dobio sam part time posao u jednoj privatnoj skoli u Sarajevu da igram sa djecom drustvene igre. Dakle igrao bi sa djecom od prvog do petog razreda i grupe se ne bi miksale. Imao bih najvise 8 ucenika po satu.
E sad, ja sam tamo naveo nekih dvadesetak igara koje bi igrao i naveo za koje su uzraste i to ide od Animal upon animal za prvacice do Ticket to ride i The mind za petake. To mi je sve ok. Uz to, naucio sam i 40ak trikova sa kartama pa cu im i to malo pokazivati. Eto kao nekako da se djeca zabave, ali i da nesto nauce. Da razvijaju vjestine koje igre mogu razviti.
Ne znam sta tacno zelim da pitam ovdje, ali ako neko ima iskustva u slicnim aktivnostima i ima neki savjet, bio bih zahvalan. Znam da djeca mogu igrati i kompleksnije igre od Ticket to ride, ali ne bih isao na teze. U tim grupama od 8 imam uvijek dvije ekipe po 4 za igre, a prostora puno, tako da to nece biti problem. Nekada ce moci i svi igrati, recimo Dixit...
Eto, nemam pojma, ako ima neko nesto da kaze tipa "ova igra super funkcionise" ili "ova je bezveze, nemoj tu" ili bilo sta slicno, javite.
https://miss7mama.24sata.hr/skolarci/sl ... larce-9833 ovaj Zarkin tekst mi je pravo pomogao.
Eto, hvala