Moj popis 2020 novih igara su igre sa Kickstartera, pa idemo redom po BGG rankingu:
1)
Eclipse: Second Dawn for the Galaxy - 2nd edition zanimljive 4x igre koje je produkcijski jako lijepo napravljena sa dobrim game trayevima. Odigrao sam ju samo jednom u dva igrača i svejedno je bila zanimljiva partija.
2)
Viscounts of West Kingdom - zadnja u trilogiji West Kingdom i opet mi se svidjela, taj Shem radi definitivno dobre igre. Možda mi je trenutno i najdraža od sve tri trilogije jer ima dosta planiranja i rotiranja svega.
3)
Etherfileds - odigrao samo uvodni san solo i ne znam. Pravila su stvarno čudno bila napisana, ima velika količina karata i malo je to sve strašljivo, ali dobit će definitivno priliku i nadam da će biti dobra priča.
4)
Monumental - civilizacijski deckbuilding s osvajanjem teritorija. Definitivno mi se možda i najviše dopala od svih igra ove godine. Samo taj deckbuilding i slaganje karata u 3x3 pa biranje koji red i stupac ćeš aktivirat mi se jako dopao.
5)
Super Fantasy Brawl - čim sam ju dobio odmah sam pofarbao te velike minijature. Igra je zanimljiv combat arena u kojoj nije toliko bitno ubiti suparnika koliko dobro sve isplanirat za bodovanje na početku tvog sljedećeg poteza.
6)
Starcadia Quest- Arcadia Quest u svemiru sa likovima iz SF svijeta. Poboljšana pravila i kontorliranje samo dva lika dodatno ubrzava igru i čini ju zanimljivijom u usporedbi s originalom.
7)
Reichbusters: Project Vril - tema me odmah privukla -komandosi koji infiltriraju dvorac sa nacistima. Kao ljubitelj Commandosa na PCu morao sam si uzeti igru. Pravila su grozno napisana, ali kada se to prebrodi i još par sitnica dobije se dosta dobar dungeon crawl sa super temom.
8)
Kingdom Rush: Rift in Time - tower defense igra u kojoj postavljaš tetris oblik pločice na horde koje te napadaju. Zanimljiva puzzle igra.
9) Exp -
Roll Player: Fiends & Familiars - još dodatnih stvari za meni fora igru. Monsters and minions je must have, a ova je ok za sveukupni dojam.
Kupio, ali nisam odigrao je još:
Smallworld of Warcraft - Smallworld sam davno prodao, a kad je izašlo s ovom temom morao sam si nabaviti.
Exp -
Root: The Underworld
Exp-
Dice Throne Adventures - uzeo all in sa Season 1+2 i baš se veslim probati, došlo friško sa KS-a. Već vidim da će izgurat neke dice gameove i još kao coop će biti dodatno zanimljivo.
Od ovih igara njabolja mi je možda Monumental, a najviše želim igrati Dice Throne Adventures.
Statistika igranja za ovu godinu je žalosna kao i cijela godina IRL

67 odigranih partija, 45 igre, meni 27 nove.
Najviše igrano: LOTR: Journey to Mordor 6x, Game of Thrones 2nd ed LCG 5x, Marvel: Champions LCG 5x, Just One 4x.
Najviše sam se ipak igrao na Boardgame Areni.
200 odigranih partija, 42 igre, skoro sve nove za mene.
Najviše igrano: Incan Gold 30x, 6 Nimmt 23x, Can't stop 18x, Downforce 14x, 7 Wonders 11x