Preporuka ratne igre za pocetnika

Teme vezane uz igre, igranje, druženje, obitelj i psihologiju igranja
stoka
Ima zahvala: 731 put
 pohvaljen: 546 puta
Kontakt:

Re: Preporuka ratne igre za pocetnika

Post Postao/la stoka »

podsjeća me nekako na strike of the eagle, kojeg si igrao, ako se ne varam...nažalost, već mjesecima je out of stock, bar u philiberta, ima west front istog autora za tričavih 90-ak eura, ali mislim da je istočni nekako bolji...
Stips
Ima zahvala: 620 puta
 pohvaljen: 582 puta

Post Postao/la Stips »

West ima dodatnih pravila za amfibijska iskrcavanja i prebacivanje među teatrima, jer kako ima manje vojske i teatri su manji.

East je kontinentalnog lanca probijanca. Dok i dalje postoji neka podjela na sjever-centar-jug teško da bi se to moglo nazvati teatrima jer je to jedan gigantski front.
Igor
Ima zahvala: 196 puta
 pohvaljen: 402 puta
Kontakt:

Post Postao/la Igor »

Filly je preskupi :D

East front-ovi:
Hexasim Zwei stuck
Agorajeux Ein Stuck
17.47 C. KAMIKAZES ATTACK ALONE....
Stips

Post Postao/la Stips »

Probaj prvo moju.
Fali mi igrač odavno, odmah čujem ptičice kak cvrkuću kad čitam da bi _netko_ htio igrati tako nešto.

Hmm, ak ti se nije svidio Cezar, duplo vrijedi: 'probaj prvo moju'
stoka
Kontakt:

Post Postao/la stoka »

kako misliš probaj?
Stips

Post Postao/la Stips »

Dođi do Zagreba i probaj, eto... :)

Ha ili nemoj, ali po postovima u ovoj i drugim temama nisam siguran koliko ti je sigurna kupovina, a pogotovo kad se uzme da za tu lovu možeš kupiti nekaj drugo, ili dvije jeftinije. Jer Eastfront ne da nije CDG, nego nema uopće kartice. Uopće. Dakle to ti je čisto logistika (tko je u supplyju) i blefiranje (~blokovi). Jedini deus ex machina ti je vrijeme, a i ono je donekle predvidljivo. Dakle Rus želi snijeg, Nemac želi suho, nijedan općenito ne želi blatno. No to je otprilike to - imaš svoje postrojbe, imaš neki broj airstrikeova, protivnik ima to isto, i to je sve.

Što opet otvara temu - neki mini wg con?
stoka
Kontakt:

Post Postao/la stoka »

i ja isto dikod pitan gluposti...ma zbunio si me sa cvrkutanjem ptica, nisam bio siguran misliš li na prodaju pošto nemaš s kim igrati, na on line igranje il nešto treće...nema veze.
da, izgleda da me nekako CDG najviše privalači, i sam sam razmišlja o tome, iako je uzorak igara možda premalen za prosudbu.

inače, jučer sam se dosta rano našao na kavi s prijateljem i odigrali smo jutarnji TS, nakon čega me počeo nagovarati da se ponovno nađemo i odigramo T&T...nisam čak ni imao volje za novu partiju, ali kako je igra dva mjeseca čamila na polici, bilo bi ludo odbijati sad igre, pogotovo kad me neko nagovara...tako smo doveli trećeg (zamijenili smo igrača nakon prošlotjednog fijaska sa momkom koji je igrao kapitalista), koji se odmah pokazao kao puni pogodak, te ga već oko 1940 nisam trebao kontrolirati vezano za produkciju i pomicanje trupa...općenito su dečki dosta dobro primili igru i kažu da ne smatraju pravila prekompliciranima, što mi je pobudilo nadu da ćemo se možda nalaziti na tjednoj bazi, pa možda s vremenom pokušati i ponešto teže naslove...

sve u svemu, igra je bila odlična, pa da napišem par razmišljanja čisto sa taktičke strane...ovaj put sam ja preuzeo kapitaliste, i mislim da sam dosta dobro odradio tu ulogu...dosta nezavidna je pozicija na početku, proizvodnja je tek na 7 na početku, a vojska dosta raspršena i slaba u odnosu na naciste...imao sam sreće što nacist nije uspio diplomatski pridobiti zemlje beneluksa, s čije strane se dosta lakše upada u francusku (istočno, kod lorraine su planine, što ograničava prohod vojske)...teško je prvi krug odabrati što proizvesti (možeš pojačati jedinice ili kupiti nove, ili uzeti karte sa jednog od dva špila, u jednom su tehnologije i tvornice, u drugom diplomatske akcije i potezi vojske)...i tako računam, za prvi potez, uzmem li 4 jedinice, što izgleda apsolutno nužno (nacist je prvi krug na proizvodnju 12 dao barem 2/3 za jedinice), ostaju mi samo 3 karte za uzeti, a želim li sagraditi neku tvornicu i tako povečati proizvodnju trebaju mi najmanje 3 karte tvornica, čime zanemarujem diplomatske akcije...s tim da ni s 3 nisi potpuno siguran da ćeš sakupit dovoljno za napravit tvornicu, pa se može desiti kontraefekt, pošto postoji hand size limit (6-8, kako za koga), odnosno broj karata koje možeš zadržati u ruci nakon završenja goverment faze...

diplomatska faza je stvarno zanimljiva, igra se dok sva tri igrača zaredom ne kažu pass (kao u pokeru), tako da sam obično tepio vidjeti prvo njihove poteze, igrajući pass do iznemoglosti, jer sa inferiornijim diplomatskim položajem u odnosu na nacista nisam drukčije ni mogao, te bi na kraju kad vidim da su se istrošili njih dvojica izbacivao svoje adute...iako, jedne godine sam zeznuo i svi su ostali također rekli pass, tako da nisam uopće iskoristio karte koje sam mislio...

vrlo bitna strana igranja kapitalističke strane je pridobivanje SAD na svoju stranu...naravno, protivnička strana se može mrziti iz dna duše, ali uvijek će se nekako dogovoriti kada je riječ o tome da se vas blokira prilikom sklapanja savezništva sa SADom...nekako sam ipak uspio skupiti tri diplomatske karte koje nitko nije osporio, a koliko je sve drugo patilo svjedoči činjenica da je jedina druga zemlja koju sam privukao diplomatskim putem jugoslavija...naime, SAD (u slučaju rata) šalje trupe u europu, te tako 4 bloka dolaze 1942. na stepu 1, iduće godine 4 bloka na stepu 2, i 44. 4 bloka na stepu 3, što uvelike pridonosi borbenim sposobnostima zapada...sve u svemu, 24 CV poklonjena praktički besplatno, samo moraš davati akcijske karte s kojima ih prebacuješ u europu, što je opet problem, no to su već nešto slađe brige...

dosta veliki problem westa je razdvojenost, te nemogućnost gradenja jedinica u kolonijama, prije svega indiji (gdje se nalazi capital city), tj mogu se samo utvrde graditi, što indiju pretvara u lak plijen rusa, pogotovo ukoliko je u miru sa njemačkom...

igrao sam dosta agresivno, osvojio rim, i držao inicijativu u napadima na njemačku, napadajući glavne gradove i pokušavajući kratiti resurse (pošto sam vidio da i nacist i komunist ciljaju na ekonomsku pobjedu)...
sve u svemu, dosta bolja partija, dečki su stvarno zainteresirani za igru, i ovaj put su bile tri stvarno izjednačene strane, te se do zadnjeg nije znalo ko će pobijediti, i svak je svakog gledao poprijeko...tehnologije nažalost još nismo dobro iskorištavali (samo je jedan otkrio sonar s kojim lakše gađa podmornice, ali to se barem zasad pokazalo besmisleno, hehe), ali probat ću iduču pokušati barem raketnu artiljeriju napraviti, što daje prednost prvog hica pješadiji, pa da vidim kako to u praksi izgleda...inače, moji suigrači izgleda da nisu još uvijek shvatili prednosti jake mornarice, ali čini mi se da u ovoj igri ona ima dosta prednosti, vladanje morem može blokirati resurse, a pogotovo je dobra u amfibijskim napadima koji su bez nje praktički nemogući...

i da, razmišljam o nekoj taktici gradnje atomske bombe sa rusima uz minimalna ulaganja u diplomaciju i samo prividno bildanje obrane (dosta jedinica, al sa malo stepova, da ih zastrašim, jedino bi utvrde nabildao šta više), ali o tom potom...
Ovi su korisnici zahvalili autoru stoka za post:
Igor
stoka
Kontakt:

Post Postao/la stoka »

Igor je napisao/la:Filly je preskupi :D

East front-ovi:
Hexasim Zwei stuck
Agorajeux Ein Stuck
kakvo je stanje sa shipingom i xexasimom?naručuje li ko od njih?
ciljam ovo već duže, pa bi se možda priključio ako bude ko naručivao šta od njih....
http://www.hexasim.com/fr/346-World-at- ... tizan.html
Igor
Ima zahvala: 196 puta
 pohvaljen: 402 puta
Kontakt:

Post Postao/la Igor »

Hexasim u prosjeku jeftiniji je 5€ od Agorajeux-a ali koliko god da trpaš u košaricu kod Hexasima nema free shippinga.
Kod Agorajeux shipping je oko 15€ ali nakon 200€ je free.
Ja čekam jedan naslov da stigne ovaj tjedan pa možemo pokušati organizirati zajedničku narudžbu,možda nam se još netko slobodno priključi?
17.47 C. KAMIKAZES ATTACK ALONE....
stoka
Kontakt:

Post Postao/la stoka »

a kod hexasima, isto oko 15 eura?ovaj naslov mi je kod agorajeux skoro kao šta si rekao, 6 eura skuplji, s tim da je out trenutno. ako budeš naručivao u bliskoj budućnosti od hexasima, javi se, pa bi mogli popola shipping.
Odgovori

Natrag na “Općenito o igrama i igranju”