Kickstarter - iskustva i razmišljanja

Teme vezane uz igre, igranje, druženje, obitelj i psihologiju igranja
Odgovori
McGregor
Reactions:
Ima zahvala: 49 puta
 pohvaljen: 15 puta

Kickstarter - iskustva i razmišljanja

Post Postao/la McGregor »

Nekako sam mislio da bi bilo dobro da, ukoliko već niste, čujete za projekt koji je, ako se ne varam, jedan od najuspješnijih u kategoriji igara u povijesti Kickstartera. Radi se o Reaper Miniatures Bones projektu, tzv. evoluciji u svijetu minijatura jer je cijela serija napravljena isključivo od plastike.
Premda ne posjedujem minijature i moram priznati da i nisam neki fan, činjenica da su do ovog trenutka sakupili 1, 568, 054$ govori dovoljno sama za sebe.

http://www.kickstarter.com/projects/151 ... gaming-min

Mislim da je ovo odlična stvar za cijeli board i card game svijet, unatoč činjenici da će se vjerojatno glavnina minijatura upotrebljavati za RPG kampanje, jer će puno ljudi čuti za ovako uspješan projekt i zainteresirati se za igre općenito. Također, ovo je jako zanimljivo sa ekonomske strane jer je tvrtka uspjela zainteresirati ljude tokom cijele kampanje sa nevjerojatnom lepezom što besplatnih, što opcionalnih golova.
Tako su ciljano došli do optimalne donacije od 100$, za koju se sada dobija preko 200 minijatura (0,5$ po minijaturi)!!!

Moje pitanje je, budući da se sve više izdavača okreće ovom načinu prikupljanja sredstava za proizvodnju:
Što mislite o ovom i sličnim projektima, te prikupljanju novaca online? Mislite li da bi se mogao promijeniti način na koji igre i ostalo dolazi do korisnika preskakanjem distributera možda? Planirate li podržati ovaj ili neki sličan projekt?

Zadnjih dana sam često na Kickstarteru, po razno raznim kategorijama i mogu reći da sam više nego ugodno iznenađen nekim idejama i kreativnošću koja se tamo može naći, šteta što Hrvati ne mogu prijaviti svoje projekte tamo. Srećom, postoji RocketHub.

E jesam se raspisao u ovaj kasni sat. :D
Laku noć!
smi
Reactions:
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 25 puta
Kontakt:

Re: Kickstarter - iskustva i razmišljanja

Post Postao/la smi »

Dao lovu na par kickstarter projekata, vecinom vezanih za board gameove. Kolega se ukljucio u par vezano za smartphoneove odnosno dodatke za njih. Svi su ok prosli, vecina ih je kasnila i to dosta.

Zadnji boom je bio sa kompjuterskim igrama. Predvidjam da sto vise ljudi bude koristilo kickstarter to ce broj propalih/losih projekata bit sve veci i veci pa ce i entuzijazam kupaca splasnuti. U globalu jako dobra ideja, ali treba dobro proucit projekt na kickstarteru prije nego se da lova.
ThrashAbaddon
Reactions:
 pohvaljen: 0

Post Postao/la ThrashAbaddon »

oni 3d printeri su urnebes zivi a ljudi trpaju pare ko da lijeci rak :kava
smi
Reactions:
 pohvaljen: 25 puta
Kontakt:

Post Postao/la smi »

Meni Ouya konzola zgleda ko chisti scam, a digli su preko 8,5 mil. dolara. Bumo vidli.
Odgovori

Natrag na “Općenito o igrama i igranju”