E al tu je glavni problem! Svi ozbiljni gejmeri ne vide poantu kupovanja ovakve igre, al su im ujedno i ozbiljni gejmeri jedini koji ce im mozda i platit tu njihovu kriminalno pre skupu igru. 400 minijatura, board, ogromna kutijetina(ali stvarno ogromna!), ringišpil za prvi dio igre ... ta igra nece kostat ispod 150-200 eura! koji ce im to casual ili ne-gamer kupovat?Slavica je napisao/la:Ne da mi vrag mira, moram izračunat vjerojatnost sad da se dobije s dva rerolla ovaj "zlatni rez"a ove jedinice su kritične, ima zbog njih puno slučajeva
![]()
Po ovome kaj sam vidjela, slažem se s Markom. Jedino ako igra cilja ne-gejmersku publiku, koja ni ne želi neki veliki odmak od dobro nam znanih Čovječe-a i Rizika.
Worion game
- Ron_Swanson
- Reactions:
- Ima zahvala: 80 puta
- pohvaljen: 91 put
- Kontakt:
Re: Worion game
-
- Reactions:
- Ima zahvala: 2069 puta
- pohvaljen: 1353 puta
- Kontakt:
Onaj osjećaj, kada vidite da se netko sramoti ili će se osramotiti i vrlo vam je neugodno zbog toga premda ne poznajete tu osobu, kao na primjer kada netko na tv kvizu izvali tešku glupost ili se općenito glupira. Znam, nije racionalno i stvarno ne mogu objasniti zašto, ali meni se javlja takav osjećaj. Naravno ima i onih koji se umjesto toga ljute na takve osobe ili im se rugaju. I baš mi se intenzivno javlja takav osjećaj dok čitam ovu temu...
- stoka
- Reactions:
- Ima zahvala: 731 put
- pohvaljen: 545 puta
- Kontakt:
Bas i ja o tome razmisljam. Nadam se da ne ulazu svoje novce i da nece biti puno razocarani ako bude totalni neuspjeh.
-
- Redovni član udruge
- Reactions:
- Ima zahvala: 151 put
- pohvaljen: 137 puta
- Kontakt:
Ne mislim da je Mado išao s ciljem ruganja, čak niti kritike zbog kritiziranja, već prije u nadi da se može još spasiti stvar, a tu je išao provjeriti da nije lud i kaj ostali gejmeri misle. Mislim da svi imamo "taj osjećaj kad se netko drugi sramoti" i žao nam je ekipe. Ja se smijem isključivo sebi i svojoj potrebi računanja vjerojatnosti. To mi je glavna preokupacija oko ove teme
No nemam baš vremena, pa će potrajati... Ako Gordan ne izračuna prije mene 

- sadistiko
- Reactions:
- Ima zahvala: 3732 puta
- pohvaljen: 3858 puta
- Kontakt:
Ajd da se i ja uključim u temu. Nisam htio, jer niti sam pogledao filmove s uputama nisi sam pročitao ikakva pravila od igre, ali već naslućujem po slikama koje sam vidio na FB-u i ovdje razgovorima da igra ipak ide u malo čudnom smjeru.
Samo se sjetim sebe kad sam ja došao u igraonicu sa svojom alfa verzijom Parnjača koje još uvijek razvijam (sad već 3 i pol godine). Ekipa je bila blaga i uputila me da ipak isprobam malo modernih igara prije nego krenem u proizvodnju. Tada sam uvelike ispitivao i tržište i moguće proizvođače u Hrvatskoj. Želio sam napraviti Hrvatski proizvod. Ali nakon što vidiš što se kod nas nudi od izvedbe, nakon godinu i koliko već splasne taj entuzijazam i na kraju sam se okrenuo kinezima. Kako je nastupila kriza, a ja zapao u dosta tešku financijsku situciju, sad su otpali i kinezi, a bio bih sretan da bilo tko objavi moju igru. Od tada, se puno - puno toga promijenilo. Sada sam siguran da bi ona verzija igre bila totalni fijasko, a ni sad nisam skroz siguran je li bi ova tema uopće više bila prihvatljiva većini gamera. Kako igra ima dosta komponenti, nije kratkog trajanja (između 2-4 sata zavisno o broju igrača), nije ni jednostavna, ali mislim da smo svakim testianjem ipak bliže tom cilju da igra bude stvarno zanimljiva, ne samo mojim prijateljima koji je vole zaigrati, nego i nekom nepoznatom čovjeku.
Iz moje perspektiva, ekipi svakako preporučam da se prezbroje kao ja, ako je mehanika igre stvarno tako loša kako pričate.
Samo se sjetim sebe kad sam ja došao u igraonicu sa svojom alfa verzijom Parnjača koje još uvijek razvijam (sad već 3 i pol godine). Ekipa je bila blaga i uputila me da ipak isprobam malo modernih igara prije nego krenem u proizvodnju. Tada sam uvelike ispitivao i tržište i moguće proizvođače u Hrvatskoj. Želio sam napraviti Hrvatski proizvod. Ali nakon što vidiš što se kod nas nudi od izvedbe, nakon godinu i koliko već splasne taj entuzijazam i na kraju sam se okrenuo kinezima. Kako je nastupila kriza, a ja zapao u dosta tešku financijsku situciju, sad su otpali i kinezi, a bio bih sretan da bilo tko objavi moju igru. Od tada, se puno - puno toga promijenilo. Sada sam siguran da bi ona verzija igre bila totalni fijasko, a ni sad nisam skroz siguran je li bi ova tema uopće više bila prihvatljiva većini gamera. Kako igra ima dosta komponenti, nije kratkog trajanja (između 2-4 sata zavisno o broju igrača), nije ni jednostavna, ali mislim da smo svakim testianjem ipak bliže tom cilju da igra bude stvarno zanimljiva, ne samo mojim prijateljima koji je vole zaigrati, nego i nekom nepoznatom čovjeku.
Iz moje perspektiva, ekipi svakako preporučam da se prezbroje kao ja, ako je mehanika igre stvarno tako loša kako pričate.
- Gordan
- Reactions:
- Ima zahvala: 356 puta
- pohvaljen: 713 puta
- Kontakt:
Nisam primjetio da itko ide s ciljem ruganja. Mene je iskreno igra zainteresirala, a sve kritike koje sam im dao (ili ovde napisao) su bile stvarno u najboljoj namjeri. Bojim se da osoba s kojom sam razgovarao najviše nije uopće sposobna primit kritiku (još jedna osobina prevelikog broja Dalmatinaca).
Slavice, samo ti računaj, meni se ne da

Slavice, samo ti računaj, meni se ne da

- mado
- Reactions:
- Ima zahvala: 1191 put
- pohvaljen: 1200 puta
- Kontakt:
Započinjanje ove teme mi nije značilo ruganje i sramoćenje, nego iskren upit za mišljenja ostalih forumaša o igri o kojoj možemo suditi samo po 2 filma, web stranici i nekoliko intervjua koje su dali dizajneri.
Najviše bih volio da mogu čitati o igri hrvatskih dizajnera na brojnim raspravama i hvaljenjima na BGG-u i slušati o njoj u podcastima posvećenim igrama. Za sad smo to imali samo malo za Goblins Inc., a puno više za Tides of Time.
Dizajnerima bih naiskrenije savjetovao da dodaju igru na BGG, linkaju gore 2 youtube videa, napišu kratki opis igre, stave gore fotke i pravila, te zatraže dojmove BGG-ovaca. Tako će dobiti dojmove apsolutnih stranaca.
Najviše bih volio da mogu čitati o igri hrvatskih dizajnera na brojnim raspravama i hvaljenjima na BGG-u i slušati o njoj u podcastima posvećenim igrama. Za sad smo to imali samo malo za Goblins Inc., a puno više za Tides of Time.
Dizajnerima bih naiskrenije savjetovao da dodaju igru na BGG, linkaju gore 2 youtube videa, napišu kratki opis igre, stave gore fotke i pravila, te zatraže dojmove BGG-ovaca. Tako će dobiti dojmove apsolutnih stranaca.
- Ron_Swanson
- Reactions:
- Ima zahvala: 80 puta
- pohvaljen: 91 put
- Kontakt:
- Shich
- Redovni član udruge
- Reactions:
- Ima zahvala: 1157 puta
- pohvaljen: 1607 puta
- Kontakt:
Bas kao sto je Gordan rekao, preponosni su za primiti takvu kritiku i nesto poduzeti po tom pitanju. Ron i ja smo pricali preko pola sata s jednim od njih na Infogameru. Ali barem idu preko kickstartera, a ne da direktno izdaju igru.
Mi smo im predlozili da prvo izbace digitalnu verziju koja se moze isprobati ali i opcenito lakse prodati. Srecom taj dio nisu odbacili iako o tome razmisljaju kao jednom od visih stretch golova.
Mi smo im predlozili da prvo izbace digitalnu verziju koja se moze isprobati ali i opcenito lakse prodati. Srecom taj dio nisu odbacili iako o tome razmisljaju kao jednom od visih stretch golova.
- Stips
- Reactions:
- Ima zahvala: 615 puta
- pohvaljen: 581 put
Prije svega, respekt da nekaj uopće i rade.
No zabrijali su. Ako misle izdavati barem nek nakelje zombi-ninja-pirate-Cthulhu, možda im i prođe. To za toy faktor. A kao igra (ali tko to više gleda), teško da će postići neki uspjeh.
Izjava autora o zamiranju svijeta igara dodatno ukazuje da su totalno osdpojeni od svijeta modernih igara.
(šalim se za temu. Ok je, 'mistična' i tako to. No sama _igra_ je mehanički promašena - pa bilo tko odavde im može dati niz sugestija što i kako popraviti, ovak na prvu).
No zabrijali su. Ako misle izdavati barem nek nakelje zombi-ninja-pirate-Cthulhu, možda im i prođe. To za toy faktor. A kao igra (ali tko to više gleda), teško da će postići neki uspjeh.
Izjava autora o zamiranju svijeta igara dodatno ukazuje da su totalno osdpojeni od svijeta modernih igara.
(šalim se za temu. Ok je, 'mistična' i tako to. No sama _igra_ je mehanički promašena - pa bilo tko odavde im može dati niz sugestija što i kako popraviti, ovak na prvu).
Zadnja izmjena: Stips, dana/u 08 pro 2015, 08:29, ukupno mijenjano 1 put.