Santa Mariu nisam igrao ali da, jednostavnija od Magnificenta ali kompliciranija od Bad Company. Rekao bih nekakav family +, light kennerspiel nivo. Nešto najsličnije što sam igrao je Chocolate Factory i ona je kompliciranija od Automanie i meni za mrvicu bolja, naravno i produkcija tu igra veliku ulogu, Chocolate Factory je odlična produkcija dok je Automania onako klasični Aporta Games, funkcionalno.Deni je napisao/la: 16 vel 2022, 14:06 @dado kakva ti je Automania? Bas sam na Dice Toweru gledao Catchapaloozu i izgleda mi skroz OK. Mozda nesto jednostavnija od Santa Marie i Magnificienta, ha?

Igrali smo samo jednu partiju u 2 igrača na basic stranama player boardova pa uzmi to u obzir.
Ima tu dosta zanimljivih stvari.
Odabir pločica za poboljšanje tvornice je sličan Quadropolisu ali ovdje stavljamo radnike i ovisno u koji red ili stupac ih staviš, to određuje kakav tip automobila ćeš raditi i koju pločicu možeš uzeti. Fora je što drugi igrač isto smije na to polje ali mora dati 1 radnika više i vraća tvoje radnike tebi tak da treba dobro razmisliti koliko jako želiš ići na to mjesto jer time daješ možebitno više poteza protivniku.
Još jedna stvar koja mi se sviđa što (skoro) svaki potez proizvodiš auto, nije da si prvo moraš posložiti cijelu liniju pa da onda na kraju igre eventualno proizvedeš 1 auto.

Pa onda turn order, kad passaš, biraš da li želiš ići prvi slijedeću rundu ali onda smiješ prodati samo 2 auta ili ćeš ići zadnji pa smiješ prodati sve što imaš.
Pa ima fora mehanizam gdje igrač s najmanje bodova bira što će biti popularno slijedeću rundu pa ako najbolji igrač u svojoj tvornici ima poboljšanje za brzinu npr, onda nećeš staviti da slijedeću rundu dobivamo ekstra bodove za brzinu itd.
Interakcija je isto na zavidnom nivou ali ne napadaš protivnika direktno tipa mičem ti pločicu iz tvornice već je to onako pasivna interakcija, uzmem ti pločicu ili narudžbu koju želiš ili napravim bolji auto pa ga smijem prodati prije tebe i tako dobiti više novaca / bodova.
Uglavnom, kažem dosta stvari za voljet. Meni je nakon 1. igranja 8.5 što je za 1 ocjenu bolje od Bad Companya.
Sad, da li vrijedi plaćati oop cijene, vjerojatno ne ali nekih 35 - 40 € bih rekao da vrijedi.
Šteta što je oop, mislim da zaslužuje da bude u printu. Možda ih sad Dice Tower malo pogura pa naprave 2nd edition. Ili Tom uzme u Dice Tower Essentials liniju, to bi bio dobar potez.