Gledao sam jučer Hobita u 3D HFR, tj. u 48 sličica u sekundi. Radnja filma, tj. scenarij i dalje ima svoje dobre i loše strane. A slika je dobra, oštra za porezati se

Vide se sve pore na licu glumaca, bore i ostalo, a u jednom trenutku i čuvena kontaktna leća Iana McKellena

Nisam nigdje uočio da se očito vide proteze na licu glumaca niti imao osjećaj da se glumci nalaze na filmskom setu. Samo prvih minutu-dvije sam imao onaj efekt da su mi kretnje ljudi izgledale ubrzane, ali ništa tako strašno kako je pisalo u brojnim rivjuima. 3D efekt je povremeno odličan, a povremeno loš, tj. plošan, tj. slikovničast

Znate one slikovnice gdje se likovi i objekti usprave kad otvoriš stranicu, pa se vidi da je jedan karton ispred drugoga. E takav sam dojam imao često da je jedan lik-karton ispred drugog lika-kartona koji je opet ispred trećeg lika-kartona.
Kaj se financijske strane tiče, 3D je jako skupi sport. 42kn je bila ulaznica, a 2D je bio za 27kn. To mi je prevelika razlika samo da mi film izgleda oštrije. Način pričanja priče tj. scenarij mi je i dalje najbitniji dio filma i ako taj dio nije dobro napravljen, može biti slika oštra kolko hoće, ako je radnja glupa.
Uglavnom još 11 mjeseci do Hobbita 2, pa ćemo vidjeti pauke i vilenjake i zmaja