[ANKETA] Prelazak s phpBB-a na Flarum ili Discourse?

Prijedlozi, komentari i kritike vezane uz web stranice i forum

Discourse ili Flarum

Discourse
6
26%
Flarum
17
74%

Ukupno glasova: 23
grof
Redovni član udruge
Ima zahvala: 1627 puta
 pohvaljen: 2457 puta
Kontakt:

Re: [ANKETA] Prelazak s phpBB-a na Flarum ili Discourse?

Post Postao/la grof »

Ma stvar je u tome što niti ja nisam bio na čistu s time da li prelaziti na Doscourse ili Flarum, pa sam želio čuti mišljenja ostalih koji također "žive" ovu zajednicu i imaju pravo nešto reći o nećemu što će nas sve ovako ili onako morati malo izbaciti iz komfor zone. ;)
Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
juri006
Ima zahvala: 1966 puta
 pohvaljen: 682 puta

Post Postao/la juri006 »

crocodilehun je napisao/la: 17 srp 2025, 12:53
grof je napisao/la: 15 srp 2025, 17:13 Da, Discourse je tu dulje, jedin mu je instalacija kompliciranija jer ne radi na PHP-u nego na Ruby-u (nisam s Rubyem nikada radio, pa mi se to baš ne sviđa) i traži više resursa na serveru. Nije ga moguće instalirati na shared hosting (traži Docking sustav), iako smo sada na VPS-u no kako ne znamo nikada što nam budućnost nosi, volio bih imati sustav koji radi na svemu. Flarum to jest.
S druge strane kod Flaruma imam trenutno veliki problem jer migracijska skripta s phpBB-a ne radi. A to onda nije opcija.
Možda kroz vrijeme ipak i Discourse instaliram i vidim kako to igleda.
mislim da je lijepo ponuditi opcije korisnicima sto im se vise svida, ali nakon citanja ovog posta mislim da je bolje administratoru olaksati posao i uzeti opciju koja mu je laksa/koja mu vise lezi, a mi cemo se vjerujem naviknuti/prilagoditi. i ovak i onak ce novo sucelje biti drugacije pa ce oba zahtjevati navikvanje.
Ne kuzim se bas u te tehnologije pa i ne znam koju izabrati.

Slazem se sa gore navedenim da si administrator izabere njemu najlakse i dugorocno rjesenje. A nama je bitno da mozemo tu trkeljati i komunicirati, a na novo sucelje se vec budemo navikli.
Ovi su korisnici zahvalili autoru juri006 za post (ukupno 2):
Mago de Umagosadistiko
DarkDefender
Ima zahvala: 317 puta
 pohvaljen: 544 puta

Post Postao/la DarkDefender »

grof je napisao/la: 17 srp 2025, 13:17 Ma stvar je u tome što niti ja nisam bio na čistu s time da li prelaziti na Doscourse ili Flarum, pa sam želio čuti mišljenja ostalih koji također "žive" ovu zajednicu i imaju pravo nešto reći o nećemu što će nas sve ovako ili onako morati malo izbaciti iz komfor zone. ;)
Mislim da je lijepo od tebe da si pitao, ali moje misljenje je da onaj koji nesto radi ima pravo birati kako ce raditi. Npr. bilo bi potpuno ok da si ovo pitanje postavio na sljedeci nacin:

"Meni postaje sve teze odrzavati phpBB jer (ovo i ono...) i preci cemo na (to i to). Ako ima netko tko bi se volio baviti phpBB-om nemam problema prebaciti tu odgovornost nekome drugome. Sto mislite?"

A promjene stalno dolaze i ljudi se uvijek bune pa se svi na kraju naviknemo i dobro nam je. :)
grof
Redovni član udruge
Ima zahvala: 1627 puta
 pohvaljen: 2457 puta
Kontakt:

Post Postao/la grof »

DarkDefender je napisao/la: 17 srp 2025, 14:27
"Meni postaje sve teze odrzavati phpBB jer (ovo i ono...) i preci cemo na (to i to). Ako ima netko tko bi se volio baviti phpBB-om nemam problema prebaciti tu odgovornost nekome drugome. Sto mislite?"
Ja odgovor na ovo znam, pa sam odmah preskočio tu iteraciju. :mrgreen:

Meni je postao veći problem kad me netko cimne da mu je nešto prestalo raditi ili još gore ne može se ni ulogirati, a ja za to više nemam rješenja.

Zato, bježmo dok još možemo. :D
Ovi su korisnici zahvalili autoru grof za post (ukupno 2):
juri006blacx
Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
DarkDefender
Ima zahvala: 317 puta
 pohvaljen: 544 puta

Post Postao/la DarkDefender »

grof je napisao/la: 17 srp 2025, 14:32
DarkDefender je napisao/la: 17 srp 2025, 14:27
Ja odgovor na ovo znam, pa sam odmah preskočio tu iteraciju. :mrgreen:
To je vise reda radi :D
grof je napisao/la: 17 srp 2025, 14:32 Meni je postao veći problem kad me netko cimne da mu je nešto prestalo raditi ili još gore ne može se ni ulogirati, a ja za to više nemam rješenja.

Zato, bježmo dok još možemo. :D
Eto, onda nema rasprave vise nego mijenjaj. spivo
Ovi su korisnici zahvalili autoru DarkDefender za post:
juri006
Odgovori

Natrag na “Web stranice i forum”