Pouzdanije je čitanje rulebookova. Koje me također par puta zeznulo, pa i tu valja biti oprezan.
Zapravo je jedina prava mjera da probaš igru.
PR mi je odlična igra, pretp da bi mi došla monotonija da je odigram 20 puta zaredom jer zbilja - jedini random element je koje će nove plantaže doći, ostatak je igra kompletne informacije tako da tko je taj dan bolje koncentriraniji će posve sigurno pobijediti. Sad, nekome to smeta nekome ne...
"...naime, trenutno se izbacuje i previše novih dobrih igara, koje treba probat..."
Slažem se.
To bi mi možda bila jedina kontra - PR je napravio standard, no kako to biva novosti koje su tada bile revolucija sad se rutinski ugrađuju u meanike niza drugih igara, tako da možeš doživjeti duh PR igrajući desetke drugih naslova.
Evo vidim netko prodaje TI3 - to ti je zapravo nabloatani Puerto Rico (i još desetak drugih naslova) sa bogatim narativom i velikom količinom sreće

tl;dr
Ne propuštaš ništa, nema neke tajne koja ti promiče. Naprosto ti nije kliknula igra.
PS
PR u 2 je bzvz. Ako si puno iskustva ispekao u 2, onda joj možda daj šansu u 4 ili 5 još koji put.
A pomaže i ako se razmjestite, jer igra je podložna tome da hipnotiziraš/analiziraš susjeda