što tako jednostavan game zna stvarno dati brani burna i paralize oko toga koji su najoptimalniji potezi szbunjen :D
Ovi su korisnici zahvalili autoru smurfORnot za post (ukupno 9):
realukadadoPapaverjuri006samwisedendarii42AliensbtanelornMago de Umago
realuka
Reactions:
Ima zahvala: 993 puta
 pohvaljen: 1011 puta
Kontakt:

Post Postao/la realuka »

https://boardgamegeek.com/boardgame/167355/nemesis

Koji je ovo antiklimaks od igre. Završili smo ju u 6oj rundi i pobjedio je jedino Bounty Hunter. Nakon što je preživio ovo:

slika

Uglavnom Medic i Soldier su izginuli na istom eventu jer su imali larvu na sebi i iako je glupo da ostaneš bez karata prije kraja poteza nemoguće je uvijek si priuštiti da ne odigraš sve karte pa larva skoči na tebe kad si nesretnik a sljedeću rundu dođe event 'umiru svi koji imaju larvu na sebi', a predaleko su bili od Surgery Rooma da ju maknu odma u sljedećoj rundi. Pilot je izginuo bježeći od kraljice i adultana slici, a Bounty Hunter i Laika su pobjegli u evakuacijsku sobu gdje im je došao adult,uspješno ga ubili, a zatim prilikom pokušaja evakuacije došao drugi adult, ispalio je tad Bounty Hunter posljednji metak, adult se prestrašio i povukao i on se lagano evakuirao jer nigdje nije bilo noise tokena haha. Misija mu je bila da bude jedini preživjeli ili da brod ide na zemlju,ispunio je obje i od 5 contamination kartica niti jedna nije bila zaražena. Suludo, nikad nitko nije ovu igru pobjedio jer je odigrao dobro nego jer je imao sreće.

https://boardgamegeek.com/boardgame/266524/parks

PARKSi sa stickerima, igru koja je jednostavno vrhunac produkcije čine još jedan level više i sa ekspanzijom stvore jednostavnu mozgalicu u kojoj ganjaš hrpetinu bodova i koja je na kraju jako opuštajuća i satisfying u 2 igrača.

slika

https://boardgamegeek.com/boardgame/300877/new-york-zoo

Bacili i meni najdraži čisti polyomino, ali u 4p i to je definitivno preveliki kaos za veći broj igrača.

https://boardgamegeek.com/boardgame/342942/ark-nova

I završili vikend s još jednom životinjskom kombinacijom u 2 igrača, gdje se činilo kako nije napeto uopće jer sam ja pobjegao za 15 CPa, ali na kraju samo 19-17 za mene. Uspio sam poduprijeti čak 6 projekata, puštajući 3 živine u divljinu, a nakon druge partije mi se činilo da je nemoguće više od 3.

slika

Uspio sam u jednom potezu dobiti 11CPa(2x association na 5), a da je association kartica tad bila upgreadana bilo bi i više, i zapravo ne znam ako sa prvom akcijom dobijem mogućnost da upgreadam akciju i upgreadam akciju koju radim dali druga akcija može biti upgreadana ta akcija,a taj detalj mi se nije dalo tražiti.

slika
Ovi su korisnici zahvalili autoru realuka za post (ukupno 9):
dadoMago de UmagosamwisePapaverTeehee(R)juri006Valsimtanelornblahblah
CrazyBunnyGuy
Reactions:
Ima zahvala: 283 puta
 pohvaljen: 608 puta
Kontakt:

Post Postao/la CrazyBunnyGuy »

realuka je napisao/la: 21 vel 2022, 11:05
Uspio sam u jednom potezu dobiti 11CPa(2x association na 5), a da je association kartica tad bila upgreadana bilo bi i više, i zapravo ne znam ako sa prvom akcijom dobijem mogućnost da upgreadam akciju i upgreadam akciju koju radim dali druga akcija može biti upgreadana ta akcija,a taj detalj mi se nije dalo tražiti.
Tek od sljedećeg turna možeš koristiti benefite upgradeane strane. Netko je pitao pa ima u FAQ:

If I upgrade an Action card during the course of the action, may I use the upgraded side immediately,
e.g. make an additional donation in the Association action?
No, the upgraded action is only available to you from your next action on. But for fulfilling conditions, the Action card immediately
counts as upgraded.
realuka
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la realuka »

Našli na bgg-u u ovoj temi

https://boardgamegeek.com/thread/2742050/multiplier

Možeš odma koristiti na drugoj akciji upgrejdanu akciju nemoraš čekati sljedeći turn.

Tako da ne razumijem sad ništa.

Imam osjećaj kao da pola toga nisu definirali da se otvara hrpa tema da igra leti u top 100.
realuka
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la realuka »

CrazyBunnyGuy je napisao/la: 21 vel 2022, 11:58
realuka je napisao/la: 21 vel 2022, 11:05
Tek od sljedećeg turna možeš koristiti benefite upgradeane strane. Netko je pitao pa ima u FAQ:

If I upgrade an Action card during the course of the action, may I use the upgraded side immediately,
e.g. make an additional donation in the Association action?
No, the upgraded action is only available to you from your next action on. But for fulfilling conditions, the Action card immediately
counts as upgraded.
Aha, ovo se odnosi ako bi netko htio retroaktivno napraviti nešto, ali ja sam imao multipler x2 pa sam mogao upgrejdati i onda ponovo radim association akciju i radim ju kao upgrejdnau. Loše sam napisao u postu kaj se dogodilo.
Zadnja izmjena: realuka, dana/u 21 vel 2022, 12:31, ukupno mijenjano 1 put.
Ovi su korisnici zahvalili autoru realuka za post:
roverandom
roverandom
Reactions:
Ima zahvala: 152 puta
 pohvaljen: 195 puta
Kontakt:

Post Postao/la roverandom »

Pa ima smisla da možeš odmah iduću akciju koristit upgrejdanu, ovo što je crazybunnyguy objasnio je druga situacija.
Ovi su korisnici zahvalili autoru roverandom za post:
realuka
slika
CrazyBunnyGuy
Reactions:
Ima zahvala: 283 puta
 pohvaljen: 608 puta
Kontakt:

Post Postao/la CrazyBunnyGuy »

A, da, sorry, nisam skužio 2x gore originalno :) Ta situacija nije objašnjena direktno u FAQ niti u pravilima, ali mislim da je roverandom u pravu, druga akcija koju bi radio koristi apgrejdanu kartu jer je to "next action". Nije "next turn". :) Da su napisali u FAQ da apgrejdanu akciju možeš koristiti od svog sljedećeg turna onda bi bilo nedvosmisleno.
Ovi su korisnici zahvalili autoru CrazyBunnyGuy za post:
realuka
Seifer
Reactions:
Ima zahvala: 3 puta
 pohvaljen: 28 puta
Kontakt:

Post Postao/la Seifer »

Ja trenutno s nećakom i suprugom znam odigrati Wingspan. Stvarno je dobra igra i predivne su ilustracije svih ptica.
Ali mislim da ću uskoro preći na Detective: A modern crime da vidim kako nam ide istraživanje zločina :D
slika
priroda15
Reactions:
Ima zahvala: 507 puta
 pohvaljen: 281 put
Kontakt:

Post Postao/la priroda15 »

Mi smo jučer prvi put odigrali Barrage (u 4-ero). Nekima od nas je igra odlična no nekima se nije svidjela jer su na svojoj koži osjetili osnovni problem igre - nepraštanje pogrešnih odluka. U prvoj rundi su napravili jedan-dva pogrešna poteza kojima su praktiči u startu potpisali poraz. Frendica je zbog tog bila zablokirana prvih nekoliko rundi. Ovo je svakako problem u početnim partijama dok se igra još uči, no kasnije s iskustvom vjerujem da se takve neoprostive pogreške rijeđe događaju. Vidjet ćemo (ako uspijemo ponovno dobiti igru na stol :)
Ovi su korisnici zahvalili autoru priroda15 za post (ukupno 4):
Mago de UmagoOfficer BarbradyrealukaDeni
slika
Deni
Reactions:
Ima zahvala: 691 put
 pohvaljen: 1092 puta
Kontakt:

Post Postao/la Deni »

ma grozna igra. ne podnosim ju zbog enormnog neprastanja gresaka. prakticki je nemoguce iscupat se iz lose postavljenih bunara, manjka struje itd.
ne da mi se toliko mozgat prije prvog poteza i opet imat visoku sansu faila
slika
Odgovori

Natrag na “Općenito o igrama i igranju”