Bez obzira na nepraštanje, igra je baš dobra i napeta.
Ono što smo mi igrali ovaj tjedan su:
https://boardgamegeek.com/boardgame/297 ... d-and-sand

Joj, što reći? Katastrofalno napisana pravila, zapravo, ne pravila nego (izgleda prijevod) sami opisi kako se što radi. Toliko loše (to i englezi kažu) da i nakon par čitanja nije baš jasno što se misli.
Nakon odgledano hrpa video tutoriala i starog Kemeta (Rodnijev, najbolji i najpregledniji video) i novog uhvatili smo se u koštac s igrom. Na kraju je ispalo da nije to sve toliko strašno dok nismo upali u neka nezgodna pitanja na koja nije bilo jasnog odgovora, a za kraj je bio klimaks kad je Dam Dam okinuo kraj, a da ni on to nije tako shvatio jer je karticom uspio zadržati svoj 9. token za pobjedu i pobijedio. Dečki su bili revoltirani kako sad to!? Druga stvar što ih je razbjesnila, je fajt. Tipa... ja izgubim u borbi, on dobije ali svi poginu i ja se moram povući iz teritorija. Možda čak ovo nismo dobro ni odigrali, ali eto. Igra lijepo izgleda, čak mi je i fora taj brzinski fajt kroz igru gdje i ako izgubiš nije toliko strašno. Dosta mi je to dobro leglo. Dečki su dali ocjene 1 i 3, a ja 7,9. Šteta, ja posjedujem stari Kemet i nisam siguran imam li ga više s kime igrati nakon ovoga.
Druga igra ovaj tjedan je razvikana:
https://boardgamegeek.com/boardgame/342942/ark-nova

Prvo sam bacio partiju sa sinovima. Znao sam da će mlađem (10 godina) vjerojatno biti problem pohvatati sve to, ali za probu da više ja vidim kako igra radi sam se upustio u igru s njima. I nakon par krugova su stvarno počeli igrati kako treba. Veći bez problema, a ovom malom smo pomagali ali nakon nekih 4 sata igre (igrali smo u dva navrata) je i mali počeo sam vezati stvari što me obradovalo. Ipak predugi gameplay je dao danak i mali nije imao živaca sjediti duže od 2 sata za istom igrom. Ali dobro, bitno je da sam ja vidio kako stvari hodaju prije "pravog" igranja.

I eto nas na igranju. Dečki su bome grizli usne ko će to sve popamtiti i bome su me iscuclali s pitanjima. Za ovu igru sam pogledao barem 3 puta, a možda i više neke komade videa od Branislava Bereca i sve mi je bolji taj lik tako da mi je on sad prvi izbor. Kad se navikneš na njegov nesavršeni engleski i zavijanje jer je čovjek Slovak onda dođeš do srži da odrađuje gotovo kao i Rodney Smith svaki tutorial s toliko detalja i krupnih kadrova kamerama da sve bude 100% jasno. Svaka mu čast.

Iako ste rekli da ste igrali partije i preko 4 sata pripremio sam se za igranje dugo u noć uspjeli smo odigrati za 3:45 minuta partiju. Radi svih onih ispitivanja nisam se uspio skoncentrirati na svoj zoo pa sam odigrao jako loše, ali imao sam i toliko loš niz karata da nisam uspio dobro povezati skoro pa niš. Za razliku od igre kad sam igrao s dečkima dan prije. Uglavnom, svi su igru ocijenili s 8 i više, pa i 10, a meni je igra bila jako zanimljiva čak i ako sam gubio. Jedino malo ubija down time dok čekaš da ostali naprave poteze. Hoće li se to popraviti ako se igra dobro poznaje, ne znam, ali budemo vidjeli.
A Kemet sam si zapisao kao da sam igrao svoj tako da sam onda skinuo dvije igre sa liste srama.