Šta ste zadnje igrali?

Teme vezane uz igre, igranje, druženje, obitelj i psihologiju igranja
mado
Reactions:
Ima zahvala: 1191 put
 pohvaljen: 1200 puta
Kontakt:

Re: Šta ste zadnje igrali?

Post Postao/la mado »

slika

https://boardgamegeek.com/boardgame/63888/innovation

Jučer na Ivanščici, na oko 1060m visine, na svježih 22°C, na stolu veličine valjda i za Twilight Imperium smo odigrali 3x genijalnu kartašku igru Innovation. Definitivno preporučam probati ovu igru makar nije za svakoga zbog randomness i mnogi ju opisuju kao pokušaj kontroliranja kaosa. :mrgreen: Igrali smo samo baznu igru unatoč posjedovanju sva 4 proširenja. Slično kao i Race for the Galaxy i ova osnovna igra nudi tonu reigrivosti, pa ne očekujem želju za proširenjem prije stotog igranja.
Posebno svima preporučam igranje ovih dana u prirodi, na što većoj nadmorskoj visini :thumbs odlično iskustvo.
Imali smo puno znatiželjnih pogleda planinara prolaznika, pa čak i jedan upit jel to tarot rofl istina, izgledalo je kao da nam vještica gata budućnost rofl
Ovi su korisnici zahvalili autoru mado za post (ukupno 5):
sadistikodadokockicaValsimmarge
Antomon
Reactions:
Ima zahvala: 1240 puta
 pohvaljen: 933 puta
Kontakt:

Post Postao/la Antomon »

Došao Cloudspire sa BGG natječaja, odigrali smo ga u 2 i 3 igrača, competitive mode.

https://boardgamegeek.com/boardgame/262211/cloudspire

Igra je ogledni primjerak pretjerivanja u kvaliteti komponenti, koliko god to paradoksalno zvučalo. Volim deluxe verzije igri, kada izdavači ulože truda pa ubace linen finish, silk screen printing, custom meepleove i sl. stvari, ali Cloudspire je igra koju možete ubaciti u kadu pune vode i igri neće biti ništa. Ploče mape i baza vojska su na neoprenu umjesto običnom kartonu, sve jedinice su solidno kvalitetni poker čipovi, player aidovi i karte su kompletno plastični, sličan materijal kao tanke podloge za kompjuterske miševe. Čak sam bio u napasti sleevati karte, ne da ih zaštitim, nego kako bi se manje sklizale! Kada smo prva 2 puta vadili karte iz kutije, razletile su nam se po cijeloj prostoriji :facepalm :lol: :lol: Kužim da je ovakva produkcija igre ono po čemu je poznati Chip Theory Games, ali nažalost to sve pada u vodu ako gameplay nije jednako kvalitetan.

Gameplay je ok, niš posebno. Treba dosta vremena dok se objasne osnova pravila, a osnovna pravila su svega 33% igre, poanta igre leži u svakoj vojsci, koje su prednosti i mane te vojske, a to je ogromna količina informacija. Prvo dok se skuži kako funkcionira vojska, a onda kako planirati poteze s obzirom na protivničke jedinice. Čak to ne bi bio problem da možete upravljati svojim jedinicima kako želite, ali se one ponašaju po principu tupog-glupog AI koji samoubilački juri prema protivničkoj bazi i kolje sve što mu se nađe na putu (slično kao NPC-evi u Gloomhavenu). Tako da većinu igre provedete u resolvanju onog što se događa. Možete slobodno upravljati svojim heroj jedinicima, ali je to maleni udio u ukupnom gameplayu.

Dužina partije je i isto problem, nama je u 3 igrača trebalo malo manje ispod 4 sata (5 sa učenjem), ono prva igra i sve to, ali sumnjam da igra može trajati ispod 2 - 2 i pol sata, što mi je previše za igru kamo većinu vremena provedem resolvajući stvari koje se dešavaju a ne planirajući poteze.

Probali smo samo kompetitivni način igranja, koji je navodno najlošiji, postoje još kooperativni i solo, ali nemamo želje probati. Isto tako nemojte da vas prestraši ocjena težine igre od 4.2 na BGG-u, realno je težine igre dosta niža, oko ocjene 3. Igri bi defitnivno dobrodošao jedan streamline, postoji nepotrebno velika količina keyworda na unitima, sigurno preko 50 keyworda koji se stalno moraju provjeravati u referencama. Cijena igre bi mogla biti niža da se izbace nepotrebno kvalitetne stvari, poker čipovi su ok, ali neopren map tileovi i plastične karte stvarno ne trebaju.

Igru mogu preporučiti za probati, dobar pokušaj implementacije MOBA igre u društvenu igru.
Ovi su korisnici zahvalili autoru Antomon za post (ukupno 3):
smurfORnotdadomado
smurfORnot
Reactions:
Ima zahvala: 437 puta
 pohvaljen: 796 puta

Post Postao/la smurfORnot »

Skoro backao zajedno s tvojim frendom, nakraju mi je drago da nismo, odustali tijekom prve kampanje, a i znali smo da ce biti ne tako dugo nakon prve nova s ''updejtima'' a i kada ce se vec znati kakav je game. Opcenito komentari i recenzije koje smo citali nam nisu baš toliko sjeli, predug nam se cinio game za što je. TMB mi je dovoljan što imam od njih, ovo drugo me nije toliko privuklo, iako tko zna, vidjet cemo cemu ce skyrim liciti. Ali uz nova VAT pravila, nekako mi se cini da ce to biti pass,
Ovi su korisnici zahvalili autoru smurfORnot za post:
Antomon
Antomon
Reactions:
Ima zahvala: 1240 puta
 pohvaljen: 933 puta
Kontakt:

Post Postao/la Antomon »

smurfORnot je napisao/la: 28 lip 2021, 08:50 Skoro backao zajedno s tvojim frendom, nakraju mi je drago da nismo, odustali tijekom prve kampanje, a i znali smo da ce biti ne tako dugo nakon prve nova s ''updejtima'' a i kada ce se vec znati kakav je game. Opcenito komentari i recenzije koje smo citali nam nisu baš toliko sjeli, predug nam se cinio game za što je. TMB mi je dovoljan što imam od njih, ovo drugo me nije toliko privuklo, iako tko zna, vidjet cemo cemu ce skyrim liciti. Ali uz nova VAT pravila, nekako mi se cini da ce to biti pass,
Meni je Too Many Bones bio dugo na radaru, ali sam sada nekako skeptičan nakon Cloudspirea. Kakav je tebi Too Many Bones i da li se mogu povući kakve paralele sa Cloudspire ?
smurfORnot
Reactions:
Ima zahvala: 437 puta
 pohvaljen: 796 puta

Post Postao/la smurfORnot »

Pa zadovoljan sam s njim, mislim kao minus bi mogao tu biti malo long gameplay time, al ovisi kojeg bossa igrate, neki su duzi neki kraci. Malo zna biti taj boss fight antiklimaktican, jer doalovce se znalo desiti, dodemo do boss fajta i netko one shoota bossa, pa ono. Ovisi o bosu malo, sto zarola itd. Trzina isto nije bas balansirana o broju playera, ugl vise playera - laksi game.
I kao, htio bi si levelat sve kul abilitije, ali ispada da veona cesto zelis i moras buffat statse a ne abilitije. Fajtovi su poprilično zanimljivi i treba se taktizirati bez obzira na malu mapu i jednostavan ai.
Ovi su korisnici zahvalili autoru smurfORnot za post:
Antomon
Papaver
Reactions:
Ima zahvala: 948 puta
 pohvaljen: 665 puta
Kontakt:

Post Postao/la Papaver »

Jučer sam 22. put igrao jednu od omiljenih mi igara, The Voyages of Marco Polo, u četiri igrača, prvi put s novokupljenom Agents of Venice ekspanzijom.

Još uvijek jako tight igra, gdje dobar rezultat imaš samo ako precizno barataš resursima, radiš kombo poteze i što bolje koristiš svog lika s OP efektom. :D

Dojam je ekspanzije (oba modula) da ne komplicira previše igru, osim što ju mrvicu odužuje zbog povećanog broja kombinacija, ali svidjela nam se, pogotovo zbog novih likova i kartica.

slika
Ovi su korisnici zahvalili autoru Papaver za post (ukupno 13):
dadoAntomonkockicaCrazyBunnyGuymargerealukasmurfORnotsadistikoroverandomMago de Umago i još 3 korisnika
slika
CrazyBunnyGuy
Reactions:
Ima zahvala: 283 puta
 pohvaljen: 608 puta
Kontakt:

Post Postao/la CrazyBunnyGuy »

frastarc je napisao/la: 27 lip 2021, 20:36
Yes, meni (nama) isto priča nije imala bas nekog utjecaja. Pokušali smo je pratiti ali smo odustali. Nije bas nešto epski napisana (pričam o jotl). Kod gloomhavena također, njega igram solo. Odigrao sam oko 25 kampanja i skroz sam se pogubio u priči. Uopće ne znam sto vise radim. slika
Znam samo da sam umirovio 2 lika. Jedan je otišao na lvl 5, jedan na lvl 9. Ali sam otvorio i ostale jer sam ih išao bojati slika
Gameplay mi je generalno super. Samo sada spletom okolnosti nije bio na stolu skoro 2 mj pa sam i zaboravio gdje sam stao slikaslika

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ja sam poslao u penziju svog Brutea baš sinoć i sad sam otvorio Sun lika i jedva čekam da isprobam sve što može :) Stvarno ne mogu vjerovati da sam se toliko dugo odupirao ovoj pošasti, ali drago mi je da sam konačno popustio i nabavio sve to. Evo baš sad pokušavam osigurati i da imam Forgotten Circles (nije da mi još treba, ali tko zna kad će biti dostupno i hoće li biti kakvih problema kasnije kad mi zatreba...), a Frosthaven nabavljam svakako, ali to može pričekati.

Volio bih probati u troje igrača barem, da osjetim malo tu drugačiju dinamiku. Cragheart će isto uskoro u penziju, otvaramo Munju kad on ode, bit će veoma zabavno prilagoditi se novim mogućnostima, obojica smo se naučili na playstyle svojih likova... Vjerojatno ćemo uginuti koji put dok ih ne svladamo.
Ovi su korisnici zahvalili autoru CrazyBunnyGuy za post:
frastarc
marge
Reactions:
Ima zahvala: 285 puta
 pohvaljen: 775 puta
Kontakt:

Post Postao/la marge »

jučer odigrao:
Santorini 2p - zgodna mozgalica za dva igrača nabrzaka
On Mars 4p - teški lacerdin interaktivni brain burner
The Red Cathedral 4p - zanimljiv laganiji euro naslov brzih poteza i fora mehanika
Innovation 3p - manipulacija znakovima na kartama
realuka
Reactions:
Ima zahvala: 993 puta
 pohvaljen: 1011 puta
Kontakt:

Post Postao/la realuka »

https://boardgamegeek.com/boardgame/184 ... ny-kingdom

Najbolji drafting game koji sam probao, pogotovo u 3 igrača s ekspanzijom gdje se draftaju 3 kartice po rundi.

slika

https://boardgamegeek.com/boardgame/127060/bora-bora

Feldov klasik, jako napeto tokom svakog poteza, hrpa strategija i putanja kojima možeš ići a na kraju svi tu negdje s bodovima završe. Velika šteta što je ovo out-of-print.

slika
Ovi su korisnici zahvalili autoru realuka za post (ukupno 5):
CrazyBunnyGuymargeTeehee(R)sadistikokockica
CrazyBunnyGuy
Reactions:
Ima zahvala: 283 puta
 pohvaljen: 608 puta
Kontakt:

Post Postao/la CrazyBunnyGuy »

Bunny Kingdom je stvarno zabavna igra! :D Ja sam je uzeo jer, mislim, kvragu, kakav bi ja to Crazy Bunny Guy bio, a da nemam tu igru na polici?! Ekspanziju ću sigurno uzeti kompletiranja igre radi, ali nekako je ne igramo često. Oke, sad nam je Gloomhaven jedina ljubav, a i dvojica smo, nije baš toliko sexy Bunny Kingdom udvoje koliko je dobar u tri igrača...
Ovi su korisnici zahvalili autoru CrazyBunnyGuy za post:
realuka
Odgovori

Natrag na “Općenito o igrama i igranju”