Galacticu sam izigrao, te ju ne igram vec par godina, ali bio je period od otprilike godine dana kada smo igrali barem jednom tjedno. Sada se malo i drustvo razislo, ljudi imaju druge obveze, a kod ove igre je puno u tome kakva je ekipa. Ako se igraci uzive bit ce super, temeljni dio igre je interakcija izmedu igraca dok se pokusava otkriti tko je negativac.
Problem sa zatvorom sam imao u samo jednoj partiji kada je jedan igrac prakticki odlucio ne igrati i proveo je igru u zatvoru. Ako cylonac zavrsi u zatvoru u interesu mu je da se otkrije i na taj nacin vise nije u zatvoru, a ako se zabunom stavi covjeka u zatvor to nije u interesu ljudi jer gube aktivaciju, pa ako se ne igrac ne otkrije u krug ili dva, treba ga vaditi. Uostalom u mojim igrama smo vrlo rjetko nekoga stavljali u zatvor jer to trosi puno resursa, cijeli jedan potez i kartice.
U tom slucaju kada je to bio problem, igrac je radio stvari protiv ljudi te smo ga stavili u zatvor, nije se otkrio, ali nije nas ni trazio da ga pustimo i na kraju je ispalo da je covjek, a da je krivo igrao jer nije kuzio. Ali da je nastavio igrati, u smislu igrati svoju rolu, svog lika, traziti da ga pustimo, jer je pogrijesio itd., a ne samo da je bacao karte kada je morao, sigurno bi ga pustili. I ovo je stvar drustva koje igra. Ne treba niti reci da nije vise nikada igrao tu igru