https://boardgamegeek.com/boardgame/316 ... e-imperium
Treće igranje Pjescanog planeta.
U postavi buraz, draga i ja.
Prvi je fanatik za svijetom Dine, draga ju simpatizira ali nikad nije čitala knjige, a ja ju jako volim iako sam čitao samo dvije knjige.
Burazu je igra genijalna, uglavnom zato jer zajedno sa mnom prepoznaje dijelove priče i nalazi objašnjenja zašto je neka karta toliko zla ili zašto ide na ruku neke frakcije.
Dragoj, kojoj je svijet Dine nepoznat, ova igra je fora, ali ju gleda samo kao zanimljivi deck builder worker placement game. Usporedbe radi, više će uživati u Underwater cities gdje igra samostalno nosi svoju temu, i gdje nije potrebno(poželjno) dodatno poznavanje teme.
Što se mehanizama tiče: dobar i dobro poznati mehanizam deckbuildinga iz Clanka c/p je ovdje i proširen sa uvjetovanim worker placement-om, što je nama odlično sjelo.
Mislim da bi intrige u Combat fazi mogle naživcirati igrače koji ne poznaju svijet Dine jer će ih doživjeti kao take-that podvale, umjesto fintu-unutar-finte što je u Dina svijetu uobičajeno i pridonosi prenošenju teme u igru.
Dakle, sto se teme tiče, mislim da je ona vrlo uspješno prenesena u igru! Mehanizmi također dobili prolaznu ocjenu i sve u svemu, igra nam je odlično sjela!
U slučaju da
@Shrink-a podjednako brzo napusti iznenadna želja za gledanjem nogometa, kako je i došla, trebali bi ju isprobati i u 4vero iduci tjedan.