Bijaše to negdje u ožujku ili možda travnju kada je moj prijatelj I voditelj u MC poznat kao Suba odlucio me zahaltati I pitati o ovoj igri koja je od korone stajala I skupljala prašinu.
Race! Formula 90 se od kad je nabavio 2015te do 2020te igrala 18 puta u raznim postavakama igrača I pravila (base i advanced).Onda je zbog korone, života I drugih stvari ostala u prašini do ovoga travnja, dobrih 6 godina.
U međuvremenu izađoše I 2nd edicion igre koji yours trully nije kickstartao jer u tog koronsko doba dat 200eur za neki upgrade, 2 nove staze itd. se činilo to much, što I dalje smatram da je.
Zahvaljujući Subi okupili smo se u whatsap grupu nas 8mero, jedan je u raznim dogovorima I pričama ispao pa smo odlučili voziti nas 6tero s jednom zamjenom.
Prvo na red je došao 27.03 I takozvana trening utrka. Da se svi upoznamo s pravilima, oni koji nikad igrali nisu igrali itd.
Odlučeno je da vozimo sve po Advance pravilima prve edicije iliti v11 pravila iliti kako ja ih zovem Full Simulacija Baby iliti tamo gdje dečki postaju muškarci.
U nastavku jedan mali report te sesije.

Nakon suhog dijela vikenda utrka je startala na teskoj kisi, robotska ekipa zauzela top mjesta na gridu.

Žute zastave su obiljezile kisnu Monzu, imali smo cak 2 izljetanja robota, 3 ljudskih vozaca na late breaking.

Guzva u prvoj sikani dok vodeci Ferrari stize za cjeli krug

Ferrari s taktikom 2 pit stopa dominirao vecinu utrke.
Ascari je bio kljucan zavoj koji izazvao safety car 5 krugova (game turnova) prije kraja.

Sc je anulirao veliko vodstvo ferrarija i tifozi koji vec slavili pobjedu poceli gristi nokte

Profesor Prost u Ferrariju pobjeduje, drugoplasirani Williams Mislav, Crni brzi robot P3, Lotus P4,P5 jMclaren, P6 Suba u Benotonu nakon neuspjesnog LB u zadnjem turnu.
Ovdje vam je falio jedan igrač, naš Vjeko MC.
Nakon trening utrke imali smo veliki razgovore između FIA ( vlasnik igre aka ja) I drugih vozača gdje smo prije službene utrke prvenstva do kraja definirali pravila I izmjene nekih pravila. Uveli smo dio pravila koje balansiraju određene stvari iz 2nd edicion igre koje smo mogli.
S svime dogovorenim održali smo prvu službenu utrku prvenstva na datum 10.04.
A za taj izvještaj budete malo pričekali,ujedno ako se svidio ovaj izvještaj ekipi potrudimo se I za drugi