Worion game

Pitanja vezana uz društvene igre
Ron_Swanson
Reactions:
Ima zahvala: 80 puta
 pohvaljen: 91 put
Kontakt:

Re: Worion game

Post Postao/la Ron_Swanson »

Slavica je napisao/la:Ne da mi vrag mira, moram izračunat vjerojatnost sad da se dobije s dva rerolla ovaj "zlatni rez" :) a ove jedinice su kritične, ima zbog njih puno slučajeva :D

Po ovome kaj sam vidjela, slažem se s Markom. Jedino ako igra cilja ne-gejmersku publiku, koja ni ne želi neki veliki odmak od dobro nam znanih Čovječe-a i Rizika.
E al tu je glavni problem! Svi ozbiljni gejmeri ne vide poantu kupovanja ovakve igre, al su im ujedno i ozbiljni gejmeri jedini koji ce im mozda i platit tu njihovu kriminalno pre skupu igru. 400 minijatura, board, ogromna kutijetina(ali stvarno ogromna!), ringišpil za prvi dio igre ... ta igra nece kostat ispod 150-200 eura! koji ce im to casual ili ne-gamer kupovat?
kockica
Reactions:
Ima zahvala: 2069 puta
 pohvaljen: 1353 puta
Kontakt:

Post Postao/la kockica »

Onaj osjećaj, kada vidite da se netko sramoti ili će se osramotiti i vrlo vam je neugodno zbog toga premda ne poznajete tu osobu, kao na primjer kada netko na tv kvizu izvali tešku glupost ili se općenito glupira. Znam, nije racionalno i stvarno ne mogu objasniti zašto, ali meni se javlja takav osjećaj. Naravno ima i onih koji se umjesto toga ljute na takve osobe ili im se rugaju. I baš mi se intenzivno javlja takav osjećaj dok čitam ovu temu...
Ovi su korisnici zahvalili autoru kockica za post:
Gordan
stoka
Reactions:
Ima zahvala: 731 put
 pohvaljen: 545 puta
Kontakt:

Post Postao/la stoka »

Bas i ja o tome razmisljam. Nadam se da ne ulazu svoje novce i da nece biti puno razocarani ako bude totalni neuspjeh.
Slavica
Redovni član udruge
Reactions:
Ima zahvala: 151 put
 pohvaljen: 137 puta
Kontakt:

Post Postao/la Slavica »

Ne mislim da je Mado išao s ciljem ruganja, čak niti kritike zbog kritiziranja, već prije u nadi da se može još spasiti stvar, a tu je išao provjeriti da nije lud i kaj ostali gejmeri misle. Mislim da svi imamo "taj osjećaj kad se netko drugi sramoti" i žao nam je ekipe. Ja se smijem isključivo sebi i svojoj potrebi računanja vjerojatnosti. To mi je glavna preokupacija oko ove teme :) No nemam baš vremena, pa će potrajati... Ako Gordan ne izračuna prije mene :)
Ovi su korisnici zahvalili autoru Slavica za post:
kockica
sadistiko
Reactions:
Ima zahvala: 3732 puta
 pohvaljen: 3858 puta
Kontakt:

Post Postao/la sadistiko »

Ajd da se i ja uključim u temu. Nisam htio, jer niti sam pogledao filmove s uputama nisi sam pročitao ikakva pravila od igre, ali već naslućujem po slikama koje sam vidio na FB-u i ovdje razgovorima da igra ipak ide u malo čudnom smjeru.
Samo se sjetim sebe kad sam ja došao u igraonicu sa svojom alfa verzijom Parnjača koje još uvijek razvijam (sad već 3 i pol godine). Ekipa je bila blaga i uputila me da ipak isprobam malo modernih igara prije nego krenem u proizvodnju. Tada sam uvelike ispitivao i tržište i moguće proizvođače u Hrvatskoj. Želio sam napraviti Hrvatski proizvod. Ali nakon što vidiš što se kod nas nudi od izvedbe, nakon godinu i koliko već splasne taj entuzijazam i na kraju sam se okrenuo kinezima. Kako je nastupila kriza, a ja zapao u dosta tešku financijsku situciju, sad su otpali i kinezi, a bio bih sretan da bilo tko objavi moju igru. Od tada, se puno - puno toga promijenilo. Sada sam siguran da bi ona verzija igre bila totalni fijasko, a ni sad nisam skroz siguran je li bi ova tema uopće više bila prihvatljiva većini gamera. Kako igra ima dosta komponenti, nije kratkog trajanja (između 2-4 sata zavisno o broju igrača), nije ni jednostavna, ali mislim da smo svakim testianjem ipak bliže tom cilju da igra bude stvarno zanimljiva, ne samo mojim prijateljima koji je vole zaigrati, nego i nekom nepoznatom čovjeku.
Iz moje perspektiva, ekipi svakako preporučam da se prezbroje kao ja, ako je mehanika igre stvarno tako loša kako pričate.
slika
Gordan
Reactions:
Ima zahvala: 356 puta
 pohvaljen: 713 puta
Kontakt:

Post Postao/la Gordan »

Nisam primjetio da itko ide s ciljem ruganja. Mene je iskreno igra zainteresirala, a sve kritike koje sam im dao (ili ovde napisao) su bile stvarno u najboljoj namjeri. Bojim se da osoba s kojom sam razgovarao najviše nije uopće sposobna primit kritiku (još jedna osobina prevelikog broja Dalmatinaca). :(

Slavice, samo ti računaj, meni se ne da :)
I reče Jahve Drakuli: "Nećeš, razbojniče!" (©WinkDickerson)
slika
mado
Reactions:
Ima zahvala: 1191 put
 pohvaljen: 1200 puta
Kontakt:

Post Postao/la mado »

Započinjanje ove teme mi nije značilo ruganje i sramoćenje, nego iskren upit za mišljenja ostalih forumaša o igri o kojoj možemo suditi samo po 2 filma, web stranici i nekoliko intervjua koje su dali dizajneri.
Najviše bih volio da mogu čitati o igri hrvatskih dizajnera na brojnim raspravama i hvaljenjima na BGG-u i slušati o njoj u podcastima posvećenim igrama. Za sad smo to imali samo malo za Goblins Inc., a puno više za Tides of Time.
Dizajnerima bih naiskrenije savjetovao da dodaju igru na BGG, linkaju gore 2 youtube videa, napišu kratki opis igre, stave gore fotke i pravila, te zatraže dojmove BGG-ovaca. Tako će dobiti dojmove apsolutnih stranaca.
Ron_Swanson
Reactions:
Ima zahvala: 80 puta
 pohvaljen: 91 put
Kontakt:

Post Postao/la Ron_Swanson »

Mislim da dizajneri nemaju pojma sta je to bgg
Shich
Redovni član udruge
Reactions:
Ima zahvala: 1157 puta
 pohvaljen: 1607 puta
Kontakt:

Post Postao/la Shich »

Bas kao sto je Gordan rekao, preponosni su za primiti takvu kritiku i nesto poduzeti po tom pitanju. Ron i ja smo pricali preko pola sata s jednim od njih na Infogameru. Ali barem idu preko kickstartera, a ne da direktno izdaju igru.
Mi smo im predlozili da prvo izbace digitalnu verziju koja se moze isprobati ali i opcenito lakse prodati. Srecom taj dio nisu odbacili iako o tome razmisljaju kao jednom od visih stretch golova.
Stips
Reactions:
Ima zahvala: 615 puta
 pohvaljen: 581 put

Post Postao/la Stips »

Prije svega, respekt da nekaj uopće i rade.

No zabrijali su. Ako misle izdavati barem nek nakelje zombi-ninja-pirate-Cthulhu, možda im i prođe. To za toy faktor. A kao igra (ali tko to više gleda), teško da će postići neki uspjeh.

Izjava autora o zamiranju svijeta igara dodatno ukazuje da su totalno osdpojeni od svijeta modernih igara.

(šalim se za temu. Ok je, 'mistična' i tako to. No sama _igra_ je mehanički promašena - pa bilo tko odavde im može dati niz sugestija što i kako popraviti, ovak na prvu).
Zadnja izmjena: Stips, dana/u 08 pro 2015, 08:29, ukupno mijenjano 1 put.
Odgovori

Natrag na “Društvene igre”