Quoridor

Pitanja vezana uz društvene igre
Odgovori
Igranje.org
Reactions:
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 0

Quoridor

Post Postao/la Igranje.org »

Quoridor[ctable: picture=https://lh3.googleusercontent.com/-f8nK ... oridor.jpg, link=http://igranje.org/Igre/quoridor]OPIS IGRE
Ovo je apstraktna strategija jednostavnih pravila pogodna za igrače svih dobnih skupina. Sve što treba napraviti za pobjedu je doći do suprotne strane ploče, a usput zidovima otežati put protivnicima. To ne bi bilo teško da protivnici ne pokušavaju napraviti isto.

[/ctable]
buraz
Reactions:
Ima zahvala: 403 puta
 pohvaljen: 114 puta
Kontakt:

Re: Quoridor

Post Postao/la buraz »

znači ti si je kupio?
igrača ploča je sa tvrdim ć ;-)
slika
grof
Redovni član udruge
Reactions:
Ima zahvala: 1622 puta
 pohvaljen: 2452 puta
Kontakt:

Post Postao/la grof »

buraz je napisao/la:znači ti si je kupio?
igrača ploča je sa tvrdim ć ;-)
Mislim da nije!

Imaš imenicu igra, glagol igranje i imenicu igrač i sada, ako želiš reći npr. "volim ove igrače" onda ćeš staviti tvrdo "č" (jer se imenica igrač piše s tvrdim č, a ako stvaraš pridjev iz imenice igra, onda ti je mekano. tipa: Igraće karte, igraća ploča, igraći pribor...

neka Dread24 kaže to i službeno :)
Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
mado
Reactions:
Ima zahvala: 1191 put
 pohvaljen: 1200 puta
Kontakt:

Post Postao/la mado »

Pa to smo već riješili prije pola godine u jednoj raspravi tu negdje na forumu. Nemojte da tražim :)
Ako se odnosi na igrača, tj. nešto do njega onda je igračevo, tj. Č
Ako se odnosi na igru, dijelove igre i sl, onda je igraće, tj. Ć.

Al ne kužim, pa nigdje nisam fulao u tekstu :)

Ali on topic, igru se može kupiti za 249kn u A-ha: http://www.aha.hr/quoridor-classic/300004/igre/

Relativno skupo, ali većina igara s takvim drvenim igraćim ploča nisu jeftine. Onaj Crocinole ili kako se već zove navodno košta i do 100 USD.
Dread24
Reactions:
Ima zahvala: 56 puta
 pohvaljen: 40 puta
Kontakt:

Post Postao/la Dread24 »

Da, da službeno potvrdim, kao što je i Mado napisao:
mado je napisao/la:Ako se odnosi na igrača, tj. nešto do njega onda je igračevo, tj. Č
Ako se odnosi na igru, dijelove igre i sl, onda je igraće, tj. Ć.
meni su odlične sve ove drvene igre, djeluju mi baš starinske i inače volim izrade od drva. al su skupe.... :(
Bolje izdati knjigu nego prijatelja!
buraz
Reactions:
Ima zahvala: 403 puta
 pohvaljen: 114 puta
Kontakt:

Post Postao/la buraz »

ups, onda sam ja pobrkao... moral bum u ovom prijevodu kaj radim dosta popravljti :-S
slika
smi
Reactions:
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 25 puta
Kontakt:

Post Postao/la smi »

mado je napisao/la: Relativno skupo, ali većina igara s takvim drvenim igraćim ploča nisu jeftine. Onaj Crocinole ili kako se već zove navodno košta i do 100 USD.
Ovo je ko da kazes da opcenito set za sah kosta 500$ jer postoji i po toj cijeni :) Sve ovisi kakva je izrada i velicina. Crokinole bas i nisam vidja u nas, ali u Muelleru imaju set za Carrom koji je relativno slican. Mislim da ih ne uspjevaju prodat pa se da nac po povoljnoj cijeni od 99kn (ploca cca 70x70cm).
Odgovori

Natrag na “Društvene igre”