Ovaj vikend igrali 2 puta blood rage (2 i 3 igrača) i 2 puta Rising sun (3 igrača)
Obje igre su od istog dizajnera, imaju sličnu mehaniku ali toliko su drugačije da bi rekao tko voli area control da nije na odmet imati obje
Generalno mi je Rising sun bolja i kompletnija igra, ali ujedno i puno teza za objasniti. Dok je blood rage poprilično straight forward i može se obajsniti za OT minuta i novi igrač već nakon 1. kruga kuži kako stvari funkcioniraju.
[Blood rage]
Ali to mi je možda jedina pozitivna stvar za blood rage. Osobno nemam problem sto su svi klanovi u startu istu, nadogradnjama se to riješi. Ali zna se dogoditi da s nekim nadogradnjama imas dojam da je protivnik toliko nadmoćan da mu ne mozes ništa.
Primjer: crveni igrač je kupio nadogradnje:
- kad god stavi figuru na mapu drugu može staviti besplatno
- kao potez može poslati u Valhalu dvije figurice i dobiti 2 boda po figuri za to
- Na kraju kruga dobije 2 boda za svaku figuru koja se vrati iz vallhale (na kraju svake runde figure se vraćaju iz vallhale)
Tu nas je toliko prešišao s bodovima da nismo ništa mogli.
[Rising sun]
Već sam ga spomenuo i meni je igra i nakon 4 ili 5 igranja fantastična. Super osmišljen način vođenja rata s klađenjem na određene akcije. Tako da i kad izgubiš bitku, uvijek mozes izvuci neke bodove tako da se ne osjećaš loše

Hrpa načina da se score-aju bodovi i do sada onaj koji je pobijedio je uvijek pobijedio nekim drugačijim putem. Klanovi su asimetrični pa treba malo uhvatiti feel svakog klana da mozes najbolje iskoristiti njegove special abilities.
Kad bi morao birati, izabrao bi Rising Sun makar je (po meni) duplo kompliciranija igra od Blood Rage.
Ali ne moram jer imam obje
Sent from my iPhone using Tapatalk