Treba paziti da je projekt "EU friendly". Opće je poznato da ekipa na carini zna opasno zabrijatiIgor je napisao/la:Zahtjev za EORI broj,kopija osobne,punomoć,kopija računa (koja naravno ne odgovara fakturi na pošiljci) i onda tek u proces carinjenja - na ukupni iznos cijene igre + troškovi dostave,usluga UPS-a,kao borkera, 150kn + PDV...i tako evo računam na 35$ koliko je koštala igra ću platiti oko 292Kn carine ukupnoi naravno ako odmah ne reagirate po ulasku paketa na carinu svaki dan +10kn "ležarine".
Kickstarter - boardgameovi
Moderator/ica: sadistiko
Pravila foruma
Za svaku novu crowdfunding igru otvarajte novu temu radi preglednosti!
U prvi post samo kopirajte poveznicu na kampanju bez BBCodeova. Tako će forum automatski postaviti widget na kampanju.
Za svaku novu crowdfunding igru otvarajte novu temu radi preglednosti!
U prvi post samo kopirajte poveznicu na kampanju bez BBCodeova. Tako će forum automatski postaviti widget na kampanju.
- Broloski
- Reactions:
- Ima zahvala: 52 puta
- pohvaljen: 197 puta
- Kontakt:
Re: Kickstarter - boardgameovi
- Igor
- Reactions:
- Ima zahvala: 196 puta
- pohvaljen: 402 puta
- Kontakt:
Ovaj sigurno nije bio "EU friendly",sve je to pomalo apsurdno,ali kako sam čitao sve zaustavljaju bez obzira na opciju shippinga i prijevoznika.Iskreno sve je išlo jako brzo unatoč papirologiji ,a i filter baba na Jankomiru u jednom danu uknjižila me je u EORI sustav,za buduće uvozničke poduhvate.
Ukupni račun "Kod 2 carinika" za vrijednost robe od 35$ jeste 317.70Kn.
Ukupni račun "Kod 2 carinika" za vrijednost robe od 35$ jeste 317.70Kn.
17.47 C. KAMIKAZES ATTACK ALONE....
- ronin
- Reactions:
- Ima zahvala: 78 puta
- pohvaljen: 109 puta
- Kontakt:
Dal li se dobije obavijest ako ti je paket na carini? Koga se treba zvat?
Čekam neke pakete koji su već trebali doć pa gledam dal su izgubljeni ili su negdje...
Čekam neke pakete koji su već trebali doć pa gledam dal su izgubljeni ili su negdje...
- Igor
- Reactions:
- Kontakt:
Ako na računu koji je došao sa paketima ima tvoj tel. broj ili mail,onda će te kontaktirati i poslati na mail potrebnu dokumentaciju.Ukoliko pošiljalac nije na računu naznačio tvoje kontakt informacije,onda nazoveš kurira po kojem je poslana pošiljka ili HP ukoliko je sa klasičnom poštom išlo.
- thegrey
- Reactions:
- pohvaljen: 204 puta
Čak ti u teoriji niti ne treba mail. Carina uzme shipping adresu s paketa i na nju dostave poštom poziv da dostaviš sve navedeno.
- ronin
- Reactions:
- pohvaljen: 109 puta
- Kontakt:
ok. jer svi kad ih kontaktiras da ti paket nije dosao, prvo pitaju da li si pogledao u posti/carini dal je doslo.
sto je po meni glupo. ako je doslo do carine il poste, valjda bi te ljudi od tamo kontaktirali. na paketima lijepo pise ime/prezime/adresa.
ili su otvorili paket, vidjeli da im se svidja i nadaju se da se neces javiti
sto je po meni glupo. ako je doslo do carine il poste, valjda bi te ljudi od tamo kontaktirali. na paketima lijepo pise ime/prezime/adresa.
ili su otvorili paket, vidjeli da im se svidja i nadaju se da se neces javiti

- Igor
- Reactions:
- Kontakt:
...ili im se sviđa opcija da na svaki dan,za koji je paket na carini ide 10kn po paketu za "ležarinu"
- sadistiko
- Reactions:
- Ima zahvala: 3732 puta
- pohvaljen: 3858 puta
- Kontakt:
Jel još netko uzeo nešto od ovih ponuda?sadistiko je napisao/la:Ja bi bio zainteresiran, al bojim se da mi je to malo previše sad.mado je napisao/la:Sad sam tek išao gledati Fresco na KS koji ste prije spominjali: http://www.kickstarter.com/projects/101 ... co-big-box
Imaju dosta dobre ponude, a shipping je samo 15$ (oko 85kn, spadamo pod EU jelte).
$90.00 (~505kn) Fresco Big Box + Via Appia
$110.00 (~615kn) Fresco Big Box + Alhambra Big Box
$120.00 (~670kn) Fresco Big Box + Amerigo
Kampanja traje još 12 dana, do 29.1.
To je trebalo ići sad van ovih dana. Prije 3 tjedna sam dobio obavijest da će ići shipping za dva tjedna ali ništa više ne javljaju
- sadistiko
- Reactions:
- Ima zahvala: 3732 puta
- pohvaljen: 3858 puta
- Kontakt:
Evo danas sam dobio poruku od fedex-a da je planirana dostava 10.6. do 18 sati