ja isto obožavam Cooper Island, bez obzira što ga loše igram, jer ima toliko toga, a treba paziti i na visinu terena.
A kod nas smo žena i ja danas se odvažili probati jedan od ovih KS-ova koji su stigli.
Prvo smo se bacili na
https://boardgamegeek.com/boardgame/259 ... city-cargo
Moram priznati da me igra nije baš pretjerano oduševila. Malo sam je drugačije doživio, ali nije ni loša. Ima dobrih odluka i zapravo sam si diktiraš kako ćeš do love (koja je na kraju jedina valuta za pobjedu). Ima tu svega, ali sam malo poludio jer moraš pročitati cijela pravila da bi neke stvari shvatio kako su zamišljene (npr. najviše sam se zbunio sa final round trackom koji dolazi u funkciju tek kad neko okine kraj igre (koji zapravo nije kraj

))
Uglavnom, meni oku ugodna igra i rado ću je čim prije ponovo zaigrati. Žena dala ocjenu 6 jer ona inače ne voli baš nove igre, a pogotovo ako je kakva industrija u pitanju, a ovo je zapravo više neka pickup delivery polu industrijska igra nego igra o brodovima, što bi se dalo zaključiti po naslovnici kutije

Ja sam za sad dao 8, ali sa tendencijom da će to ići prema gore čim budem mogao tečno odigrati partiju, a ne da listam po pravilima do pol partije. Inače pravila i nisu loše napisana, ali recimo volim kad je neki dio koji se objašnjava grafički i prikazan, tako da ne moraš uvijek baš čitati od slova do slova, nego već vidiš sliku dijela ploče ili karte koju tražiš i brže si na odredištu u pravilima.
I da, još jedna manje na mojoj listi srama:
Sadistiko pile of shame
Samo je problem, što lista raste brže nego što stignem skidat