Kupovina igara preko interneta

Teme vezane uz igre, igranje, druženje, obitelj i psihologiju igranja
miljenko
Reactions:
Ima zahvala: 981 put
 pohvaljen: 336 puta
Kontakt:

Re: Kupovina igara preko interneta

Post Postao/la miljenko »

thegrey je napisao/la:Zaboravih... postoji opcija "Poste restante" preko koje se paket može naručiti na poštu u Brežice. Tada se osobnim autom (za ekipu iz Zgba) ode po dostavljene igre i prenese legalno preko granice. Limit ispod kojeg se ne carini je 1000kn po glavi putnika.
I ja sam dosao na tu ideju prije, ali me uvijek mucilo koliko te posiljka dugo na posti ceka i kako znati da te ceka?? Bio sam lijen raspitit se, pa ako si upucen, podjeli s nama ;) ....
thegrey
Reactions:
Ima zahvala: 78 puta
 pohvaljen: 204 puta

Post Postao/la thegrey »

Nikad nisam to izveo u praksi. No ljudi pricaju da uzmes broj od poste u Brezicama (znas po prilici kada bi paket trebao stici), te ih nazoves i pitas da li je ista stiglo za tebe. Mozda bi se isplatilo isprobat sa nekim malim paketicem, cisto da se vidi kako to funkcionira. Ja bih isto volio da netko podijeli iskustva ako je to napravio.
thegrey
Reactions:

Post Postao/la thegrey »

grof je napisao/la:Nisu mi poslali dokumentaciju za povrat merverštojera. No bojim se da sam to trebao ranije naglasiti. Sve što si naveo je točno i stvar je pripusta carine što ne naplaćuje porez na male pakete koji ipak prelaze 160 kn, odnosno 300 ako se radi o poklonu
Samo jedna mala napomena... 300kn vrijedi samo u slučaju da FIZIČKA osoba besplatno šalje predmet tebi. U slučaju da kupiš nešto na webshopu i tražiš ih da napišu "gift" - neće ići.
McGregor
Reactions:
Ima zahvala: 49 puta
 pohvaljen: 15 puta

Post Postao/la McGregor »

thegrey je napisao/la:
grof je napisao/la:Nisu mi poslali dokumentaciju za povrat merverštojera. No bojim se da sam to trebao ranije naglasiti. Sve što si naveo je točno i stvar je pripusta carine što ne naplaćuje porez na male pakete koji ipak prelaze 160 kn, odnosno 300 ako se radi o poklonu
Samo jedna mala napomena... 300kn vrijedi samo u slučaju da FIZIČKA osoba besplatno šalje predmet tebi. U slučaju da kupiš nešto na webshopu i tražiš ih da napišu "gift" - neće ići.
Znači ovo još uvijek vrijedi u slučaju da se igre kupuju preko BGG marketa ili aukcija? Mogu li oni koji često kupuju na ovaj način potvrditi?
Hvala.
Zadnja izmjena: McGregor, dana/u 30 kol 2012, 16:22, ukupno mijenjano 1 put.
miljenko
Reactions:
Ima zahvala: 981 put
 pohvaljen: 336 puta
Kontakt:

Post Postao/la miljenko »

Jel se to samo meni cini ili je bookdepository dignuo cijene opako, npr.
Chaos in the Old World sada dodje oko 400kn
Mansions of Madness oko 540kn
Twilight Imperium 3rd oko 610kn
Middle Earth Quest oko 490kn

s takvim cijenama se vise ne isplati narucivati :( ako ti stisnu carinu dodje te oko 150kn VISE nego da igru uzmes u CM ili Algoritmu. Bilo ljepo dok je trajalo :( ...
thegrey
Reactions:

Post Postao/la thegrey »

Heh, sto se tice Mansionsa, mislim da je jos do prije neki dan bio 53 eur. S obzirom da je u tijeku akcija 10% popusta na sve, mislim da su cijene dignute bas zbog toga. No pricekajmo...
juriel
Reactions:
Ima zahvala: 29 puta
 pohvaljen: 21 put
Kontakt:

Post Postao/la juriel »

miljenko je napisao/la:Jel se to samo meni cini ili je bookdepository dignuo cijene opako, npr.
Chaos in the Old World sada dodje oko 400kn
Mansions of Madness oko 540kn
Twilight Imperium 3rd oko 610kn
Middle Earth Quest oko 490kn

s takvim cijenama se vise ne isplati narucivati :( ako ti stisnu carinu dodje te oko 150kn VISE nego da igru uzmes u CM ili Algoritmu. Bilo ljepo dok je trajalo :( ...
Book depository je dignuo cijene valjda 30% u zadnja 2 tjedna.... i to baš kad sam htio naručiti Dungeonse više nisu 20 eura već 29 eura :x a valjda će ubrzo vratiti cijene u normalu jer vidim da su skinuli trenutno većinu popusta koje inače standardno imaju po igrama...
Zipo
Reactions:
Ima zahvala: 5 puta
 pohvaljen: 3 puta

Post Postao/la Zipo »

Uzmite samo u obzir da je pocetak novih skolskih i akademskih (uskoro) godina ovdje te Book Depository svoje popuste preselio na tu stranu i vjerovanto se fokusirali na prodaju toga (gledam knjige koje meni trebaju sve su 30% snižene) tako da kad to prođe vjerovatno će vratiti popuste na board gameove ;)
McGregor
Reactions:
Ima zahvala: 49 puta
 pohvaljen: 15 puta

Post Postao/la McGregor »

vratile se cijene igara na normalne
Dread24
Reactions:
Ima zahvala: 56 puta
 pohvaljen: 40 puta
Kontakt:

Post Postao/la Dread24 »

Zna li netko gdje bi mogla naručiti časopis ili Spielbox (br. 3/2005) ili Game master magazine (issue.0), ili Jeux sur un plateu (issue.16) ili Games international (n.22)?
Gledala sam po ebayu, jedino sam našla GMM (ali prodavač ne šalje van Italije) :(

Ima li na nekom drugom mistu?
Tražim neki od ovih časopisa jer se u njima dobivao dodatak za Shadows over Camelot (8. vitez)...
Bolje izdati knjigu nego prijatelja!
Odgovori

Natrag na “Općenito o igrama i igranju”