Šta ste zadnje igrali?

Teme vezane uz igre, igranje, druženje, obitelj i psihologiju igranja
Valsim
Reactions:
Ima zahvala: 2404 puta
 pohvaljen: 2606 puta
Kontakt:

Re: Šta ste zadnje igrali?

Post Postao/la Valsim »

@miki0102 Tko su bili mlakonje od imperijskih igrača?
Možete otkriti više o osobi u sat vremena igre, nego u godinu dana razgovora. - Platon
miki0102
Redovni član udruge
Reactions:
Ima zahvala: 285 puta
 pohvaljen: 419 puta
Kontakt:

Post Postao/la miki0102 »

Dejan i njegovi klonovi. :D :D :D
slika
dado
Reactions:
Ima zahvala: 3644 puta
 pohvaljen: 2355 puta
Kontakt:

Post Postao/la dado »

Jedna od najigranijih igara zadnjih mjesec dana nam je https://boardgamegeek.com/boardgame/270143/khaku (8 partija)

slika

Kohaku je tile laying igra koju bih opisao kao Quadropolis s ribama. :D

Postoje 2 vrste pločica:
ribe (mogu biti jednobojne, dvobojne, s baby ribama...) i ukrasi (cvjetovi raznih boja, kornjače, žabe, spomenici...)
Pločice ukrasa određuju što ćete bodovati npr, svaka žuta riba oko žutog cvijeta donosi 2 boda ali ako su sve žute oko cvijeta onda je to 12 bodova, pločica s kamenjem donosi 1 bod za svaku baby ribu oko nje, spomenik donosi 1/3/6/10 bodova ovisno koliko je pločica oko njega itd.

Kada je na potezu igrač uzima jednu pločicu s ribama i jednu pločicu ukrasa i onda ih ugrađuje u svoje ukrasno jezero gdje se uzorak riba/ukras/riba/ukras uvijek mora ponavljati.

Produkcija je odlična, pločice su akrilne i printane su u više slojeva pa imaju kao 3d efekt. Minus je što je svaka pločica imala foliju s obje strane koju je trebalo skinuti i to je bio brutalni pain in the ass. Akrilne pločice su samo u 1. printingu, kasniji će imati normalne kartonske pločice.

Iako ne donosi ništa novo ovo je baš fina, opuštajuća i najbitnije, zabavna obiteljska igra Spiel des Jahres kategorije.
Preporuka ako volite takve tile laying igre tipa Quadropolis, Cacao, Kingdomino.
Ocjena 8.5.
Ovi su korisnici zahvalili autoru dado za post (ukupno 7):
ValsimrealukatanelornsadistikoPapavermljekoTeehee(R)
slika
Valsim
Reactions:
Ima zahvala: 2404 puta
 pohvaljen: 2606 puta
Kontakt:

Post Postao/la Valsim »

miki0102 je napisao/la: 10 srp 2021, 15:48 Dejan i njegovi klonovi. :D :D :D
A jesam mu lijepo govorio da se okani klonova i prijeđe na regularne ljude :D .
dado je napisao/la: 10 srp 2021, 16:09 Jedna od najigranijih igara zadnjih mjesec dana nam je https://boardgamegeek.com/boardgame/270143/khaku (8 partija)

slika

Kohaku je tile laying igra koju bih opisao kao Quadropolis s ribama. :D

Postoje 2 vrste pločica:
ribe (mogu biti jednobojne, dvobojne, s baby ribama...) i ukrasi (cvjetovi raznih boja, kornjače, žabe, spomenici...)
Pločice ukrasa određuju što ćete bodovati npr, svaka žuta riba oko žutog cvijeta donosi 2 boda ali ako su sve žute oko cvijeta onda je to 12 bodova, pločica s kamenjem donosi 1 bod za svaku baby ribu oko nje, spomenik donosi 1/3/6/10 bodova ovisno koliko je pločica oko njega itd.

Kada je na potezu igrač uzima jednu pločicu s ribama i jednu pločicu ukrasa i onda ih ugrađuje u svoje ukrasno jezero gdje se uzorak riba/ukras/riba/ukras uvijek mora ponavljati.

Produkcija je odlična, pločice su akrilne i printane su u više slojeva pa imaju kao 3d efekt. Minus je što je svaka pločica imala foliju s obje strane koju je trebalo skinuti i to je bio brutalni pain in the ass. Akrilne pločice su samo u 1. printingu, kasniji će imati normalne kartonske pločice.

Iako ne donosi ništa novo ovo je baš fina, opuštajuća i najbitnije, zabavna obiteljska igra Spiel des Jahres kategorije.
Preporuka ako volite takve tile laying igre tipa Quadropolis, Cacao, Kingdomino.
Ocjena 8.5.
Ockej, vizualno sam definitivno privučen :bravo .
Možete otkriti više o osobi u sat vremena igre, nego u godinu dana razgovora. - Platon
Deni
Reactions:
Ima zahvala: 692 puta
 pohvaljen: 1092 puta
Kontakt:

Post Postao/la Deni »

slika

Red Chatedral

Nije razocarala, ali definitivno iznenadila. Bazicno sakupljanje resursa podignuto na razinu vise s kockama i roundelom. Iznos na kocki pomice te do iduceg polja, a nakon odigranog poteza sve kocke u tom polju ponovo se rollaju. I tu pada u vodu svo planiranje. S druge strane i dalje je iduci potez zanimljiv, jer te resetira i tjera da ponovo razmislis o iducem koraku. Vjerujem da se ovaj aspekt igre nece svidjeti mnogima, bas kao i donekle zakomplicirano bodovanje na kraju partije. Naime, prvo se zbroje svi bodovi u stupacu, zatim igrac s najvise bodova u zbroju dobije cijeli "plijen", drugi po doprinosu pola, treci pola od drugog i cetvrti pola od treceg. Stvari se dodatno zakompliciraju ako je tie izmedju nekih pozicija, u tom slucaju bodovi svih izjednacenih igraca se zbroje te podijele s brojem igraca, zaokruzeno na dolje.

S pozitivne strane, igra pada bas u mid-weight kategoriju, igra se brzo, nije komplicirana, a mesnata. Mogu reci i da je jedinstvena po filingu "area majority"-a za end game scoring, te se neke strateske odluke, poput one u kojoj dovrsenje visih katova katedrale moze bodovno kazniti igrace koji nisu dovrsili nize katove. Sve u svemu djeluje mi kao keeper, uz nadu da randomness i bodovni koncept nece igrace ohladiti.

Da je mogla biti cisca i dublja, mogla je, ali i ovako svakako vrijedno paznje
7.7/10
Ovi su korisnici zahvalili autoru Deni za post (ukupno 6):
dadoAntomonsadistikoTeehee(R)margeValsim
slika
marge
Reactions:
 pohvaljen: 775 puta
Kontakt:

Post Postao/la marge »

TTA u četvero ;-)slika

Poslano sa mog SM-G991B koristeći Tapatalk

Ovi su korisnici zahvalili autoru marge za post (ukupno 6):
CrazyBunnyGuysadistikodadokockicatanelornValsim
roverandom
Reactions:
Ima zahvala: 152 puta
 pohvaljen: 195 puta
Kontakt:

Post Postao/la roverandom »

Koliko je trajala partija? I šta je ovo gdje su leaderi i wonderi poslagani?
slika
marge
Reactions:
 pohvaljen: 775 puta
Kontakt:

Post Postao/la marge »

to je iz ekspanzije prikaz da vidiš koji leaderi i wonderi dolaze jer ne igraju svi nego 7/12 odnosno 5/8.. a trenutno igramo malo više od tri sata i na pol smo trećeg doba, al usput i tekmu gledamo i fantome pijuckamo..

Poslano sa mog SM-G991B koristeći Tapatalk

Ovi su korisnici zahvalili autoru marge za post:
roverandom
smurfORnot
Reactions:
Ima zahvala: 437 puta
 pohvaljen: 796 puta

Post Postao/la smurfORnot »

slika

Lost ruins of Arnak - odigrali prvi game u petak, i bio nam je ok, nije nešto wow-ao, curina reakcija bila je jako je lijep game, malo mi je jednostavan(nakon što sam ju navikao na Brass i Barrage xD). Rekli u subotu, ajmo opet da mu damo šansu, prebacili mapu na težu stranu i mogu reci da nam je game bio puno bolji, curina reakcija je bila da joj se puno više svidio na 2. igranju i ovoj strani mape...zadnju rundu sam dobio lagani popizditis, kada sam imao odigranih svojih 5 karata, cura je mislim jedno 17 odigranih karata u jednoj rundi imala, gledao sam i nisam vjerovao,lol...izgubio oba gejma doduše xD(tehnički prvi sam imao bod više, ali sam skužio da sam jednu kartu krivu igrao i uzimao benefite od ovih dig sajtova umjesto pocetnih camp sajtova što su slabiji, te sam zakljucio kao pravi džentelmen da bi imao sigurno koji bod manje da sam igrao po pravilima :p). Iako je game u suištini dosta jednostavan, u biti me iznenadila kolicina odluka i ap-a oko toga što najbolje od resursa uzet, što mogu, što želim, da li ikako mogu nešto drugo i kako najefikasnije napredovati po tracku. Jedino što mi ovako na prvu djeluje malo frustrirajuce su rewardovi od monstera, jer mi se cini da je cullanje karata bolji reward od travel ikonice.

slika
Glen More II - imam ga vec duže vrijeme, ucio pravila bar 2-3 puta i nikako da izađe na stol, i sad lupio šakom i rekoh dosta, za vikend ga igramo pošto poto.
slika
Rondel je odlično izveden, zadnji igrač uvijek igra prvi dok god je zadnji, no isto tako niste ograničeni koliko ćete se mjesta pomaknuti kada uzimate tile. Znaci ako želite možete odmah uzeti next tile, ali isto tako možete uzeti recimo 10. tile po redu, jedino cete se onda nacekati dok dođete na red potencijalno. Ako svi playeri preskoče tile, on se diskardava, te je moguće samim time da se više od 1 novog tajla otvori po rundi.
Dummi player isto sasvim dobro funkcionira, što je u biti kockica 1-3 koju rolate i izbacite tile na koji naleti, simulira igrača, može ju se koristiti za 2-3p game da ide brže.
Fora je što kada se mičete po rondelu i odaberete tile imate pravila postavljanja, mora biti u jednom polju do jednog od vaših škota, s tim da mora dirati drugi tile barem po cijeloj jednoj dužini, ne može samo rub tajla. Kada ga stavite, tile aktivira sebe i sve tileove oko sobe te tako stvarate resurse ili aktivirate akcije. Također postoje karakter tajlovi koji vam daju opciju da se mičete po ovom clan boardu i dobijete benefit nekog klana, svaki klan može biti aktiviran samo jednom i samo ga jedan igrač može aktivirati. Par klanova daje permanentan efekt tijekom cijelog gejma. Također postoje neki poznati tajlovi od kojih uzmete karticu te tijekom gejma dobivate taj neki ili one time ili permanentan ability. I u biti super je napravljeno kako trebaš planirate gdje ceš što uzeti i staviti da najbolje aktiviraš ove srodne tajlove, svaki tile može imati samo 3 resursa na sebi, tu je također market na koji možete prodavati i kupovati s njega resurse.
Game ima 4 stacka tajlova, na kraju prva 3 kada se izvuce zandji tile iz stacka runda završava i boduje se na način razlika između igraca s najmanje toga i vas, te ovisno o tome dobivate 1-2-3-5-8 bodova za broj bačvi viskija, broj škota u vašem glavnom dvorcu, broj karakter tajlova i broj special tajlova.
Također na sredini zadnjeg stacka je end game tile koji kad se izvuče game završava(zadnja runda se znaci igra do pola stacka) te je sad tu lukavo napravljeno da se uz ove scoring conditione gleda za svaki tile kojeg imate od igrača s najmanje tajlova gubite 3 boda, što vas sprječava u tome e ja cu samo hordat tajlove i biti zadnji ako se netko pomakne za više polja.

Game je produkcijski odlican! sve cardboard komponente su debele i kvalitetne, art je krasan, neki resursi imaju cak i naljepnice za extra ugođaj.
Fora je što još nismo probali što game dolazi s 8 kronika, koja svaka ima svoju kutijicu i koje mijenjaju pravila gejma, te ih možete ubacivati i tako dobivate na vecoj reigrivosti gejma i zanimljivosti.
Cura me dobila i u ovome, dobro joj ide kad igramo nešto novo, mora da poducavam dobro pravila xD
slika
slika

Barrage - igrali, mislim da mi je ovo bila najbolje odigrana partija za sad. S druge strane cura se sjebala s strategijom i vec je na pola gejma bilo jasno da nema šanse jer je krenula malo ovo , malo ono i nakraju ništa od toga naspram mojeg well oiled enginea, gdje je brana iz planine vukla vodu ovom najboljom pipom te sam ju mogao opet koristiti u nizinama.
Ove special research tajlove nismo uopće koristili i ne mogu reci da su nam falili, nisam siguran da li ih se isplati kupovati.
Game baš ne oprašta greške ako ne razradiš ono što želiš i da probaš biti što efikasniji u tome.

Marco Polo II - odnio pobjedu, jer sam odabrao bolju rutu i na temelju toga dobio, krenuo prvi tom rutom, cura nije htjela slijediti pošto bi ja kao prvi player skupio benefite, a sve u kompletu se pokazalo kao jako dobar skup svega. Odlican game i dalje!
Ovi su korisnici zahvalili autoru smurfORnot za post (ukupno 6):
PapaverfrastarcdadotanelornkockicaValsim
frastarc
Reactions:
Ima zahvala: 476 puta
 pohvaljen: 586 puta
Kontakt:

Post Postao/la frastarc »

smurfORnot je napisao/la:
slika
Glen More II - imam ga vec duže vrijeme, ucio pravila bar 2-3 puta i nikako da izađe na stol, i sad lupio šakom i rekoh dosta, za vikend ga igramo pošto poto.
slika
Rondel je odlično izveden, zadnji igrač uvijek igra prvi dok god je zadnji, no isto tako niste ograničeni koliko ćete se mjesta pomaknuti kada uzimate tile. Znaci ako želite možete odmah uzeti next tile, ali isto tako možete uzeti recimo 10. tile po redu, jedino cete se onda nacekati dok dođete na red potencijalno. Ako svi playeri preskoče tile, on se diskardava, te je moguće samim time da se više od 1 novog tajla otvori po rundi.
Dummi player isto sasvim dobro funkcionira, što je u biti kockica 1-3 koju rolate i izbacite tile na koji naleti, simulira igrača, može ju se koristiti za 2-3p game da ide brže.
Fora je što kada se mičete po rondelu i odaberete tile imate pravila postavljanja, mora biti u jednom polju do jednog od vaših škota, s tim da mora dirati drugi tile barem po cijeloj jednoj dužini, ne može samo rub tajla. Kada ga stavite, tile aktivira sebe i sve tileove oko sobe te tako stvarate resurse ili aktivirate akcije. Također postoje karakter tajlovi koji vam daju opciju da se mičete po ovom clan boardu i dobijete benefit nekog klana, svaki klan može biti aktiviran samo jednom i samo ga jedan igrač može aktivirati. Par klanova daje permanentan efekt tijekom cijelog gejma. Također postoje neki poznati tajlovi od kojih uzmete karticu te tijekom gejma dobivate taj neki ili one time ili permanentan ability. I u biti super je napravljeno kako trebaš planirate gdje ceš što uzeti i staviti da najbolje aktiviraš ove srodne tajlove, svaki tile može imati samo 3 resursa na sebi, tu je također market na koji možete prodavati i kupovati s njega resurse.
Game ima 4 stacka tajlova, na kraju prva 3 kada se izvuce zandji tile iz stacka runda završava i boduje se na način razlika između igraca s najmanje toga i vas, te ovisno o tome dobivate 1-2-3-5-8 bodova za broj bačvi viskija, broj škota u vašem glavnom dvorcu, broj karakter tajlova i broj special tajlova.
Također na sredini zadnjeg stacka je end game tile koji kad se izvuče game završava(zadnja runda se znaci igra do pola stacka) te je sad tu lukavo napravljeno da se uz ove scoring conditione gleda za svaki tile kojeg imate od igrača s najmanje tajlova gubite 3 boda, što vas sprječava u tome e ja cu samo hordat tajlove i biti zadnji ako se netko pomakne za više polja.

Game je produkcijski odlican! sve cardboard komponente su debele i kvalitetne, art je krasan, neki resursi imaju cak i naljepnice za extra ugođaj.
Fora je što još nismo probali što game dolazi s 8 kronika, koja svaka ima svoju kutijicu i koje mijenjaju pravila gejma, te ih možete ubacivati i tako dobivate na vecoj reigrivosti gejma i zanimljivosti.
Cura me dobila i u ovome, dobro joj ide kad igramo nešto novo, mora da poducavam dobro pravila xD
slika
slika
Glen more II mi je već neko vrijeme na wishlisti. Kakav je u 2p? Pretpostavljam da je atraktivniji u 3 i 4 zbog same mehanike skupljanja pločica ?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Odgovori

Natrag na “Općenito o igrama i igranju”