Jel već netko igrao ovo pa da čujemo dojmove?
https://boardgamegeek.com/boardgame/220 ... board-game
http://www.cartamagica.hr/proizvodi/10208/THE_EXPANSE (trenutno na sniženju, 350kn)
Nisam siguran zasto je to tako cudno, dosta si ogranicen s brojem kockica i trebas potrositi action poen da stavis kockicu, ali kako nemas moras negdje maknuti. Ne znam, ali to mi je logicnije, nego eto sve si stavio pa to je to.mado je napisao/la: 29 kol 2019, 16:07 Malo mi je čudni dio sa pravilom influence možeš teleportirati po ploči nakon što ih potrošiš sve iz svoje zalihe.
Ne kazem da je igra bog zna kako duboka, ali tu i donosis odluke. Nemoj uzeti kartu koju sam mozes odigrati za event, neka je uzme netko drugi i bitnije ne uzimaj kartu za koju znas da ce je odigrati onaj igrac koji je na dnu inicijative. Uz, da li odigrati sada ovu kartu koju je netko izabrao ili cekati na vrhu inicijative za neku bolju, rekao bi da su upravo to teske odluke.mado je napisao/la: 29 kol 2019, 16:07 TS dio pointovi/akcija na kartama je isto nekako čudan. Rijetko je bila teška odluka jel ostaviti nekome kartu ili ne.
Kad aktivni igrač odigra kartu za poinove, ostali igrači (čija ikona se nalazi na karti) po redoslijedu inicijative biraju žele li odigrati akciju ili ne. Jedina "kazna" za igranje akcije je pad na dno redoslijeda inicijative. Kazna je premala, a prečesto je igrač već nisko na tom redoslijedu i prečesto je samo 1 igrač kvalificiran za tu kartu (jer su na karti 2 ikone, a druga je od aktivnog igrača).
Uglavnom premalo napetosti, teških odluka i sl.
Ne vidim po cemu se u tome razlikuje od bilo koje druge area kontrol igre, npr ethnos koji sam u zadnje vrijeme igrao, nisu kockice nego diskovi ali to je to.Valsim je napisao/la: 30 kol 2019, 15:19 Cijeli koncept igre mi se svodi na sljedeće - ti meni uzmeš neke kockice (influence), pa ja tebi, pa ti meni, pa ja tebi, pa ja tebi uništim neku flotu, pa ti meni, pa ja dovedem neki influence u određeni sektor, pa mi ga ti oduzmeš, pa ti dovedeš sebi neki influence, pa ti ga ja oduzmem. And it goes back and forth, and on, and on, and on, and on, and on... Sve dok nam svima konačno ne dojadi i netko konačno uzme scoring kartu. Nikakav osjećaj napetosti, nikakav osjećaj visokih uloga, strepnje, nadmudrivanja... ičega. Samo jedni drugima uzimamo kockice, dok istodobno sebi nastojimo dodati više nego što nam protivnici uzmu, i to je to.