Šta ste zadnje igrali?

Teme vezane uz igre, igranje, druženje, obitelj i psihologiju igranja
frastarc
Ima zahvala: 478 puta
 pohvaljen: 586 puta
Kontakt:

Re: Šta ste zadnje igrali?

Post Postao/la frastarc »

Odigrali u zadnjih par dana https://boardgamegeek.com/boardgame/244 ... uedlinburg 3-4 puta i svi su bili oduševljeni igrom. Svima se sviđalo koliko je jednostavna i zabavna. Izgleda da će često ići na stol.

S nećakinjom (8) smo https://boardgamegeek.com/boardgame/70323/king-tokyo odigrali valjda 15 puta. Jednostavno je oduševljena. Preveo sam kartice na Hrvatski (ima negdje upload tu na forumu) pa igra potpuno samostalno i mislim da je joj to ona upotpunjuje iskustvo. Kad prođe njezin krug, ona si uzme kartice sa stola, izanalizira i kupi. Pobijedila je nekoliko puta na bodove, a nismo joj popuštali :)

E da, odigrao sam napokon i https://boardgamegeek.com/boardgame/926 ... es-knights i moram priznati da i dalje nakon 7-8 igranja Catana (osnovna, pomorci i ova ekspanzija) mi se Catan ne sviđa. Odigrat ću ga ako ekipa hoće, ali ne planiram ga dodavati u kolekciju. Čak su mi Pomorci bolji od Vitezova. Vitezovi mi nekako pretjerano zakompliciraju (po meni) jednostavnu igru. Odjednom ima hrpa toga za pratiti. S tom težinom igre radije odigram nešto drugo. :)
Ovi su korisnici zahvalili autoru frastarc za post (ukupno 2):
juri006tanelorn
CrazyBunnyGuy
Ima zahvala: 283 puta
 pohvaljen: 608 puta
Kontakt:

Post Postao/la CrazyBunnyGuy »

Sinoć veoma čudna partija Roota. :D Vagabondica nas je razjbla pošteno, ali zato što se dogodilo ono što se uvijek dogodi u Rootu: dok se u jednom ćošku šume događa tarapana netko šmugne pored i odleti s bodovima :)

Uglavnom, postava: ptice, woodland alliance (moi), vidre i vagabond. Po mom mišljenju vidre su ovdje bile promašaj (moj Mario ih je dograbio jer ih voli igrati, ali nije baš obavio homework: Vagabondu je jako neisplativo kupovati usluge, miševi imaju samo šaku svojih warriora). Bile su jako militantne i čak su se držale više manje zajedno u bloku s ostalima (osim Vagabonda) što se bodova tiče. Ali svejedno, ako te ljudi bojkotiraju i nemaš izbora nego biti agresivan.

Najveće iznenađenje su bile ptice koje smo srezali u korijenu, u jednom trenutku nisu imale nijedno gnijezdo na ploči i samo jednu ptičicu. Vagabond je, naravno, iskoristio sve te prilike da odjedri s bodovima naprijed i fokusira se na rješavanje questova. Miševi su bili zaslužni za propast ptica najvećim dijelom, uz malu pomoć pomahnitalih vidri. Miševi su također skucali i vagabonda jednom-dvaput zbog čega je morao bježati u šumu i popravljati se. Posljednja runda je bila takva da su miševi skočili sa 12 na 26 bodova ili sl. zahvaljujući činjenici da su imali gomilu supportera i gotovo pa praznu mapu (nešto vidri i svega par ptičica) pa se sympathy proširio kao vatra, plus dobro isplanirati move organise move organise... Svejedno, Vagabondov turn je taman počinjao a imao je 25 bodova i bio u šumi od prošlog puta tako da je bilo veoma kratko: quest, craft, aid i to je to.

Jako čudna partija. Nikad praznija ploča :D Da je moj Mario uzeo krtice kako je originalno i planirao bilo bi puuuuuuuno krvavije!
Ovi su korisnici zahvalili autoru CrazyBunnyGuy za post (ukupno 2):
tanelorndendarii42
CrazyBunnyGuy
Kontakt:

frastarc je napisao/la: 04 kol 2021, 08:44 E da, odigrao sam napokon i https://boardgamegeek.com/boardgame/926 ... es-knights i moram priznati da i dalje nakon 7-8 igranja Catana (osnovna, pomorci i ova ekspanzija) mi se Catan ne sviđa. Odigrat ću ga ako ekipa hoće, ali ne planiram ga dodavati u kolekciju. Čak su mi Pomorci bolji od Vitezova. Vitezovi mi nekako pretjerano zakompliciraju (po meni) jednostavnu igru. Odjednom ima hrpa toga za pratiti. S tom težinom igre radije odigram nešto drugo. :)
Jelda? Htio sam, onomad, prije nego sam znao za bolje, uzeti Cities&Knights, ali odustadoh baš zato što je dizalo kompleksnost, a sada kada imam igre koje flertuju sa težinom 5/5 na BGG, baš to, ne da mi se igrati nešto zakučasto, a opet je Catan, radije ću On Mars :D

Inače base + pomorci je sasvim dovoljno za casual ekipu kojoj je kod društvenih igara važnije druženje od igranja :) Pogotovo onaj scenarij s maglom kad otkrivaš polja, to svima bude ful zabavno.
frastarc
Ima zahvala: 478 puta
 pohvaljen: 586 puta
Kontakt:

Post Postao/la frastarc »

CrazyBunnyGuy je napisao/la: 04 kol 2021, 08:58
frastarc je napisao/la: 04 kol 2021, 08:44 E da, odigrao sam napokon i https://boardgamegeek.com/boardgame/926 ... es-knights i moram priznati da i dalje nakon 7-8 igranja Catana (osnovna, pomorci i ova ekspanzija) mi se Catan ne sviđa. Odigrat ću ga ako ekipa hoće, ali ne planiram ga dodavati u kolekciju. Čak su mi Pomorci bolji od Vitezova. Vitezovi mi nekako pretjerano zakompliciraju (po meni) jednostavnu igru. Odjednom ima hrpa toga za pratiti. S tom težinom igre radije odigram nešto drugo. :)
Jelda? Htio sam, onomad, prije nego sam znao za bolje, uzeti Cities&Knights, ali odustadoh baš zato što je dizalo kompleksnost, a sada kada imam igre koje flertuju sa težinom 5/5 na BGG, baš to, ne da mi se igrati nešto zakučasto, a opet je Catan, radije ću On Mars :D

Inače base + pomorci je sasvim dovoljno za casual ekipu kojoj je kod društvenih igara važnije druženje od igranja :) Pogotovo onaj scenarij s maglom kad otkrivaš polja, to svima bude ful zabavno.
Upravo to! Vamo pratiti kad će doći gusari, pa kliko imamo gradova, pa koji grad ima zidine, koliko kartica možeš držati, gdje su vitezovi, koji su aktivni koje treba aktivirati. Prekomliciralo mi je jednostavnu igru. Kao što ti kažeš, radije base + pomorci za casual ekipu, ako baš moramo igrati Catan :D
juri006
Ima zahvala: 1966 puta
 pohvaljen: 682 puta

Post Postao/la juri006 »

Evo opet solo It's a Wonderful World. Ovaj put sam uspio skupit bodova za iduci rank i postao Diktator sbatine :D

slika
Ovi su korisnici zahvalili autoru juri006 za post (ukupno 5):
Minsc1610dadoValsimtanelornVihor
Deni
Ima zahvala: 695 puta
 pohvaljen: 1093 puta
Kontakt:

Post Postao/la Deni »

slika

Red chatedral...
Samo ukratko, pa ako je netko igrao mozemo prokomentirati par stvari koje su me zasmetale.
Igrali smo u cetri igraca i partija je trajal preko 2 sata iako na kutiji pise 80min. Mozda je bilo do igraca :/

Glavni problem mi je sto nedostaje napetosti i vaznosti pri donosenju odluka. Svi su sve uspjeli napraviti i na kraju smo bili u pet bodova. Opet, mozda je do igraca, ali djeluje mi po mojoj igri da uvijek ima jednako dobra odluka i da te igra rijetko kad penalizira za ista. Slicno kao i kod Merva, nekako je sve to skupa prejednostavno, bez napetosti i bez pretjerane neizvjesnosti.

Dat cu joj jos koju sansu u tri i dva igraca, jer jedini potencijal za vecu ocjenu vidim ako su igraci agresivniji, odnosno ako se forsira race element igre
Ovi su korisnici zahvalili autoru Deni za post (ukupno 5):
dadotanelornrealukajuri006smurfORnot
slika
CrazyBunnyGuy
Kontakt:

Eto ga, inauguralna partija Underwater Citiesa. Izvrsna jedna igra, drago mi je da sam je nabavio.

Prva partija je potrajala skoro 3ipo sata, sa pojašnjavanjem, kopanjem po rulebooku malo, ali samo malo, snalaženjem i sl. Rezultat je bio da sam spušio 76:78!

Mala razlika, stvarno. Ne znam koliko je taj rezultat nizak ili visok za jednu prosječnu partiju, ali s obzirom da je ovo naša prva, zadovoljan sam. Kao i obično, moj Mario jednostavno razvaljuje sve igre u kojima je resource management glavna mehanika, producirao je tone i tone svega. Iako, spasile su ga end-of-game scoring karte (meni nisu dolazile, a blago smo ignorirali special karte sve do pred kraj, a njemu su dolazile u špilu). Realno, bez toga bih ga potukao. No eto, izvukao je par dobrih karata za scoranje i fokusirao se na optimizaciju resursa tj. građevina za to.

Tako me i Terraforming Marsu sjbe svaki put...
Ovi su korisnici zahvalili autoru CrazyBunnyGuy za post (ukupno 6):
dadoMinsc1610dlakarjuri006Valsimtanelorn
Valsim
Ima zahvala: 2418 puta
 pohvaljen: 2635 puta
Kontakt:

Post Postao/la Valsim »

@CrazyBunnyGuy
To je to. Sad kad ste se zakačili za igru nećete htjeti mjesecima igrati ništa drugo :) .

Mi smo jučer isto supružnike naučili igru i baš su se zapalili.
Ovi su korisnici zahvalili autoru Valsim za post (ukupno 3):
Teehee(R)CrazyBunnyGuytanelorn
Možete otkriti više o osobi u sat vremena igre, nego u godinu dana razgovora. - Platon
dlakar
Ima zahvala: 677 puta
 pohvaljen: 664 puta
Kontakt:

Post Postao/la dlakar »

Valsim je napisao/la: 07 kol 2021, 09:56 @CrazyBunnyGuy
To je to. Sad kad ste se zakačili za igru nećete htjeti mjesecima igrati ništa drugo :) .

Mi smo jučer isto supružnike naučili igru i baš su se zapalili.
Čekaj malo. Prvo se mora riješit opsesivno kompulzivni poremećaj te nabavit ekspanziju i insert. Tek onda igranje. A u međuvremenu zapne nešto novo za oko....
Ovi su korisnici zahvalili autoru dlakar za post (ukupno 3):
Mago de UmagoCrazyBunnyGuyjuri006
For a while, I thought of myself as an atheist until I realized it was a belief, too.
CrazyBunnyGuy
Kontakt:

*taman se vraća s guglanja inserata* huh?

Da, ma jasno, jbga, ekspanzije su kod ovog tipa igara must. Insert je logičan.
Odgovori

Natrag na “Općenito o igrama i igranju”