Tražim kompanjone za narudžbu sleevova

Teme vezane uz igre, igranje, druženje, obitelj i psihologiju igranja
Odgovori
casedeck
Reactions:
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 0
Kontakt:

Re: Tražim kompanjone za narudžbu sleevova

Post Postao/la casedeck »

Isprike svima što se ne javljam već tjedan dana, evo uspio sam napokon sakupiti i procesirati sve.

Trenutno stanje iz Google Docs tablice; to je publish u HTML:
https://docs.google.com/spreadsheet/pub ... utput=html

Dakle javili su se još i Schism i thegrey, dodao sam ih u proračun (šaljem vam link na Google Doc tablicu kroz pm). Molim provjerite da li sam dobro upisao vaše želje za narudžbu.

Ukupno (zasad): 33 paketa, 81.25 USD.

Problem je mogućnost carine tj. dodatni trošak na ovu brojku. Ja srećom nisam do sada još dobio carinu na svoje pošiljke, ali vrijedi spomenuti da sam uglavnom naručivao za dosta manje iznose. Koliko znam u pošti je 160 kn granica do koje se ne carini, sve iznad toga je lutrija. A pošto je ovo 80-ak USD tj. nekih 500 kn, lako moguće da nas pogodi...

Koliko sam informiran i prema onome što sam tu pročitao, može nas zadesiti 25% PDV-a na ukupni iznos i nekih 100 kn fiksno za intervenciju carinika (<- nije sigurno, molim napišite ako znate bolje!). Ako dođe do tog dodatnog troška, moj prijedlog je:
  • - da to podijelimo prema udjelu u narudžbi tj. svatko plati PDV (i eventualno neku carinu ili što već dodatno) samo za svoju robu
    - "intervenciju carinika" tj. taj neki fiksni trošak podijelimo ravnomjerno - ako je to 100 kn, i ima nas 7, dakle oko 14 kn po osobi
Zato u tablici ispod svog imena imate dvije brojke, "iznos" i "postotak". Postotak je dakle udio vašeg dijela u paketu.

Zaključak svega ovoga:
  • - ako imamo sreće i ne lupi nas carina, u tablici imate "iznos" ispod svog imena/nicka i to je to
    - ako nemamo sreće, svako plati još dodatni trošak prema udjelu u narudžbi, plus sudjeluje ravnomjerno u fisknom dijelu za intervenciju carinika (izračunajte si sami koliko to može biti, i da li vam je prihvatljivo. Nikad nisam imao carinu na svoju pošiljku, dakle ako znate koliko to može ispasti molim javite!)
    - ako mislimo ići dalje sa narudžbom, vrlo je važno da unaprijed svi pristanemo na ovo (eventualno smislite nešto bolje, ili ukažite ako imam grešku u logici)
    - obavezno provjerite tablicu za sebe, i što naručujete i brojke (mislim da sve štima, ali naravno moguće da sam negdje pogriješio, pomnožio dvije krive ćelije ili što već)
    - bilo je predloženo da, ako bi uspjeli skupiti dovoljno ljudi i paketa, razdvojimo ovo na dvije narudžbe. Ta ideja se meni osobno jako sviđa, jer bi smanjila cijenu narudžbe a time vjerujem i vjerojatnost carinjenja. Ja bi imao još paketa za naručiti ako dođe do toga...
grof
Redovni član udruge
Reactions:
Ima zahvala: 1622 puta
 pohvaljen: 2452 puta
Kontakt:

Tražim kompanjone za narudžbu sleevova

Post Postao/la grof »

Ja sam više za podjelu paketa na dva ;)
Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
thegrey
Reactions:
Ima zahvala: 78 puta
 pohvaljen: 204 puta

Post Postao/la thegrey »

U principu ti okinu carinu (u slucaju igara 0%, sto se tice pribora, mislim da je isto 0%) + naknadu za otvaranje paketa (40-50kn) + trošarine (vjerojatno poštanske) te PDV.

U slucaju da izglasate bilo kakvu opciju gdje se te naknade dijele sa brojem narucioca (kao sto si naveo u primjeru za trosak carinika), mene slobodno izostavite iz ove narudzbe. razlog je taj da mi se za jedan jedini paket sleeveova ne isplati davat do 40tak kn.
Schism
Reactions:
Ima zahvala: 11 puta
 pohvaljen: 26 puta
Kontakt:

Post Postao/la Schism »

Meni je ok da dijelimo troskove carinjenja/poreza/trosarina kak si napisal.
Naravno ako ti se da zafrkavat s time, bi bolje napraviti 2 narudzbe. Mislim da u slucaju da imamo 2 narudzbe po $40, to ispada oko 200kn (po narudzbi), kaj nije puno, pa mislim da bi moglo proc bez dodatnih troskova. Dok paket vrijednosti 400kn+ vec izgleda kao poprilicna suma novca i samim time vjerojatnije je da nas ogule na carini.
casedeck
Reactions:
Kontakt:

Schism je napisao/la:Meni je ok da dijelimo troskove carinjenja/poreza/trosarina kak si napisal.
Naravno ako ti se da zafrkavat s time, bi bolje napraviti 2 narudzbe. Mislim da u slucaju da imamo 2 narudzbe po $40, to ispada oko 200kn (po narudzbi), kaj nije puno, pa mislim da bi moglo proc bez dodatnih troskova. Dok paket vrijednosti 400kn+ vec izgleda kao poprilicna suma novca i samim time vjerojatnije je da nas ogule na carini.
Problem je u tome što mora biti 26 paketa u narudžbi da bi izbjegli troškove shippinga. Dakle ako bi uspjeli skupiti barem 52 paketa ukupno, onda možemo podijeliti stvar u dvije pošiljke (i otprilike da bude jednako raspodijeljeno, tako da svaka ima što manji deklarirani iznos i lakše izbjegnemo dodatne troškove carine).

Meni osobno nije toliko hitno za naručiti ovo tj. mogu pričekati još neko vrijeme, ako će se javiti dodatni ljudi da povećamo narudžbu (i kasnije bi ja još povećao svoj broj paketa, trebat ću još neke sleeveove). A ako ipak želimo naručiti po ovome sad, samo mi je bitno da se unaprijed svi složimo kako podijeliti mogući dodatni trošak (naravno nadamo se da neće doći do toga, ali moramo biti spremni).
Što vi mislite?
grof
Redovni član udruge
Reactions:
Ima zahvala: 1622 puta
 pohvaljen: 2452 puta
Kontakt:

Post Postao/la grof »

ja mogu pričekati da se skupi dovoljno narudžbi ;)
Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
McGregor
Reactions:
Ima zahvala: 49 puta
 pohvaljen: 15 puta

Post Postao/la McGregor »

grof je napisao/la:ja mogu pričekati da se skupi dovoljno narudžbi ;)
:thumbs nema žurbe ni kod mene, koliko još fali do 52 paketića?
Schism
Reactions:
Ima zahvala: 11 puta
 pohvaljen: 26 puta
Kontakt:

Post Postao/la Schism »

Meni nije hitno, ali ne bi opet da se to otegne u nedogled, kak obicno biva sa stvarima za koje se veli "a budemo to onda malo kasnije...".

Trenutno imamo 33 paketa, znaci fali jos 19.
Ako se slazete ja bi da dogovorimo neko vrijeme do kad cemo cekat za popunit drugu narudzbu, pa ako se do onda ne popuni da odlucimo kaj cemo.
Vicko
Reactions:
Ima zahvala: 312 puta
 pohvaljen: 73 puta
Kontakt:

Post Postao/la Vicko »

Dobro veli Schism. To se može odužit, pa bi mogli odrediti neki datum. Meni nije hitno, pa ne znam kad bi mogli staviti rok. Ne znam tko bi (ili više njih) mogao naručiti još 19 paketića... (iako bi i ja mogao dodati još koji ak će trebat....) 19 je malo puno. :) Da pričekamo do kraja 6. mjeseca?
casedeck
Reactions:
Kontakt:

Slažem se da pričekamo do kraja mjeseca. 19 i nije tako puno, ja bi isto mogao dodati još koji.
Odgovori

Natrag na “Općenito o igrama i igranju”