U teoriji obožavam ovakve igre, no u praksi mi se igra uvijek pretvori u grozotu. Kad gledam kako drugi igraju na jutjubu uf kako bi zaigrao to, međutim svaki put doma ili je meh ili je grozota koju želim zaboraviti što prije ( npr. Folklore sam mislio da će mi biti wooohooo a pretvorio se u igru koja je najbrže izletila iz kolekcije). Jedini dungeon crawl kojeg volim je Altar Quest. Samo da nije dice chucker.smurfORnot je napisao/la: 19 kol 2021, 09:34
Shadows of Brimstone - forbidden fortress
Igramo s frendovima SoB kampanju, tematika ovaj put feudalni japan. Party nam se sastoji od nindže(adc), wandering samuraja(fighter), kitsune-a(mage/fighter) i enforcera(tank/fighter).
Meni osobno veoma zabavan game, dungeon crawler. Mislim, it's random as fuck, doslovce sve što radite u igri, počevši od micanja je baci kocku xD
Game ima jako puno contenta, i poprilično je skup taj content, tako da ako želite ajmo reci raznolikost, to će vas koštati, jako puno koštati. U biti to je game kojeg želite da vam ima frend xD. Stari modeli su im dosta loši, noviji su puno bolji u odnosu na stare, no i dalje nije to GW kvaliteta makar je hard plastic.
Kroz game istražujete neki setting(feudalni japan i divlji zapad su za sada glavni), i kako svaki put idete na misiju, može vam se tijekom misije desiti da odete u paralelnu dimenziju u neki novi svijet(npr jednom smo završili u unutrašnjosti nekog ogromnog organizma, pa prođete kraj sfinktera, pluca itd xD), sami time se borite protiv novih tipova neprijatelja, možete naici na nove artifakte iz tog svijeta i tu zna biti veoma fun predmeta koje možete naci i tako. Kako napredujete kroz game klasicno skupljate pare i xp za levelanje(dosta fiddly, svaki neprijatelj daje ovolko ili onolko xp-a). Jedan od vas nosi lanternu i na početku svake runde baca hold the darkness gdje pokušava zarolati dovoljno visoko da se token ne mice po nekom tracku, jer ako vas darkness stigne daje negativne efekte itd.
Neprijatelji su dosta raznovrsni, AI je veoma bazičan, no kako se levelate, tako i bacate random abilitije koje pojačavaju neprijatelje, sve to doduše zahtjeva i određenu dozu bookeepinga. Nakraju misije vas obično čeka boss, koji može biti veoma ubojit, do toga da stvarno nije neki problem. I onda dolazi jedna poprilično zabavna faza povratka u selo, gdje se svašta može dešavati, pa isto tako ako ste skupili darkstone kristale potencijalno možete mutirati i tako. Nakraju imate par dana da ste u selu gdje možete raditi sve i svašta, od kockanja, pljačke, liječenja, kupovanja nove opreme, oružja i 1tako...
Šta ste zadnje igrali?
- Minsc1610
- Reactions:
- Ima zahvala: 296 puta
- pohvaljen: 339 puta
- Kontakt:
Re: Šta ste zadnje igrali?
- Mago de Umago
- Reactions:
- Ima zahvala: 911 puta
- pohvaljen: 1046 puta
- Kontakt:
Ja se drzim one "ako budem htio igrati nesto nalik na DnD onda cu zaigrati DnD."
Istina, treba i DM, treba i veci broj ljudi, a i zanimljivije je ako se quest nastavlja (zadnji veliki je trajao 2 god, 60-70 sessiona nam je trebalo da sjebemo Tiamat).
I kad gledam ove neke igre super mi izgledaju, ali znam da bi rijeto vidjele svjetlo dana...
Istina, treba i DM, treba i veci broj ljudi, a i zanimljivije je ako se quest nastavlja (zadnji veliki je trajao 2 god, 60-70 sessiona nam je trebalo da sjebemo Tiamat).
I kad gledam ove neke igre super mi izgledaju, ali znam da bi rijeto vidjele svjetlo dana...
-
- Reactions:
- Ima zahvala: 437 puta
- pohvaljen: 796 puta
Igrao sam i folklore i bio mi je tako, osrednji at best(iako mi je kidna bila fora s d100 mehanikom)...znam da smo ga prestali igrati i nismo nastavili. I istina, nisam više tolki fan dungeon crawlera, nekako sam se prešaltao na euro-e, medium to heavy i uživam u njima.
Ali evo, Brimstone sam igrao u par navrata i stvarno mi je generalno bilo fun. Naravno, nije moj, da je moj, možda bi bilo nešto manje fun obzirom na količinu komponenti i bookeepinga(iako sam im backao zadnji adventures ks, pa cemo vidjeti što cu s tim...).
Uvijek je tu neko iščekivanje, uuu, searcham sobu, da li cu zarolati 6, yes! dobio šesticu, uf uf, da li cu povuci item slucajno iz search decka, pa kad izvucem item ili nedaj bože artefakt, slavlje i ono iščekivanje, uf uf uf iz ovog velikog stacka karata, što slijedi, da li je neki jebeni weapon, piece of equipment...ili ispadne nešto apsolutno bezveze ahhahah...doslovce kinder suprise
Fora mi je cijela town faza, i taj randomness u igri ima svoju čar, doslovce ako pogineš bacaš što se desilo, ako mutiraš što se desilo, kad levelaš koj benefit dobivaš itd. Možda je malo zastarjelo, ali eto, nekako je u kompletu jako fun.
S drugim frendom smo recimo probali 2x početi ovu japan kampanju i zaginuli oba puta na prvoj misiji, došao neki jak boss i posrale ga kockice i satro nas...nakon toga nismo više probavali s njim. Dok recimo sad nijednom nam se nije desilo da je baš ono, uf, e gotovi smo.
Mislim ovo je baš lifestyle igra, koju ako želiš da bude dobra, fakat moraš ulupat gro para u game. Onako starter od 100e se može dosta brzo pokazati ponavljajucim.
DnD sam igrao davno prije, i super je, ali evo, nekako nakon toga, nije više zaživio, em moraš baš imat dediciranu grupu za igranje, em je nekako DM posao sam za sebe i zahtjeva dodatni angažman, a obzirom na obaveze, sve manje ljudi ima vremena za to i tako...možda jednog dana u penziji xD
Ali evo, Brimstone sam igrao u par navrata i stvarno mi je generalno bilo fun. Naravno, nije moj, da je moj, možda bi bilo nešto manje fun obzirom na količinu komponenti i bookeepinga(iako sam im backao zadnji adventures ks, pa cemo vidjeti što cu s tim...).
Uvijek je tu neko iščekivanje, uuu, searcham sobu, da li cu zarolati 6, yes! dobio šesticu, uf uf, da li cu povuci item slucajno iz search decka, pa kad izvucem item ili nedaj bože artefakt, slavlje i ono iščekivanje, uf uf uf iz ovog velikog stacka karata, što slijedi, da li je neki jebeni weapon, piece of equipment...ili ispadne nešto apsolutno bezveze ahhahah...doslovce kinder suprise

Fora mi je cijela town faza, i taj randomness u igri ima svoju čar, doslovce ako pogineš bacaš što se desilo, ako mutiraš što se desilo, kad levelaš koj benefit dobivaš itd. Možda je malo zastarjelo, ali eto, nekako je u kompletu jako fun.
S drugim frendom smo recimo probali 2x početi ovu japan kampanju i zaginuli oba puta na prvoj misiji, došao neki jak boss i posrale ga kockice i satro nas...nakon toga nismo više probavali s njim. Dok recimo sad nijednom nam se nije desilo da je baš ono, uf, e gotovi smo.
Mislim ovo je baš lifestyle igra, koju ako želiš da bude dobra, fakat moraš ulupat gro para u game. Onako starter od 100e se može dosta brzo pokazati ponavljajucim.
DnD sam igrao davno prije, i super je, ali evo, nekako nakon toga, nije više zaživio, em moraš baš imat dediciranu grupu za igranje, em je nekako DM posao sam za sebe i zahtjeva dodatni angažman, a obzirom na obaveze, sve manje ljudi ima vremena za to i tako...možda jednog dana u penziji xD
- Ovi su korisnici zahvalili autoru smurfORnot za post (ukupno 2):
- Mago de Umago • Minsc1610
- Minsc1610
- Reactions:
- Ima zahvala: 296 puta
- pohvaljen: 339 puta
- Kontakt:
Nemoj me krivo shvatiti - isto tako volim randomness i dungeon crawl al sam skužio da volim samo u teoriji. Gledati kako igraju te igre mi je mrak. Uvijek zabavno. Al svaki put kad ja krenem igrat skužio sam da me samo veseli suvi euro u kojem nešto dumam i kalkuliram (naravno uvijek loš u tome al opet sam sretan 

). A ušao sam u boardgaming zbog dungeon crawl igara. Zbog roll d#. Zbog chestova i loota. Zbog elfova i dwarfova. Zbog magije i demona. Al jebate, ne vesele me. Samo suvi evro! 

- Ovi su korisnici zahvalili autoru Minsc1610 za post (ukupno 6):
- dado • CrazyBunnyGuy • juri006 • DarkDefender • priroda15 • Deni
-
- Reactions:
- Ima zahvala: 437 puta
- pohvaljen: 796 puta
Nisi jediniMinsc1610 je napisao/la: 19 kol 2021, 13:08 Nemoj me krivo shvatiti - isto tako volim randomness i dungeon crawl al sam skužio da volim samo u teoriji. Gledati kako igraju te igre mi je mrak. Uvijek zabavno. Al svaki put kad ja krenem igrat skužio sam da me samo veseli suvi euro u kojem nešto dumam i kalkuliram (naravno uvijek loš u tome al opet sam sretan). A ušao sam u boardgaming zbog dungeon crawl igara. Zbog roll d#. Zbog chestova i loota. Zbog elfova i dwarfova. Zbog magije i demona. Al jebate, ne vesele me. Samo suvi evro!
![]()

Kada sam ušao, nekako su mi ameritrash gejmovi bili bolji...a nešto tipa Agricola, ugh, vidi samo art kako je meh, a ono tema, neš ti uzbudljivosti gradi farmicu

- Ovi su korisnici zahvalili autoru smurfORnot za post (ukupno 4):
- Minsc1610 • juri006 • tanelorn • priroda15
- retko63
- Reactions:
- Ima zahvala: 84 puta
- pohvaljen: 51 put
- Kontakt:

Evo baš igram cijeli ovaj tjedan IMHOTEP THE DUEL.Igra se vrlo brzo postavlja,jednostavna je za naučiti,nema teksta,otprilike srednja kvaliteta komponenti.Kad odigrate nekoliko partija,možete okrenuti kartone za bodovanje na drugu stranu i početi igrati malo težu bodovnu soluciju.Ako volite taktičko postavljanje figurica i skupljanje resursa,toplo preporučujem !
- dlakar
- Reactions:
- Ima zahvala: 677 puta
- pohvaljen: 664 puta
- Kontakt:
Ja sa oduševljenjem prihvaćam euro igre.... Ali nažalost, mozak ne radi. Nikad ne zelim uzimat tuđe vrijeme kako bih izveo najbolji mogući potez. Rađe probam nešto što sam si zacrto, pa vidim ne valja... Drugi put idem probat nešto drugo. Treći put....rijetko kad se dogodi da igramo treći put.smurfORnot je napisao/la: 19 kol 2021, 15:17Nisi jediniMinsc1610 je napisao/la: 19 kol 2021, 13:08 Nemoj me krivo shvatiti - isto tako volim randomness i dungeon crawl al sam skužio da volim samo u teoriji. Gledati kako igraju te igre mi je mrak. Uvijek zabavno. Al svaki put kad ja krenem igrat skužio sam da me samo veseli suvi euro u kojem nešto dumam i kalkuliram (naravno uvijek loš u tome al opet sam sretan). A ušao sam u boardgaming zbog dungeon crawl igara. Zbog roll d#. Zbog chestova i loota. Zbog elfova i dwarfova. Zbog magije i demona. Al jebate, ne vesele me. Samo suvi evro!
![]()
Kada sam ušao, nekako su mi ameritrash gejmovi bili bolji...a nešto tipa Agricola, ugh, vidi samo art kako je meh, a ono tema, neš ti uzbudljivosti gradi farmicu...kroz godine, odjendom, uf, što je ta Agricola dobra, kada se znojiš po pitanju odluka i kada mozak radi
![]()
For a while, I thought of myself as an atheist until I realized it was a belief, too.
- frastarc
- Reactions:
- Ima zahvala: 475 puta
- pohvaljen: 586 puta
- Kontakt:
Šta ste zadnje igrali?
Ovaj vikend po prvi put igrali https://boardgamegeek.com/boardgame/237182/root (čak se i rimuje
) igrali smo 2 i pol puta (ovih pol' puta je bilo prvi put dok smo igrali probni krug i ništa nam nije bilo jasno)

U najmanju ruku čudna igra i vjerojatno jedna od najkompliciranijih koje sam igrao (osobno bi je stavio ispred Spirit Islanda i npr Brass-a, jer da bi igrao normalno moraš znati kako se sve frakcije igraju). Pravila su u suštini jednostavna. Ako vladaš određenom čistinom (clearing) tamo možeš graditi, bacaš kockice za napad, imaš standardne poteze: move, build i slično. Ali poprilično se zakomplicira kad se uključe asimetričnosti likova koje po meni (nama) nisu dovoljno dobro objašnjena u nijednom od pravila (2 su rulebooka) niti u primjernom gameplayu.
Nakon prvog (pola) igranja smo "ugasili" igru i svak pogledao video tutorial i ja sam još jednom pročitao kompletan rulebook. Krenuli puni samopouzdanja kako sad znamo igrati, kad ono opet banana, svaki krug po 2-3 pitanja može li se ovo ako ovo na koja nismo imali odgovore. Ok nekako smo završili i skužili pred kraj da Ptice ne mogu imati 2 roost-a na jednoj čistini.
Danas smo odigrali treće (ili drugo, ako ne računamo ono prvo do pola) igranje i bile su nam neke stvari dosta jasnije, ali opet smo imali hrpu nedoumica. Mačke su bile OP cijelu igru i nismo kužili zašto, googlali smo u pola igre i našli na hrpu postova gdje ljudi pišu da su mačke najslabije. Mozgali smo što radimo krivo i imali smo nekih ideja ali nismo nigdje uspjeli pronaći pojašnjenje.
Nakon završetka partije upalili smo igru na mobu i išli testirati da bi u konačnici skužili da mačke imaju 3 poteza, ali da se sve broji kao potez. Npr: Pomicanje figura + izgradnja jedne konstrukcije + izgradnja druge konstrukcije = 3 poteza. To nigdje u pravilima nije definirano ili mi barem nismo to shvatili tako, igrali smo da je građenje konsturkcija jedan potez, borba drugi itd, zato su nam Mačke bile OP.
Mislim da jednostavno uz pravila treba biti još jedan detaljniji suplement koji ima primjere gameplaya (znam da ima jedan, to je tih pol kruga, ali opet te neke stvari nismo naišli).
Mišljenja su nam podjeljena oko igre, jednom bratu je katastrofa i prekomplicirana, a drugi dijeli moje mišljenje da je poprilično komplicirana igra koja je vrijedna pažnje i treba(mo) joj dati nekoliko igranja da sjedne. Mislim da može biti fantastična igra kad se nauči igrati.

U najmanju ruku čudna igra i vjerojatno jedna od najkompliciranijih koje sam igrao (osobno bi je stavio ispred Spirit Islanda i npr Brass-a, jer da bi igrao normalno moraš znati kako se sve frakcije igraju). Pravila su u suštini jednostavna. Ako vladaš određenom čistinom (clearing) tamo možeš graditi, bacaš kockice za napad, imaš standardne poteze: move, build i slično. Ali poprilično se zakomplicira kad se uključe asimetričnosti likova koje po meni (nama) nisu dovoljno dobro objašnjena u nijednom od pravila (2 su rulebooka) niti u primjernom gameplayu.
Nakon prvog (pola) igranja smo "ugasili" igru i svak pogledao video tutorial i ja sam još jednom pročitao kompletan rulebook. Krenuli puni samopouzdanja kako sad znamo igrati, kad ono opet banana, svaki krug po 2-3 pitanja može li se ovo ako ovo na koja nismo imali odgovore. Ok nekako smo završili i skužili pred kraj da Ptice ne mogu imati 2 roost-a na jednoj čistini.
Danas smo odigrali treće (ili drugo, ako ne računamo ono prvo do pola) igranje i bile su nam neke stvari dosta jasnije, ali opet smo imali hrpu nedoumica. Mačke su bile OP cijelu igru i nismo kužili zašto, googlali smo u pola igre i našli na hrpu postova gdje ljudi pišu da su mačke najslabije. Mozgali smo što radimo krivo i imali smo nekih ideja ali nismo nigdje uspjeli pronaći pojašnjenje.
Nakon završetka partije upalili smo igru na mobu i išli testirati da bi u konačnici skužili da mačke imaju 3 poteza, ali da se sve broji kao potez. Npr: Pomicanje figura + izgradnja jedne konstrukcije + izgradnja druge konstrukcije = 3 poteza. To nigdje u pravilima nije definirano ili mi barem nismo to shvatili tako, igrali smo da je građenje konsturkcija jedan potez, borba drugi itd, zato su nam Mačke bile OP.
Mislim da jednostavno uz pravila treba biti još jedan detaljniji suplement koji ima primjere gameplaya (znam da ima jedan, to je tih pol kruga, ali opet te neke stvari nismo naišli).
Mišljenja su nam podjeljena oko igre, jednom bratu je katastrofa i prekomplicirana, a drugi dijeli moje mišljenje da je poprilično komplicirana igra koja je vrijedna pažnje i treba(mo) joj dati nekoliko igranja da sjedne. Mislim da može biti fantastična igra kad se nauči igrati.
- ray
- Reactions:
- Ima zahvala: 52 puta
- pohvaljen: 312 puta
Svojevremeno dok sam proučavao pravila za Root i dok sam mislio da ću imati ekipu za igranje (na kraju nisam ni igrao), sam napisao "helper" koji bi stao na jedan A4 papir gdje su u suština sva osnovna pravila i pravila za nekoliko frakcija ( cats, woodland, eyrie, duchy i corvid) i interakcija između njih, tj. ovo je bilo kao "podsjetnik" na stvari koje bi trebalo paziti kad se određena akcija izvršava. Trebalo bi možda još dodatno provjeriti i ispolirati, ali može svakako poslužiti kao templete - pa svi svatko može obrisati ili dodati što hoće po svojim potrebama.
https://www.dropbox.com/sh/vitte7emd6gt ... xEK3a?dl=0
- Ovi su korisnici zahvalili autoru ray za post (ukupno 3):
- frastarc • dendarii42 • kockica
- frastarc
- Reactions:
- Ima zahvala: 475 puta
- pohvaljen: 586 puta
- Kontakt:
Thx! Ovo bi stvarno moglo biti korisno!ray je napisao/la:Svojevremeno dok sam proučavao pravila za Root i dok sam mislio da ću imati ekipu za igranje (na kraju nisam ni igrao), sam napisao "helper" koji bi stao na jedan A4 papir gdje su u suština sva osnovna pravila i pravila za nekoliko frakcija ( cats, woodland, eyrie, duchy i corvid) i interakcija između njih, tj. ovo je bilo kao "podsjetnik" na stvari koje bi trebalo paziti kad se određena akcija izvršava. Trebalo bi možda još dodatno provjeriti i ispolirati, ali može svakako poslužiti kao templete - pa svi svatko može obrisati ili dodati što hoće po svojim potrebama.
Sent from my iPhone using Tapatalk